Sider

mandag 9. mai 2011

Bursdag og sykkeltur

Det var jammen meg en deilig søndag også, til tross for en voldsom vind. Siden Lillesøster har fått sykkelvogn i (litt for tidlig) bursdagspresang av oss fant vi ut at vi måtte teste den ut, til tross for været. Det var jo varmt og godt selv om det blåste stikker og strå (midtskill i øyevippene).

Fruen var en smule spent. Hun hadde nemlig ikke sittet på sykkelen på x antall måneder (år) etter et litt ublidt møte med et visst sykkelløp for et par år tilbake og var usikker på om hun fortsatt mestret kunsten. En litt ustø start gikk heldigvis over i fryd over å kjenne vinden (og pollenet) i ansiktet og landeveien under gummidekkene, og så var man i gang.

Turen gikk til Bryne. Kanskje litt overmodig, men det er tross alt ikke så veldig langt - selv om det føltes nærmest uoppnåelig for StoreLillebror en liten stund da den verste motvinden truet med å blåse ham av sykkelstien. Utrolig hva litt pep-talk kan gjøre! (Mamma: "Du e jammen supergoe å sykla!" StoreLillebror: "Det e du og, Mamma!")

All motgang var imidlertid glemt idet vi svingte inn i skulpturparken. Mye flott å se på der. Og i enden av elva Kongo (ja, en sideelv av den mer velkjente afrikanske elva ender opp på Bryne) lå målet: Peppe's Pizza.

Vi ble sittende en god stund og fikk stappet i oss både deilig pizza, masse brus og søt dessert for å feire Revisorens bursdag. Revisoren elsker nemlig pizza, og siden det var hans dag i går var det han som bestemte maten.

Turen hjemover ble litt lettere, for vinden hadde heldigvis ikke snudd mens vi mesket oss med godsaker. StoreStoresøster: "Eg bare FØYG opp bakkane!!"

Vel hjemme ventet Fruens cakepops. Ikke helt vellykket, sånn rent utseendemessig, men smaken var det ingen ting i veien med.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag - selv om Fruen ble en smule sår BAG (tog du 'an?).

Brus!

Pizza!

Denne oasen ligger midt i Bryne sentrum. I bakgrunnen skimtes elva Kongo.

Fruen og StoreLillebror beundret endene og falt særlig for denne med sveis.

Gøy i sykkelvogna! Mobilen er heldigvis på plass.

Black swan.

Liten Søndagsjente, tror jeg denne skulpturen heter.

Mr Tumnus, ifølge StoreLillebror.

"Har me lov te det?" spurte StoreLillebror skeptisk.


Møllefossen.

Fruens sykkel, samt benk hvor Fruen slapper av etter endt sykkeltur.

Oreopos.  
Rask oppskrift: 1 pakke Oreos finmales. Bland i ca. en halv pakke Philadelphiaost. Bland godt. Rull ut små kuler som settes i kjøleskapet en stund. Dyppes i hvit sjokolade. Settes i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Enjoy!

5 kommentarer:

Fru Jippiyes sa...

En tur for tøffinger! Kjenner til motvinden på Jæren. 60's innfatning kommer snart din veg. De er heftige, men verdt en sjans!

Whitebite sa...

wow! i den vinden! men så lurt å ha et mål i form av god pizza!

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

For en vind det har vært i dag. Har ikke fristet å sykle her i gården. Syns dere er tøffe jeg. Jeg sykler minst mulig...springer heller.hehe

Eple sa...

Høres ut som en super dag! Jeg digger å sykle (men jeg klarer å glemme det fakum i uke etter uke ;))

Nå er jeg veldig klar for å prøve å lage Oreopops´ene dine- men bør kanskje drøye det til i morgen..!?

Namaste (jeo74) sa...

Så du e litt sår bak... ;o)
detta ser jammen meg ut te å ha vore ein superfin dag! Masse hærlige bilder :o)

Eg slite verkelig med prisinga ja, men prøve å tenka som du seie. Ka ville eg betalt sjøl?
Så koste det jo ein del med materialer og det går masse tid og da... Det blir spennande å sjå ka folk syns. Eg blir jo litt blind sjøl når en sitte midt oppi det.

Ska egentlig bli litt godt å bli ferdig nå kjenne eg, for eg e passe sliten og ein ganske stor dose nervøs. Å SELGE ting e litt skummelt syns eg.