Sider

onsdag 19. januar 2011

Noen ferdige - og nye på gang (selvsagt)

Etter å ha ligget i strikkekorga (en av dem) siden høstferien ble trådene endelig festet og monsteransiktet brodert på Monsterbuksa til Lillesøster. Oppskrift fant jeg hos duBedåre, og selv om hennes bukser ser bedre ut enn min er jeg ganske så fornøyd (selv om jeg nok bør jobbe litt med broderingsteknikken min).

I tillegg til Monsterbukse har jeg også gjort ferdig et teppe til lille My Aurora i Oslo, som ble født 11. januar (14 dager etter termin, så jeg hadde visst rukket å strikke bukse til hentesettet allikevel...). Jeg glemte å ta bilde av teppet før jeg pakket det inn og sendte det avgårde, men det er strikket i rosa ull og har fått heklekant av restene av det lilla garnet som ble brukt til Monsterbuksa. Jeg hadde planer om å brodere navnet til My Aurora på teppet med søte, små sting - men siden jeg ikke kan brodere søte, små sting på strikket teppe ble det store, stygge sting i stedet. Heklekanten ble til for å jevne det hele ut, og det ferdige resultatet ble en smule over-the-top, så vi får se om det faller i smak. Teppet er uansett varmt og godt, og det er det viktigste. (Og så er det selvsagt strikket med kjærlighet;-))Nærbildet forteller klart og tydelige at fru Hegemoni må øve seg på sine duplicate stitches.. Ikke ble det særlig skummelt heller, dette monsteret. Lillesøster kommer nok til å le hånlig når hun ser sin mammas tafatte forsøk på å lage et skikkelig brølende og skremmende monster på rumpa hennes...


Neste prosjekt er et Griffingskjerf til StoreLillebror, som er helt hekta på Harry Potter for tida. Han får skikkelige hang-ups med jevne mellomrom, og nå handler alt om Harry. Dessverre for ham får han kun lov til å se de første tre filmene (med forbehold) - men jeg har lovet ham at vi kan begynne å lese bøkene (ingen aldersgrense der...), og det har han lyst til.

Det er jammen godt det er noen som deler sin mors forkjærlighet for Harry Potters magiske verden! Det iherdige forsøket på å introdusere StoreStoresøster for min favorittrollmann i bokform (bortsett fra Gandalf og Merlin, da) for noen år siden mislyktes nemlig totalt. Jeg krysser herved fingrene for at jeg har lykken med meg denne gang.

(Hvis ikke får jeg jo alltids enda et nytt forsøk om noen år igjen... Man er da evig optimist!)

StoreLillebror har for øvrig bestilt følgende saker fra boka over:

Genser med H på
Trollmannskappe
Ugle
Smygardskjerf
Ravnkloskjerf
Håsblåsskjerf

Jeg blir med andre ord ikke arbeidsledig på håndarbeidsfronten med det første...

PS: De ustilige flekkene på boka er for øvrig polyksir

9 kommentarer:

ND! sa...

Monsterfin bukse!

Heldige StoreLillebror som har en mor som kan strikke Harry Potter effekter! Poden min har nettopp fått ørene opp for lydbøker og sovner til Harry Potter om kvelden :)

Heidi / I'm with Leia sa...

Supertøff bukse! Takk for link - jeg vet om en liten skøyer som ville se så kul ut i en sånn bukse :)

Eple sa...

Kjempeflott monsterbukse!!

Jeg er også veldig begeistret for Harry Potter- og har gått gjennom nettopp det samme som deg: Gledet meg villt til eldste skulle bli klar for den magiske verden på Hogwarts... Men nei- han ble aldri særlig interessert. Sukk, da var det bare å smøre seg med tolmådighet (Og det gikk greit for vi fant heldigvis en felles venn i KURT ;-))

Men nå har jeg en jenten som DIGGER, DIGGER alt sammen, spesielt Hermine - som er den store heltinnen her i huset. Fortsatt er min medsammensvorne Harry Potter fan litt ung (7år) så jeg må holde litt igjen.. (Har gjort en elendig jobb der: hun har satt de 4 første filmene og vi har også lest de 4 første bøkene.. ops! Hvor gammel er din gutt?)

Okay- det er som om noen har puttet penger på meg nå når Harry Potter bli nevnt..Og MYYYE verre er jeg når det gjelder Ringenes Herre, som jeg virkelig elsker! Skjønner at vi har en del til felles (nevner også MR Darcy ;-))

Jeg er spent på å se hvordan det går med skjerfstrikkingen din- kanskje det også er noe jeg kan klare? Da hadde jeg fått legendestatus her i hjemmet!! (I hvertfall av meg selv :-))

Ha en fin kveld! :-)

- som jeg maser...

erry sa...

Åh, en sån cool byxa!

Kul att du vill vara med i min GiveAway, Lycka till! :)

Namaste (jeo74) sa...

Hohoho, dritbra bukse spør du meg! :o)

Og jaaaa te Harry Potter! Eg leste faktisk dei fysste par bøkene før de blei særlig kjent og blei storveis fornøyd når den fysste filmen kom og det var akkurat som eg hadde forestilt meg i boka :o) Trym har sjølsagt blitt behørig innført i Harry Potter ;o)

Ellers kan eg sei meg enig i alt Eple seie, og ingen seie det bedre enn henna. Tusner på takk for fantastisk støttande kommentar på innlegget mitt i går forresten! Syns det var så bra at eg måtte nevna det i kveldens innlegg ;o)

duBedåre sa...

Se der ja! Syns monsterbuksa di blei kjempetøff!

Fin blogg du har, likte så godt at du kaller den "myk og liten"! Kooselig!

Pafrika Og Belkini sa...

Digger monsterbuksen din! Og Harry altså, det er trollmannen sin det! Det var faktsik Harry som introduserte meg for fantasysjangeren i hine hårde, og det er jeg gutten evig takknemmelig for! I går så jeg siste filmen, og nå vurderer jeg å lese siste boken på nytt - atter en gang. Belkinien liker filmene, men hun har nok ikke samme facsinasjon som sin mor, dessverre. Skjønner det ikke! Men hun har, under tvil, fått sett til og med film nr 5, og ser foreløbig ikke ut til å være traumatisert. Mens jeg faktisk drømte om Nagini i natt... Det er nok innlevelseevnen det kommer an på, og der vil jeg ubeskjedent plassere meg selv i verdensklasse!

Og kred for alle effektene du skal lage, da! Helsiken, for en heldig guttevalp. ;)

Eple sa...

Hei igjen! Tuusen takk for oppskriften! Nå skal jeg jammen få litt Harry- effekter i huset, jeg også :-)

Og jeg skal ta en test for å finne ut hvem jeg er i Harry Potter-verden. (Så kult å bli Luna- det er jenten sin det!). Er spent på hva jeg blir... Skal holde deg oppdatert ;-)

Beste ønsker for helgen, som nå er like rundt hjørnet! HURRA

Lissie sa...

Utrolig kul og flott bukse!
Flott strikket og!