Sider

onsdag 8. desember 2010

Marsipan!

I går kveld hadde jeg en marsipandate med frøken BV, en venninne jeg ser en gang hvert jubelår. Vi har stadig store planer om å møtes oftere, men disse planene forpurres av - for mange - velkjente grunner. Faktisk hadde vi ikke sett hverandre siden to dager før jeg oppdaget at Lillesøster befant seg i magen min - så det er en stund siden...

Frøken BV er en habil marsipankunstner og gleder stadig folk rundt seg med sine kreasjoner (noen av det litt mer vovede slaget...). Utstyrt med 2 stk marsipanpølser og godt mot forserte jeg snøen og rigget meg til i stolen omringet av marsipanmekkeutstyr. Med på lasset var en barndomsvenninne av meg, frøken F, som jeg heller ikke har sett på en stund. Skjebnen ville ha det slik at frøken BV og frøken F nettopp har begynt å jobbe sammen, så da slo jeg mange fluer i samme smekk - og det liker vi! Superkoselig å oppdatere seg på hva som har skjedd i det siste og samtidig lage søte (bokstavelig talt!) figurer.

Her er resultatet:

En litt frekk og samtidig chic marsipangris med kledelig fjærhatt.

En liten engel med bitte små vinger og alt for mye hår.

To grisekompiser.
En lyserosa gris in a Sunday hat.

Og til slutt en liten (jule?)larve av restene.

Det ble selvsagt tid til masse kaffe og smaksprøver underveis. Man må da teste ut om kvaliteten på marsipanen holder mål! Den gjorde det, altså.

5 kommentarer:

Pia sa...

He he, herlige figurer!

Eirin sa...

Å så utrolig fine figurer! Dette er jo ren kunst!!! Så flink du er! Grisekompisene er mine favoritter. Og larven. Takk for at du er med på Give away! Så utrolig heldig du var da. Spille hovedrollen x 2, og få lysse gutten du var forelska i. Du og du!!!!

Namaste (jeo74) sa...

Det var nå godt å hørra at marsipanen holdt mål ;o)

Guhu for nåken flotte figurar!!!
Du som har laga alle elle? Imponert!
Og så kjekt å treffas for å gjørr sånt. Det blir for sjeldent med sånt for oss alle trur eg.

Eg fekk forresten med meg dine ND! planer ;o)
Nevnte det i kveldens innlegg.
Hu e dritflinke hu der altså!

ND! sa...

Hei & hå!
Da har jeg meket meg til å lage et innlegg om awarden,
tusen takk!
Du MÅ ta turen innom Epla-butikken
Gunvor R Husgeråd,du kommer til å elske den!
Har allerede sikret meg de fantastiske gavelappene
med svenske star cards fra 60-tallet & grytelapper med bannskap på :D
Jippi!

hege sa...

Takk for fine tilbakemeldinger (*rødme*)! Jeg er jo rimelig fornøyd selv, da, selv om Storesøsters instinktive tanke var å spise figurene med det samme jeg viste dem til henne (men det er nok det som er meningen også, da, med marsipan...).
Får nok ta et marsipanverksted med ungene før jul. Tror nok det vil bli gøy. Og så blir man så fin og kreativ i fargene på hendene av marsipanmekking! Rimelige marsipanpølser på Rimi (14,90), strikkepinne/spatel eller lignende og et par flasker konditorfarge (helst ikke av den veldig flytende sorten) - og vips! så har man sitt eget marsipanverksted.

Skal besøke epla nu, frøken ND! Takk for tips;-))