Sider

fredag 30. september 2011

Strike a pose, Monkey Boy!

YES!!! Min helt egen, selvheklede Ape á la Kaptein Biff!! Supergøy å lage, så det kommer nok en ape til snart - dog på bitte litt mindre heklenål. Jeg lot meg rive med og bestilte like gjerne oppskrift på pingvin og pingvinrangle også av Kaptein Biff. Takknemlige prosjekter - i tillegg til at resultatet blir fantastisk bra (tooting my own horn, I know...).  Så nå blir det trolig aper på gud-og-hvermann til jul.

Kjør bilder fra dagens photo shoot:


Det begynte forsiktig i ordnede former i stua...

... og fortsatte i gangen på Oldemors vakre symaskin med den fjonge Julien McDonald-tapeten i bakgrunnen.

Litt mer relaxed på kjøkkenet sammen med Pip.

Hanging loose i Ricelysestaken.

En liten pust i bakken. Fint vær ute, til en forandring.

Hvorfor være stor og stygg når man kan være liten og søt?

Back to the roots.

Se på det fjeset! (A tender moment)

Klatreevnene testes ut.

Juhuu!!!!

Befriending the kitchen gnome. (I think this is the beginning of a beautiful friendship)

Men hva er så dette? Posering med kjøkkengjenstander? For plutselig gikk det opp for Fruen at hun jo er den stolte eier av en svært lite brukt Cathrineholmgryte, courtesy of Svigermor.

Det er gryta si, det!

Og en matchende smørsmelter (som Revisoren har puttet i oppvaskmaskinen ved et par anledninger, det er derfor den er noe matt i fargen. Grrrrr!!!)


Ha en riktig deilig helg, folkens!

mandag 26. september 2011

Fotballhelg og hekleaktiviteter

Denne helga har vært viet fotball og hekling. Ingen dum kombinasjon, det - selv om Fruen avsto fra å ta med seg hekleriet til søndagens fotballturnering. Da må det selvsagt være full fokus på det som foregår ute på banen og ikke på hekletøyet. Dessuten elsker Fruen fotballturneringer - særlig på dager det ikke regner!

Turen til arrangementsbyen ble også en fin opplevelse i vakkert høstvær, selv om bildene som ble knipset ut gjennom bilvinduet ikke akkurat yter motivet rettferdighet (Fruen MÅ få reparert godkameraet sitt!!).

Kjør bildefortelling:

Vakre Jæren. (Og nei, horisonten er egentlig ikke så veldig skakk...)

Ååååå!! Elsker det synet!!!

Første kamp ferdig spilt. Lettere rosa i ansiktet og fornøyd med resultatet.

Spenningen var selvsagt til å ta og føle på og tilskuerne ble revet med av stemningen. Obligatorisk pølse sto selvsagt på menyen.

Litt sliten etter kampen. Mulig han overdriver litt til ære for fotografen.

Og plutselig var det premieutdeling, og da var han ikke sliten lenger.
Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag.


Og så litt skryt:

Denne karen har blitt til i løpet av helga. Han er ikke helt ferdig enda, så flere bilder kommer når armer og bein er på plass. Men jeg måtte bare ta ham med her siden jeg er superstolt over at jeg faktisk har fått til å hekle denne Kaptein Biff-kreasjonen helt selv! Måtte nesten det etter at Eple fristet meg med sin egenheklede utgave av Herr Nilsson uten å ta noe særlig notis av mine dårlig tildekkede hint om å hekle en til meg også i samme slengen.

Jeg har brukt bomullsgarn fra Nille og øynene har jeg kjøpt av Kaptein Biff. Jeg ser at jeg nok burde brukt en litt tynnere heklenål, så jeg planlegger å hekle en ape til i nærmeste fremtid. Fyllvatten viser litt for godt etter min smak - men det er jo heller ikke meningen at den ikke skal se håndlaget ut, så det spiller egentlig ikke så veldig stor rolle. Gøy var det i alle fall å hekle denne søte typen, og det skulle ikke forundre meg om jeg kommer til å prakke på folk aper til jul i år enten de vil eller ei...

