Sider

tirsdag 1. februar 2011

Hverdagsliv, Harry Potter og 4x4

Denne gang har jeg lastet opp bilder fra mobilen min som illustrasjon til innlegget. Siden jeg ikke er videre teknisk anlagt har jeg ikke fått til å lage dem større enn dette. Mulig Revisoren kunne ha hjulpet meg, men han er på jobb, så der er det ingen hjelp å få akkurat nå.

Fru Hegemoni klager imidlertid ikke - og de dagene det blir bitte litt for "tøft" (ja, i anførselstegn, for jeg koser meg jo egentlig hele tiden) å være "alenemor" er retail therapy usannsynlig oppløftende.

En hjelpsom beibi på vei til tørkestativet, trolig for å brette strømpebukser

Dagene som husmor går jo - naturlig nok - med til husmorlige sysler. Man burde sikkert hatt det enda mer støvfritt i heimen, og det burde muligens ha vanket enda mer gjærbakst og andre lekkerier, men det er helt utrolig hvor fort dagene faktisk flyr.

Revisoren bemerker tørt fra tid til annen at det nok går med en del tid til blogging som muligens kunne vært brukt til mer konstruktive aktiviteter, men det får være måte på frekkhet! Dessuten kombineres blogging som regel med velfortjente kaffepauser innimellom husarbeid - så det så! Og beibikos må man jo selvsagt ta seg god tid til.

En litt sliten Hagrid, pre-styling

Bildet over er en aldri så liten hommage til min sønns favorittverden for tiden, nemlig Harry Potters vidunderlige univers. StoreLillebror har arvet sin mors trang til å snakke både på innpust og utpust, og nå dreier alt seg om Harry. Det er så vidt han har tid til å spise frokost, men heldigvis klarer han å presse ned noen brødbiter innimellom alle fakta, tanker, idéer og spørsmål om Galtvort, Harry, Gygrid, Ronny, Voldemort og alle de andre.

Selvsagt er han en snill gutt som ønsker å bruke sine magiske evner i det godes tjeneste, men en liten del av ham drømmer nok om verdensherredømme, og evnen til å tale ormtunge ble oppdaget på ferie i Egypt i romjulen. Skummelt!

Så - over til mer alvorlige saker. Godeste Pafrika og Belkini har sendt meg en award og ønsker visstnok å få vite mer om meg ved hjelp av 4x4 spørsmål. Superkoselig! Tusen takk, søte deg! Samtidig er det litt skummelt, for man bør jo muligens forsøke å fremstå som litt morsom, intelligent og reflektert - but here it goes:

4 tv-program jeg ser på:

I tillegg til mer eller mindre småpinlige hang-ups av typen Top Model og andre serier som står på som bakgrunnsstøy mens det strikkes og slikt har jeg følgende favoritter (på DVD, da, slik at man kan se på dem når det faktisk passer inn i Revisorens travle hverdag):
1. True Blood. Revisoren og fru Hegemoni er hekta på vampyrer, og ingen vampyrer er så kule som de i True Blood. Fruen har en viss forkjærlighet for en høy, kjekk viking ved navn Eric Northman og døyver ventetiden foran neste sesong ved å lese bøkene serien er basert på. Og når savnet blir alt for stort kan man selvsagt se de foregående sesongene på dvd om att og om att uten at man går lei...
2. Downton Abbey. Ja, i godeste Pafrikas ånd velger jeg å legge denne til listen over favoritter selv om siste episode i denne omgang dessverre allerede har gått på skjermen. Jeg ELSKER britiske serier (man er da anglofil, må vite) og vet å sette pris på et skikkelig kostymedrama.
3. Miss Marple. Miss Marple er en av heltinnene mine. Digger måten hun sniker seg rundt og plukker opp viktig informasjon på uten at noen fatter mistanke til henne og det hun driver med. Miss Marple-genet er absolutt til stede i kroppen til fru Hegemoni, som både er nysgjerrig og har en heftig trang til et lite hus med en diger hage full av blomster på den engelske landsbygda hvor solen skinner hele året og man kan sitte i hagen og drikke te mens man leser poesi og holder Colin Firth (runner-up for Revisoren) i hånda.
4. Jeg liker å le, så derfor tror jeg at jeg blir nødt til å presse både Monty Pythons Flying Circus og Little Britain inn her. Ingen ting slå britisk humor. (Igjen, en smule anglofil...)

4 ting jeg har gjort i dag:

1. Skiftet tre bæsjebleier - minst. Men egentlig liker jeg å skifte bleie.
2. Begynt på en rosa strikkejakke til Lillesøster i garnet Sublime, som jeg kjøpte til halv pris fordi de skulle slutte med det på garnbutikken "min". Dessverre har jeg ett nøste for lite til den størrelsen jeg kunne tenke meg å strikke, men jeg får eventuelt trikse det til med en annen farge i tillegg dersom den størrelsen jeg strikker nå skulle vise seg å bli litt for knapp.
3. Hatt en dyptgående samtale om Petter Pittelpytt (Peter Pettigrew) og hans forhold til Ronnys familie med StoreLillebror.
4. Spist en pakke Oreos til tross for at jeg forsøker å slanke meg. For en viljestyrke! Men det var godt, da...

