Sider

fredag 10. juni 2011

Deilige dager på det blide Sørland

Her kommer en aldri så liten bildereportasje fra forrige helg, da vi var en tur på Sørlandet i den deilige hytta til svigermor og svigerfar. Siden vi skulle være der helt alene fikk StoreStoresøster lov til å ta med seg en venninne.

Fruen hadde bommet en smule da hun pakket for turen og hadde klart å glemme både lette sommerkjoler til seg selv og sandaler til alle mann. Men vi klarte oss fint fordet. Når man er på hytta gjør det jo ikke så veldig mye om det kommer en flekk histen og pisten, og siden det finnes både vaskemaskin og tørketrommel på hytta så ordner det meste seg.

Sol fikk vi uansett på kroppen og badetøyet hadde heldigvis klart å lure seg med sammen med litt solkrem.

Det ble mye bading i sjøen og kos på terrassen, som seg hør og bør når man har en mini-break på Sørlandet i begynnelsen av juni. Godt å lade batterier i varm sol og kjenne sanden kile mellom tærne! Lillesøster hadde ikke prøvd å grave så masse i sanden før men så ut til å like det godt (gøy med alt som man kan grapse litt med...), så Revisoren må nok finne frem sandkassen igjen fra Glemselen (som befinner seg på loftet i garasjen) slik at hun kan kose seg med sand her hjemme også.

Ellers fikk vi tid til en liten tur til Barnas Dyrepark, et sted vi har vært flere ganger nå men som alltid er like populært for ungene. Her kan man nemlig kose med dyra og studere dem på nærmere hold. Og i tillegg til mer vanlige typer husdyr er det også mer eksotiske innslag, slik som påfugler, alpakka og polarrev.

Fruen klarte å legge bånd på seg og løp ikke inn til alpakkaen for å kose, men det var ikke så langt ifra...

Dessverre ble ikke besøket i Barnas Dyrepark særlig langvarig. StoreStoresøster og dennes venninne ignorerte Mammas velmenende råd om å la være å hoppe i høyet (ikke så lurt å gjøre dette når man har høysnue, nemlig...), så da skjedde det som nødvendigvis måtte skje, og det hjalp ikke hvor mange ganger Mamma gnålte og bar seg og ytret sin misnøye med "Hva var det jeg sa?!?" da øyne begynte å bli røde og kløende og neser snufsende. Heldigvis ordner øyedråper, en kald klut og litt brus det meste.

Og vel hjemme ventet nystekt kringle fra den vennlige nabodamen. Og jentenes nybakte red velvet cupcakes. Slik vil vi ha det hjemme også! Hver dag!! Eller blir det ikke like gøy da?

Og så kom tannfeen på besøk. Hun fant frem selv om StoreLillebror ikke var hjemme da tannen falt ut. Heldigvis.

Ha en riktig deilig helg, med eller uten sol (men forhåpentligvis MED) og nystekt kringle!

2 kommentarer:

Hege Aida sa...

Åh, det så herlig ut!!! Og skjønner godt at du ville kose bittelitt med den alpakkaen, den var jo såå grom!!!!
Så heldige dere er som har tilgang til en sånn hytteidyll, da!

Pia sa...

Dere hadde jo skikkelig sommer! Det er alltid stas med dyr - flotte bilder!