Nå koser jeg meg med et digert Gravensteineple (som er den beste eplesorten jeg vet om), en god kopp kaffe og Billie Holiday på stereoanlegget mens Lillesøster tar seg en lur.

Husarbeidet venter og nytt kjøleskap er på vei. Så ble det knallrødt Gramkjøleskap på meg, tro? "One never knows, does one?" synger Billie i bakgrunnen.

fredag 23. september 2011

Hjemmelaget Bountysjokolade

Forrige helg forsøkte Fruen seg på hjemmelaget Bountysjokolade til lørdagskosen. Den ble veldig god - faktisk såpass god at det ikke var så mye igjen da lørdagen kom. StoreStoresøster fikk nemlig også sansen for lekkeriene. Mulig det må lages ny porsjon i dag...

Hva er dette? Risengrynsgrøt?!? Neida: kokosmasse, fløte, kokosfett, kokosmelk og sukrin i skjønn forening.

Rent estetisk ble de ikke så vellykkede, disse hjemmelagede Bountysjokoladene - men smaken var i det minste på topp.


Oppskriften har jeg hentet fra denne boka, som for øvrig er full av mye spennende bakverk uten sukker og mel. Ganske fint nå som Fruen og Revisoren forsøker å kutte ned på karbohydratinntaket. Men jeg har altså ikke testet ut mer enn to av oppskriftene her enda.

God helg, folkens - med eller uten sukker på!!!

torsdag 22. september 2011

Oooooh - the drama!!!

I går skjedde det noe jeg aldri trodde jeg skulle få se. Rett før foreningsdamene strømmet på (en av dem hadde allerede kommet og sto ved kjøkkenbenken og gjorde nytte for seg) i går kveld datt plutselig døra på kjøleskapet av og deiset rett i gulvet! Det var en meget absurd opplevelse, for å si det mildt. Heldigvis ble ingen skadd, bortsett fra tre brune egg.

Så nå må man i gang med å kjøpe seg nytt kjøleskap.

Aller helst vil Fruen ha et knall rødt Smeg-kjøleskap.

Men da må man jo nesten kjøpe matchende oppvaskmaskin også.


Og siden døra på oppvaskmaskinen sitter godt fast enn så lenge så blir det nok bare med drømmen. Sikkert like greit, det - i alle fall for lommeboka til Revisoren.

tirsdag 20. september 2011

Snop i posten

Her om dagen fikk jeg snop i posten fra frøken ND! - bling queen extraordinaire. Jeg hadde bestilt matchende øredobber til det deilige Allsortsarmbåndet/smykket jeg bestilte for en stund siden. De lille-martine-rutete øredobbene og Kewpiekortet fulgte med som en meget hyggelig ekstrabonus. Fantastisk! Jeg blir alltid i godt humør av pakker fra frøken ND! Og det er alltid mye som frister...

onsdag 14. september 2011

Uautorisert innkjøp, bollebakermester - og karaoke

Fruen er av og til en smule uskikkelig. Noen ganger trosser hun faktisk Revisorens forsøk på å sette foten ned og ler husets såkalte autoritet midt i fjeset.

Men av og til er hun tvunget til det. Revisoren er ikke akkurat kjent for å legge sin elsk på det mest fargerike og voldsomme innen pyntegjenstander og av og til sprenger rett og slett Fruens estetiske sans Revisorens skala for hva som blir ansett som akseptabelt. Fruen velger i slike tilfeller å tolke det dithen at "han vet ikke bedre, stakkar" og kjører sitt eget løp.

Det har ikke blitt ris på blanke messingen enda, men det kommer noen oppgitte sukk i ny og ne og hoder ristes og øyne himles med.

Veggklokka under trengte vi faktisk. Det gjorde ikke noe at den var stilig og passet godt inn på kjøkkenet... Herligheten kommer fra Ruth66, som er en vidunderlig butikk stappfull av retroinspirerte saker og plastic fantastic.

