Sider

torsdag 19. mai 2011

17. mai er vi så glad i!!

Fruen ELSKER 17. mai!!! I yngre alder hadde man faktisk problemer med å sove natt til den store dagen. Proppfull av forventning over hva dagen skulle bringe av barnetog, bunad og intrikate hårfrisyrer á la ikke fullt så oppfinnsom og kreativ Mor (hennes egne ord) og drevet av lovnaden om at man faktisk hadde lov til å spise så mye is som man ORKET var denne dagen noe å virkelig se frem til. Ergo lite søvn natten i forveien.

Etter hvert som Fruen har blitt eldre og (enda) mer følsom håper hun alltid på sol 17. mai slik at hun kan iføre seg solbriller og dermed kamuflere alle de rørte tårene som veller opp idet barnetoget passerer. Løsning: VÆRE MED I BARNETOGET SELV. Jepp!! Dessuten elsker Fruen å gå i tog. Så derfor er løsninger klar og tydelig: så lenge det er greit for ungene blir jeg med og går i barnetoget, så slipper jeg å skjemme ut meg selv og resten av familien med høylytt hulking og utstrakt snørring.

I fjor ble 17. mai, for Fruens del, tilbrakt på SUS sammen med 1 dag "gamle" Lillesøster. Antrekk: komfortabel fløyelsjoggedress. Derfor var det ekstra stor stas å kunne ta frem bunaden igjen i år. Sjokkerende nok glemte man å ta familiebilder med folk i bunadstasen sin OG skikkelige bilder av ungene i finstasen. Fruen var nok en smule mer hektisk enn det hun trodde, tross alt...

Men det ble en deilig dag! Bare bitte litt regn - men desto mer kaker, brus, pølser og is. Og så ble dagen avsluttet (etter et aldri så lite klesskifte) hjemme hos gode venner i godt selskap og med deilig mat. Fantastisk!!

Og så: en aldri så liten billedkavalkade:

Det er ikke mange som kan skilte med en håndballandslagstrener som 17. mai-taler!

Stolt StoreLillebror har vunnet fin premie.

Dyp konsentrasjon når den obligatoriske pølsa skal fortæres. Pølsa er utenfor billedkanten. Innenfor billedkanten kan man skimte 17. mai-smekka som Fruen har heklet for anledningen. Litt stor...

Lillesøster og Oldemor koser seg med kaker og klappeleker i klasserommet til StoreLillebror.

Ballkasting i det nye sykkelskuret.

En innbitt ballkaster.

Plutselig kom Fruen på at man ikke hadde tatt ordentlige bilder av barna. Bunaden har Fruen brukt selv, faktisk. Derfor er det ekstra stas at StoreStoresøster synes den er fin og har lyst til å bruke den.

FOR et fantastisk familiebilde! Fruen mangler og alle unntatt jentene har skiftet ut av finstasen. Flamingoene står i det minste i ro...

Fin kombinasjon...

5 kommentarer:

Eple sa...

Ser ut som en utmerket dag!! Jeg er nok ikke like lettrørt som deg- men glade barn i bunad er et syn for sjelen, det er jeg enig i :)

Jeg bruker store deler av formiddagen på 17.mai til å finne et egnet sted å stå, men først i år tror jeg at jeg har knekt koden. Nå vet jeg hvor jeg skal være neste år for å få best mulig utsyn over det herlige 17.mai toget!

Jeg likte bildene dine veldig godt- de lyser av glede over dagen. Og en flamingo er jo prikken over i`en ved en hver anledning!! :)

Pia sa...

Ha ha, familiebildet ble så flott som det fikk bli - ikke lett å få tatt bilde av så mange;) Fine 17.maibilder!

Whitebite sa...

så herlig med noen som er glad i 17.mai! (ikke helt der selv..) Fiine bilder!! skjønne barn du har!

Namaste (jeo74) sa...

Så hærlige og glade 17. mai bilder :o)

Hmmm, sku prøvd oss litt på den andre soppen der kanskje ja? Eg blei tilbudt Mushroomshake i Thailand huske eg, men feiga ut då :o)

Myr sa...

høres og ser ut som en vellykket 17.mai feiring.
ønsker deg en fin helg
/myr