Sider

mandag 17. januar 2011

Lazy days - med litt leverpostei på

Det har vært en lat helg. Fruen har ikke vært helt i form, så alt har gått veeeldig treigt. Er så inderlig lei av å være slapp! Gikk til og med glipp av den planlagte café-daten med Namaste på grunn av denne irriterende tilstanden min! Det virker som om omgangssyken har gått over i en irriterende nesten-influensa-tilstand. Revisoren mistenker meg for å være værsyk, og det er mulig at jeg er det også i tillegg til alt det andre. Satte meg ned og tenkte over saken (mye sitting denne helga) og fant ut at jeg er i mitt ess når det ikke er verken alt for kaldt eller alt for varmt ute. Vårvær er i så måte helt perfekt. Derfor ønsker jeg herved at våren snart kommer! Og dersom det begynner å snø igjen nå går jeg i hi! Jeg vil grave i hagen nå, med bare hendene, og ønske sarte plantespirer hjertelig velkommen.

Et av prosjektene jeg har gående for tiden er å få Lillesøster til å like noe annet enn bare melk og (søt) grøt. Hun brekker seg av middag og grøt som ikke er noe særlig søt, og liker egentlig aller best melk på flaske.

Jeg har forsøkt det meste. Laget til og med (vet jo at man alltid burde gjøre det, men...) hjemmelaget middag til henne her om dagen . Revisoren var fra seg av begeistring da usalta poteter og gulrøtter og fiskeboller i hvit saus kom på bordet den dagen han hadde bestemt seg for å jobbe overtid - men StoreStoresøster og fru Hegemoni nøt festmåltidet (etter en dose karri og litt salt og pepper var blitt tilsatt).

Dessverre så det ikke ut til at Lillesøster satte noe særlig pris på Mammas iherdige forsøk på å lage middag til henne - og StoreLillebror liker bare nuggets fra McDonald's og pizza fra Pizzabakeren (Mamma, du vett at eg haaaate hjemmalaga pizza!!), så han var en lost cause i utgangspunktet og overrasket meg derfor ikke det minste da han foretrakk å spise kun kokte poteter med litt pepper på.


Her om dagen prøvde jeg med brødskive med leverpostei. Bildet der hun brekker seg av vemmelse lot jeg være å ta med. Og brødskivebiten kom ikke lenger enn til kanten av leppa. Egentlig merkelig, for da hun lå inni magen min spiste hun omtrent bare brødskive med leverpostei. Kanskje hun mener at hun har fått nok leverpostei allerede?

Men jeg gir ikke opp. Forhåpentligvis kommer hun til å begynne å like noe annet enn melk etter hvert - ellers vil det bli en smule merkelig når hun begynner på skolen om noen år og plukker sin tempererte tutteflaske med morsmelkerstatning opp fra flasketermosen i sekken ved lunsjtid. Heldigvis har jeg fremdeles noen år på meg til å overbevise henne om at det finnes mer utfordrende og spennende saker å putte i seg enn melk og grøt. Balansegangen består vel i å lære henne å ikke putte i seg FOR mye av alle disse spennende sakene...

3 kommentarer:

ND! sa...

Her er vi også slapp-slappere-slappest,
så ingen trapp ble malt denne helgen.
Blinget er allerede lagt av :)

Om du ikke allerede har forsøkt most søtpotet,
kan jeg anbefale det som babymat.
Søtt,sundt & flott farge!

Eple sa...

Foe en snuppe!!... med leverpostein på haken- tror ikke det blir særlige tydligere enn det; Vil ikke ha!! :-)

Håper du er i form igjen- og at det blir en finfin uke for dere alle :-)

moby@start.no sa...

Liilegull finner seg snart nok til rette i matfatet slik som oss andre. Bare nyyyt det du har så lenge det varer.
Gleder meg masse til å se dere på mandag :)