Og Revisoren hang den opp, så han synes nok innerst inne at den er veldig fin...


StoreStoresøster elsker kaker og går trolig med en liten konditor i magen.Veldig fint, særlig i helgene dersom det skal komme folk på besøk!

På lørdag, mens Lillesøster og Fruen var i barseltreff dro StoreStoresøster på butikken og handlet inn manglende ingredienser helt selv, for deretter å bake de mest vanvittige sjokoladebollene Fruen noen sinne har beskuet. Det eneste Fruen hjalp til med var å finne frem eltemaskinen. Så dette lover godt for fremtidige krumspring på kjøkkenet! Fruen krysser fingrene for at denne matlagingslysten også lar seg overføre til middagsmat innimellom. Ikke noe er som å komme til dekket bord og ferdig middag!


Ellers driver Fruen og Revisoren på med å stelle i stand til det årlige karaokepartyet. Eller - det er visst Revisoren som driver mest på med å stelle i stand. En kveld hvert år forvandles han nemlig til en slags utgave av Ivar Dyrhaug og inviterer til sin egen Beat4Beat-konkurranse. Han lager medleys og diverse musikkrelaterte oppgaver og Fruen og de andre gjestene lar seg rive med og kaster seg uhemmet mot mikrofonene og lar sine liflige røster ljome i veggene (nabovarsel sendes selvsagt ut på forhånd).

På bildet under ser man tydelig innlevelsen som er å spore hos deltakerne. Fruen befinner seg heldigvis betryggende nær mikrofonen og lever seg usjenert inn i rollen som lokal sangstjerne - for one night only. Motto for kvelden er som alltid: syng med den stemmen du har!

fredag 9. september 2011

Sååååå forelska! - og noen hobbyprosjekter

I dag har Fruen og Revisoren 11 års bryllupsdag. Tiden flyr! Det er jammen godt vi fremdeles er like unge og pene som den gang. Forelska er vi visst også fremdeles. Nesten litt kvalmt.

Fruen har fått pulsklokke i bryllupsdagspresang. Ikke fullt så romantisk, det. Kanskje den bærer med seg et dårlig skjult budskap om at man må komme i gang med treninga? Men faktisk ER man i gang med treninga (hurra!), selv om en nærmest pulserende, verkende arm (senebetennelse) satte en effektiv stopper for Fatburn m/styrke i dag formiddag. Bedre lykke over helga, tenker jeg. (Håper jeg!)

I kveld skal dagen feires med en flaske Veuve Cliquot som var en gave fra en av Revisorens kollegaer som plaster på såret for de timene Revisoren måtte jobbe når han egentlig hadde ferie. Fruen er visst en meget tålmodig sjel - og nå får hun attpåtil lønn for strevet FØR hun kommer til himmelen. Fantastisk!

Å, så romantisk!
Her er det noen som er rimelig fornøyde med fangsten. Hadde det ikke vært for ørene hadde Fruen trolig smilt rundt i sirkel.
Noen hobbyprosjekter har det vært i det siste også. StoreStoresøster har perling som tema for sitt 4H-prosjekt og laget den fantastiske skåla under i går. Maxiperler i en smurt, ildfast glasskål i 200 grader i 12 minutter - og voilá! Er den ikke flott?? Mulig vi setter i gang med masseproduksjon og lager skåler i forskjellige størrelser, for dette ble superfint!
Og så har man sydd litt i sommer. Jeg glemte rent å ta bilde av den seneste kreasjonen min i alt styret som nødvendigvis følger med når man skal pakke til å dra på ferie to ganger.

Dette er min Myfanwy Price-kjole, til ære for en av karakterene i fantastiske Under Milk Wood av Dylan Thomas. Passe søt og akkurat passe naughty (siden den er litt see-through). Myfanwy Price er "dressmaker and sweetshop-keeper" og drømmer om kjærlighet á la litt mer tvilsom kiosklitteratur mens hun sitter alene i huset sitt og strikker.

