Sider

mandag 11. april 2011

Aaaaaaah!!!!

VÅR!!!!! Det kjennes i alle fall slik ut. Godt i solveggen, til tross for at det blåser (det blåser alltid her oppe hos oss). Lekegrinda har kommet ut og står noe sjokkert blant litt vissent løv som har samlet seg i kroken og som vi ikke har giddet rukket å plukke opp enda.

Lillesøster ble hoppende glad da hun fikk komme ut i sola og leke, selv om hun nok hadde foretrukket å krabbe litt rundt i blomsterbedene i stedet for å leke i lekefengselet sitt, men akkurat i skrivende stund ligger hun og mediterer i vogna og nyter det faktum at gradestokken er på vei oppover. Fruen koser seg med en kopp kaffe og nesten nakne tær på terrassegulvet og innvier de nyvaskede hagemøblene (som har sett sine beste år) for sesongen. Fruen er i huslig modus i dag og lufter dyner i brisen, og i vaskemaskinen koser laken, putevar og dynetrekk seg i lavendelduftende vaskevann.

SNART skal det graves i bedet og ryddes skikkelig. Man burde trolig brukt dagen i går til det formålet, men redselen er jo at man skal la seg blende av et par gode, solrike dager og i pur våryr glede gå til innkjøp av haugevis med vår- og sommerblomster og røske bort visne blader og plantestengler slik at man blottlegger sårbare røtter og plantespirer for deretter å miste tilnærmet alle disse skattene når det plutselig kommer litt nattefrost eller en skikkelig storm snikende.  Det har nemlig fruen brent seg på tidligere. Klok av skade avventes det hele noen uker til - og imens brukes tiden til å planlegge hvordan blomsterbedene skal se ut i år. Spennende!

Tror absolutt at våren er min favorittårstid - selv om hver årstid jo har sin sjarm. (Til og med vinteren, på en måte...)
 


Dette er det gamle piknikteppet som pleide å bo i hytta til mine besteforeldre. Litt slitt, men absolutt vakkert og sjarmerende fremdeles - og det liker godt å komme seg ut i sola!

1 kommentar:

ND! sa...

I går var det vår her med,åh, så godt det var :D!

Har så vidt begynt helt nødvendig klipping og luking.
I fjor satt vi ut hardføre pottetomater som ble helt ødelagt
av nattefrost,i midten av mai... ?!
Så da må det heller bli litt senere beplantning her på vestlandet.
Men urtene er plantet inne allerede :)