Sider

torsdag 2. desember 2010

Julekalendergaver og kakao med krem


Jeg ser at det blogges heftig om julekalendre rundt omkring i landet - av naturlige grunner. Selv har jeg sitter natt til 1. desember flere år på rad og pakket inn 48 små gaver som har vært mer eller mindre nøye utvalgt (jeg har oppdaget at det ofte er vanskeligere å finne gaver til gutter enn til jenter - for dersom man tar seg et lite raid i hårpyntstativet på H&M så har man klart å finne 24 kalendergaver til den pyntesyke prinsessen...).

Uansett, i år har de to eldste besluttet at de vil ha kalender fra henholdsvis Lego og Littlest Pet Shop. Egentlig greit for meg. Man er litt i tåkeheimen fremdeles (vel, man har vel vært på konstant besøk der de siste ni årene og finner nok neppe veien ut igjen heller, er jeg redd) og klarer følgelig ikke å holde helt oversikten. Derfor, i stedet for leker og snop, har jeg hengt opp 24 små papirlapper med koselige gjøremål på den fine kalenderen min mor broderte til meg for leeeenge siden. Den er jo så fin at den må opp på veggen hver jul. Ungene syntes i utgangspunktet at det var en litt merkelig idé, men begeistringen var stor i går da første lapp ble brettet opp og avslørte at de skulle få kakao med krem til leksene. Da fant de ut at denne kalenderen var kjempegøy allikevel.

Litt av poenget med advent er vel å bygge opp forventningene enda mer til den store dagen (selv var jeg en smule grønn i fjeset lille julaften fordi jeg gledet meg så...), finne på saker som korter ned ventetiden og samtidig ha en god unnskyldning til å gjøre masse gøy ting sammen med ungene. De fleste lappene inneholder derfor aktiviteter vi kan gjøre sammen.

Nå var det bare fruen og de to eldste som fikk glede av 1. desember-lappen, men til helga skal også Revisoren ta del i moroa. Lillesøster er med på kjøtt og flesk i år. Neste år må jo hun også få kalender - så da er det vel på 'an igjen...

En stor påskekopp (for sikkerhets skyld) med julekalenderkakao til leseleksa.

Det er til og med litt sjokoladestrø på (siste rest fra fjorårets raid på Whittard's i London).

Og akkurat så glad som dette blir en førsteklassing som får kakao med krem på en helt vanlig onsdag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk Hege!!! Og Minimannen er jo skjønne!

Eple sa...

Kjempekoselig! Veldig god idé med gjøremål og aktiviteter istedet for gaver. Det var noe slikt jeg egentlig hadde planlagt også- men ops! plutselig ble det ikke slik :-)

Ellers er jeg helt enig med deg når det gjelder smågaver til gutt og jente- helt klart lettere å finne til sistnevnte.

Ha en finfin kveld :-)