Det er en stund siden jeg leste Under Milk Wood sist, men det skal jeg jammen meg gjøre noe med! Fantastisk "play for voices", som Dylan Thomas sa det selv.

Faktisk fikk Fruen stipend i sin tid for å dra til Swansea og studere walisisk OG Dylan Thomas. Men så banket vel Livets Realitet på døra og spurte hvor matnyttig det egentlig var, og så gjorde man visst ikke det allikevel.

Sikkert like så greit, for da hadde man kanskje ikke truffet Revisoren og giftet seg med ham. For en skremmende tanke!!
Ha en romantisk helg, dere!!!

tirsdag 6. september 2011

Man har visst begynt å jobbe igjen...

Hverdagen har truffet meg midt i mitt ganske så velfriserte hår. Plutselig begynner samfunnet igjen å forlange noe av meg. Det er ikke lenger nok at jeg skal fostre opp og med kjærlig hånd ta meg av tre fremtidige skattebetalere - nå må jeg atter en gang selv bidra med penger i statskassa.

Ikke det at jeg klager så veldig høyt. Jobben jeg har fått er fleksibel og lar seg fint kombinere med tilværelsen som husmor/trophy wife - noe som imidlertid gjør Fruen en smule forvirret med hensyn til hva man egentlig skal si at man jobber som dersom noen spør. Lærerjobben har jeg permisjon fra for å kunne ta meg et ekstra år hjemme med Lillesøster og være der når de to eldste kommer hjem fra skolen, samt fikse middag til familien og holde orden i heim og organisere alt det praktiske omkring fritidsaktiviteter og dets like, så jeg kan vel egentlig ikke kalle meg lærer for tiden. Og nå har man altså fått seg jobb i reklamebransjen.

Det er et umåtelig glamorøst yrke - derfor referansen til Mad Men under. Det blir mange coctails og mye fokus på rød leppestift i løpet av dagen og heller lite tid jobbing.

Det er jo ikke så veldig praktisk når man har en leken ettåring å ta seg av og to skolebarn som trenger hjelp med lekser etter skoletid i tillegg til hus og heim som skal stelles - men har man valgt reklamebransjen som livsstil må man jo forsøke å opprettholde det som nødvendigvis følger med - så får ungene heller la seg føre med av strømmen.

Jeg har fremdeles til gode å begynne å røyke, men jeg ser at denne nødvendigheten er i ferd med å bli meget påtrengende. Man tenker trolig bedre dersom man til stadighet trekker sigarettrøyk tankefullt ned i lungene for deretter å blåse den ut igjen sammen med masse gode idéer til annonser og tekster. Det blir dessuten alt for lite hard liquor på denne fruen på dagtid, noe som garantert er med på å hemme kreativiteten. Men jeg får trøste meg med at jeg fremdeles befinner meg i startgropa og har langt igjen å gå før jeg er utlærd. Dessuten er det først og fremst selve teksten som er min forte - så jeg slipper å finne på de helt store reklamekampanjene riktig enda.Her ser dere et bilde av meg på vei til jobb. Jeg er fullstendig klar over at jeg tiltrekker meg beundrende blikk. Det er utrolig at det går an å ha såpass mange baller i luften samtidig og fremdeles klare å ta seg så fantastisk godt ut!

Men vent nå litt! Jeg sitter jo her i joggebukse og slapp t-skjorte og jobber hjemme ved stuebordet etter (ungenes) leggetid omgitt av klær som henger til tørk og med kun et glass vann å trøste meg med. Glamorøst? Not so much.

Men gøy, det er det!


(bildene har jeg selvsagt funnet på nettet)

torsdag 1. september 2011

Hva gjorde så du den dagen alt ble annerledes? - litt om fjaseblogging i lys av hendelser som faktisk betyr noe

Jeg er ingen politisk kommentator. Snarere tvert imot. Jeg fjaser rundt omkring i min egen, lille boble og pusler med mitt. Selvsagt blir jeg opprørt. Og berørt - selv om det heldigvis ikke skjer så ofte at jeg blir direkte berørt av tragiske og triste hendelser.

 Det kan vel neppe sammenlignes med noe som helst, det grusomme som skjedde i og utenfor Oslo 22. juli i år, og etterpå blir alt annet til bagateller. Og man kan liksom ikke komme med spørsmål á la "Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?", som omtrent har vært det mest dramatiske som har skjedd her i landet i etterkrigstiden og for mange er som en ekte merkedag å regne. Det blir for banalt.

Men man kan jo selvsagt sette seg ned og tenke på hva man gjorde akkurat rett før/idet Norge mistet uskylden - som en tidligere studiekamerat av meg sa det - og se hvordan uskyldige, hverdagslige gjøremål blir stående i sterk kontrast til den grusomheten en del mennesker ble nødt til å oppleve direkte på kroppen nettopp denne dagen. Det er vondt å tenke på, men samtidig godt å vite at alt det vonde har gjort samholdet sterkere blant folk flest og bidratt til økt toleranse. La oss inderlig håpe at vi kan klare å holde fast ved denne mentaliteten!

Da jeg satt og så gjennom bildene mine var det disse syv som ble tatt nettopp denne dagen. Jeg hadde planlagt et humoristisk innlegg om den fantastiske caramel fudge browniesen jeg laget etter oppskrift fra Passion4Baking, komplett med selvlaget karamelltopping. Faktisk hadde hele formiddagen gått med til baking av den fantastiske browniesen, og Fruen følte seg skikkelig huslig. Og før du lurer på om Fruen jobber ekstremt treigt kan jeg fortelle at litt over tre av disse formiddagstimene gikk med til å lage karamelltopping til kaka. Det høres kanskje avansert ut, men det er ikke det. Man tager kun en boks med kondensert melk og koker denne i tre timer og vips! så har man karamell. Skuffelsen var imidlertid stor da boksen ble åpnet og innholdet faktisk viste seg å være en litt dyrere utgave av HaPå...

Og så hadde jeg også fått pakke i posten fra Huldras Liv og Leven med søt ramme til Lillesøsters rom, flott dørskilt og praktisk og pen refleks. Storfornøyd var jeg med både kake og premie, og det ble selvsagt behørig fotodokumentert. Det sier jo seg selv!

Og det er nå fjasingen tar til igjen for fullt:

Sjokolade i vannbad. How jolly exciting!!

Kondensert melk i boks+koking i tre timer=fancy HaPå

Noen koser seg i ovnen i nyinnkjøpt browniesform (usannsynlig praktisk)

...og nå skal noen andre kose seg - det er sikkert og visst!!!

Vann i munnen etter de siste kakebildene? Browniesen ble inni hampen god og er ikke så vanskelig å lage. (Tips: kjøp et glass med HaPå til toppingen, så sparer du både tid og penger...)

Så søt!!!

Dette passet også helt perfekt!

Og en pen refleks til høstmørke kvelder.
Tusen takk, Huldra!!! Premiene falt absolutt i smak. Nå gleder jeg meg bare til å kunne sette i gang med dekorering av rommet til Lillesøster. Vi må "bare" gjøre oss ferdige i kjelleretasjen først med siste lag sparkel, deretter maling av tak, tapetsering, maling av tapet og gulvlegging. Ja, og så må rommet til Lillesøster males og kjøkkenet også. Puh! Det blir visst en hektisk høst.

Men jeg akter å gjøre rom for litt fjaseblogging innimellom. Jeg har jo savnet bloggevennene mine i sommer! Og forhåpentligvis får jeg litt å skryte om her inne også - som forhåpentligvis fremgangen i oppussingsprosessen og diverse håndarbeid...

I helga blir det fortballturnering og storfamilietur til Kongeparken. Masse kos å se frem til, med andre ord.

Ha en riktig deilig helg - så er jeg plutselig tilbake igjen før jeg aner ord av det selv!