Velkommen til min nye spalte, med det velklingende navnet Fruen baker.
Her kommer jeg til å legge ut oppskrifter som jeg synes det kan være verdt å dele med de(n) som måtte være interessert(e).
Førstemann ut er knekkebrødene som Fruen spiser til frokost og lunsj. Snille knekkebrød er dette, med mye sunt og godt i, og de holder magen mett og god lenge. Smaker godt med mager skinkeost og litt agurk på, men de er sikkert åpne for andre påleggsforslag også.
Slik lager du knekkebrødene:
3 1/2 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl valnøtter (hakkes) eller 1 dl gresskarfrø
1 ts salt
Blandes
3 1/2 dl vann
1 ts honning (blandes ut i vannet)
Bland alt dette sammen og klapp det ut på et bakepapirkledd stekebrett. Forsøk å få det så jevnt som mulig slik at knekkebrødene blir jevnt stekte.
Stek på 180 grader i ca. 40 minutter. (Når det har gått ca. 10 minutter av steketiden tar du brettet ut og deler knekkebrødene opp i passe biter med et pizzahjul eller lignende, så blir de lettere å dele når de er ferdig stekte.) Etter at det har gått ca. 40 minutter skal knekkebrødene steke videre med ovnsdøren åpen i ca. 10 minutter. Følg med slik at de ikke blir brente.
Avkjøles på brett og oppbevares i lufttett boks.
Velbekomme!
7 kommentarer:
Så Fruen baker og? ;o)
Ser godt ut!
Eg e ikkje så veldig te baker da...
Hvis venninna di kikke innom, så må hu sei at hu e venninna di må du sei :o)
Fruen imponerer!!
Knekkebrødene så gode ut- men jeg kan ikke fri meg fra Oreo-popsene dine. Den planen har førstepri ! ;)
Ser godt ut!
Nam, dette såg kjempegodt ut!
noen som lager knekkebrød her??!!
mmmm.
Herlige knekkebrød:-) Bare kom med flere oppskrifter!
Hmm. Det er knekkebrødtider i Norge, trur jeg.
Legg inn en kommentar