Sider

mandag 20. desember 2010

Bakehelg

Fruen har vært rimelig hektisk i det siste, men i helgen fikk vi i det minste til å åpne boksene med ferdigdeig fra Ikea og klarte å kjevle ut noen leiver slik at vi fikk stukket ut pepperkakehuset og litt figurer. LilleStorebror gikk lei etter to figurer, men jeg og Storesøster holdt ut til alt innholdet i boksene hadde fått figurform og alle utstikkerformene i hele huset var skitnet ut. (Variasjon er viktig!). Faktisk toppet vi det hele med et aldri så lite marsipanverksted. Storesøster utviste svært gode evner og trillet ut den ene søte (bokstavelig talt, ja) skapningen etter den andre. Stolt Mamma!

Lettere skjelvende på grunn av hyppig deig- og marsipanmumsing underveis merket vi at julestemningen kom sigende enda litt mer. Koselig med slike dager.

Montering av pepperkakehus? Det må vel bli i dag, det... For nå er det jammen ikke mange dager igjen til jul!Nei, Storesøster har ikke dyppet hele ansiktet i melposen - hun bare poserer litt (mer eller mindre velvillig) for Mamma, som ba om et litt tøysete bilde.

Litt mat underveis, kunstferdig dekorert av Revisoren - en mann med mange talenter;-)


Litt varierende i fargetonen - men de smaker fortreffelig.


Her er Storesøster i ferd med å mate en liten marsipannisse med skje - eller driver hun på med å lage munn på ham med et kreativt verktøy som ligner mistenkelig på Lillesøsters skje? Hvem vet.


Her er den ferdige nissen. Supersøt.

Men hva har skjedd her?
Heldigvis lot det seg reparere, ved hjelp av en liten tannpirker.

En liten, litt engstelig, gris. Ikke så rart om han er litt engstelig, midt i den søte ribbetid.

Storesøster laget sin gris med et salatblad i munnen. En ekte vegetargris!

Dette er en liten gave. Mamma setter selvsagt stor pris på utstrakt bruk av bling.

Og mens Storesøster boltret seg med figurene, konditorfargene og sølvkulene holdt Mamma seg stort sett til mekkingen av denne marispankonfekten. Ikke det mest avanserte man kan lage - men oh! så godt.

Og vi var begge enige om at det hadde vært en fin dag i julebakingens tegn.

Ingen kommentarer: