Sider

fredag 3. desember 2010

Christmas time!


Vi liker jo å pynte og dille og dalle her i denne heimen (i alle fall noen av oss...), så derfor er det jo ingen hemmelighet at vi følgelig liker å pynte til jul.

Tradisjonen tro har julen eksplodert over hele kjøkkenet mens stuen kjører en litt mer nøktern (i alle fall i forhold til kjøkkenet) stil og sparer den helt overdådige pynten til juletreets ankomst.

Det aller fineste jeg vet er pynt som ungene har laget eller pynt som jeg har arvet. Innimellom lar jeg meg selvsagt også friste av pynt som ikke oppfyller noen av de kriteriene... Som karene på bildet under her, som rett og slett sjarmerte seg med meg hjem. Er de ikke søte?

De er fra Medusa og har påskriften "Wice kings" på eska. Engelsklektoren i meg steiler av sjokk, men det er jo litt morsomt også da;-))


Denne engelen har jo egentlig blitt en helårsengel, men begynte jo opprinnelig som juleengel - så den må jo også med her. Vakker! Hadde gått og kastet lange blikk etter henne i flere år før jeg bare ble nødt til å ta henne med meg hjem.

StoreLillebror laget dette lysglasset i barnehagen. Blir glad hver gang jeg ser det, jeg. Og glitter - det elsker vi jo!


Her er en drøy meter med julestoff som dukket opp i en skuff for en uke siden. Kanskje jeg bør ta tyren ved hornene og sy meg en juleduk til kjøkken. De små prikkene mellom alle kristtornkvistene er av gull, men det viser ikke så godt på bildet. Tror jeg fikk stoffet av en av tantene mine for leeeenge siden.

Her er kalenderen natt til 1. desember, med alle lappene intakt.

Og så Rice-lysestaken min, da, fra Sweet Memories. Levende lys til leksene hver dag i hele desember - og til måltidene også, da.

Denne blomsterpotten oppdaget jeg i kjelleren til mine besteforeldre. Tanken var at jeg skulle lage en liten dekorasjon med mose og sånt, og kanskje et lite lys, men jeg har ikke kommet så langt enda at jeg har anskaffet meg mose og pynt. Imens står det en rosa hyasint i potta. For meg er nemlig hyasinter den ultimate juleblomsten. Og så kan man jo plante dem ut når de er avblomstret, og så får man glede av dem flere ganger.


Nisser laget av de to eldste i barnehagen. Nissene må selvsagt fram hvert år, og ungene fryder seg heldigvis fremdeles over hva de selv har laget når vi pakker opp pynten. Om noen år vil de kanskje begynne å gremmes... Men pynten skal frem, uansett!


Og det beste helt til sist, og noe som egentlig fortjener et eget innlegg her inne: nemlig nissehuset som min kjære Morfar snekret sammen en gang på femtitallet. Jeg blir like lykkelig hver gang jeg pakker opp esken og avdekker det flotte huset - komplett med pipe, antenne og utedo - og alle de skakke nissene som har vært med på ganske mange julefeiringer etter hvert. Synes imidlertid det hele fikk et litt annet, pussig utseende i år med den nye tapeten som bakgrunn. Nissene er trolig i sjokktilstand fremdeles over de store fuglene som sitter klar til å nappe de røde, bærlignende julekulene ut av det lille treet, og hønene på dammen (høner av mangel på ender, visstnok) er helt stive av skrekk. Men det blir nok jul fordet, vil jeg tro;-))

4 kommentarer:

ND! sa...

Så mye gøy & fin julepynt du har!
Med det grise-gliset på han karen i midten hadde kanskje
"vice kings" vært enda mer passende ;P
Jeg tror "helårsengelen" din er nesten maken en lysestake jeg kjøpte til moren min for mange år siden,den står framme hele året hos henne også :)

hege sa...

Ja, kanskje jeg heretter bør kalle dem The Vice Squad...

Regner med at du er busy med forberedelser til diverse julemarkeder, frøken? Meget fristende med stæsj inspirert av kitschy, amerikansk femtitall! Jeg bør nok sjekke det ut;-))

Randi sa...

Hei på deg! Supert at du blir med på lotteriet!! Så trivelig julepynt du har! Her skal det også frem nissehus snart, som min samboer snekra på barneskola! Fullt møblert og greier;) Må bare rydde litt først, ser ut som en slagmark her etter alle mine ideer og prosjekter for tida!
Ha ei fin helg!! ♥-lig hilsen Randi.

Namaste (jeo74) sa...

Nok et hærlig innlegg herfra :o)

E enig med deg at den pynten som e sjøllaga eller arva e den beste. Eg e og så heldig å ha ein mamme og fadder som har laga nåken flotte nissar te meg - ELSK!

Likte uhyre godt dei 3 kompisane du hadde funne, og eg kan godt forstå at det julehuset e ein sann glede å finna fram kvart år :o)

Kosa deg MASSE videre med juleforberedelsene snuppa