4 ting på min ønskeliste:

Purely selfish and material (i alle fall delvis)
1. Større viljestyrke til allerede nevnte slanking (Men fru Hegemoni vet inderlig godt at dersom hun hadde brukt like mye krefter på å trene som på å finne på gode unnskyldninger til ikke å trene hadde hun hatt en bitte liten, særdeles petite kropp nå..)
2. Et hus i Toscana (med basseng). Ingen store krav her i gården, nei...
3. Lekehytte i hagen (muligens mer realistisk enn punkt 2).
4. Inspirasjon til å skrive en fantastisk bok.

4 ting jeg liker dårlig:


1. Å ha dårlig tid. Jeg er ikke særlig stilig når jeg er stressa.
2. Saltstenger. Æsj! (Men det er vel omtrent det eneste spiselige jeg IKKE liker)
3. Smålighet.
4. Aviser og plastomslag på blader som ligger og flyter i heimen.

Slik er det.

Jeg sender denne awarden videre til min kjære frøken ND! med Novelty and Nowtion, søte frk Vatland, fargerike Randi med bloggen RH - Små ting fra mitt hjerte og sinn og Maluba, som lager masse fine saker og tar nydelige bilder.

Håper dere tar utfordringen, girls!

6 kommentarer:

Pafrika Og Belkini sa...

Herlighet, at jeg kunne glemme True Blood! Men det skyldes kanskje at jeg mens jeg ventet på tv serien, begynte på bøkene - og som alltid er bøkene mye, mye gøyere! Håper Charlaine får fingen ut med bok nr 11. Jeg ble så begeistrert for Charlaine at jeg fortsatte rett på en annen serie hun har skrevet, The Harper Connelly Mysteries. Kunne jeg spart meg, for de er ikke annet enn drita kjedelig. Måtte likevel lese alle tre, når jeg var i gang, men de anbefales altså ikke. Hm, nå ble det mye bokprat her... Faktisk var min første blogg en bokblogg, men siden ikke en kjeft i verden var interessert i hva jeg mente om bøker, ble det... ja, hva ble det egentlig i steden? Tulleklagesutrehåndarbeidsblogg kanskje, ispedd litt halvhjertede interiørprosjekter ;)
Uansett, gøy å lese mer om deg!

Eple sa...

Kan nok bare si AMEN etter ditt innlegg og Pafrika sin kommentar!

Eller, jeg har noen innsigelser... Først: Du sier nei til saltstenger, men ja til torsketunger!? Du er en meget interessant kvinne!

Jeg ser på alle de seriene du ser på, men jeg brukte bok litt tid på True Blood. Tror det er fordi at jeg hadde lest bøkene først, og da tv-serien kom oppførte jeg meg som en ufordragelig besserwisser: "Det er ikke sånn det skal være, Eric skal ikke se slik ut.." Men det ble bedre da jeg kom over meg selv, og joda, Eric kan godt se slik ut!! (Jepp, vikingen er helten!!) Nå er jeg veldig fornøyd med at TB er både på tv og i bok. Det kan jo ikke bli for mye vampyrer?

Digger også Little Brittain, og ler godt selv når de egentlig gjør meg litt småkvalm...

Ellers tusen takk for at du deler Harry Potter oppskriften med meg. Nå er jeg i gang. Fikk tak i rette strikkepinner klokken 20:02 i går- da jeg tvang meg innpå sliten og lei butikkdame. Garnet fikk jeg kjøpt tidligerer på dagen. Litt vittig, det- for de hadde ikke Viking Superwash, men anbefalte meg et annet garn. Jeg var i tvil på fargene og det endte med at jeg ikke peronalet til å sjekke bloggen din!! :-) Fant ikke oppskrift ved å google Harry Potter... NÅ er jeg altså i gang! Tusen takk!!

(Herre- for en laaang kommentar. Ta det som et kompliment, trives her inne på bloggen din :-)

Eple sa...

...og hvis du trenger hjelp til å tolke det jeg har lirt av meg ovenfor, bare ta kontakt!!

Er det mulig å få inn så mange skrivefeil!?

Ha en fin dag :-)

Namaste (jeo74) sa...

E sjølsagt enig med både Pafrika og Eple eg, du e harlige!
Det engelska greien ser eg flærre like. Ein kanal eg ikkje har kanskje?

Flott tolkning av oppgaven unge dame og hu siste du sendte den videre te kjenne eg ikkje te, så det må sjekes ut :o)

E forresten enig i at en bør legge trykket på Everything ;o)

ND! sa...

Gratulerer så mye med fin award
& takk så mye søte du for at du deler :)!
Maluba er en helt nydelig blogg *Swoon*,
men de to andre er nye for meg så her må jeg ta en tur innom.

Frk.Vatland sa...

Hei og tusen takk for Award;) det var kos at du tenkte på meg!
Du er så festlig og liker så godt dine innlegg!
JEg tar utfordringen, men ikke i kveld klarer jeg det da jeg nå har operert i munnen og klarer såvidt å tenke.....pga smerter da..fikk blogget litt i dag, men nå er det stopp kjenner jeg..hihhii

HA en flott helg og jeg takker deg igjen for at du sendte en hilsen og at jeg fikk award av deg!!

Klem og Smil fra meg:)
PS:Det hadde blitt rare svar;))