Sider

søndag 30. oktober 2011

Skumlifisering

Jeg er fullstendig klar over at mange avskyr denne skikken som sakte ser ut til å ha sneket seg inn - via Handelsstanden - i en del lune hjem her hos oss også etter hvert, men siden vi (Fruen og barna) elsker å kle oss ut synes vi at det strålende med Halloween. Men i stedet for at ungene skal løpe ned dørene til folk den 31. oktober og tigge godteri tar vi oss heller en aldri så liten Halloweenfest sammen med en håndfull likesinnede i forkant (med mindre det er Halloween på en lørdag). Da skumlifiserer vi oss en smule, spiser skummel mat og hører på skummel musikk - alt dette i det skumleste huset StoreLillebror vet om.  Fantastisk!

StoreStoresøster var i Halloweenparty på fredag også, hun. Fruen liker å gå litt amok med sminke og falskt blod. Her er resultatet:


Og ekstra gøy var det at StoreStoresøster endelig fikk bruke klærne vi kjøpte da vi var på kostymesalg på Rogaland Teater i vår! Men i dag dropper vi nok parykken og går for StoreStoresøsters eget hår.

Nå skal det bakes litt skumle muffins, tenker jeg.

torsdag 27. oktober 2011

Ferdig vest og postkort fra Penguin

Nå er endelig vesten til Lillesøster ferdig strikket. Vel - den ble ferdig for en stund siden, men jeg har bare glemt å ta bilde av den. Faktisk har Lillesøster til og med rukket å søle på den nye vesten sin - men nå som Fruen har fått ny vaskemaskin (Fruen er nesten forelsket...) går alt så meget bedre og søling er absolutt ikke noe problem.

Merkelig, det, hvordan elektriske apparater ser ut til å slutte å virke ut av sympati for hverandre. Mulig det gamle kjøleskapet og vaskemaskinen hadde et nært vennskapsforhold. De har tross alt bodd ca en meter fra hverandre de siste ti årene, dog på hvert sitt rom, kun adskilte av en skyvedør. Så kanskje vaskemaskinen ikke hadde noe å leve for lenger da det gamle kjøleskapet forsvant? Uansett ble enden på visa at vi måtte av sted og kjøpe ny vaskemaskin omtrent en måned etter at kjøleskapet kastet døren beyond repair. Fruen krysser herved fingrene for at det ikke finnes alt for mange slike nære relasjoner mellom de gjenværende elektriske apparatene i heimen. Det vil i så fall bli en dyr affære, særlig nå som det pågår intensiv innredning i kjelleretasjen (bilder ved en senere anledning).

But I digress. Vesten til Lillesøster er strikket av Viking-garn og har fått en fjong pusekattknapp fra Snella og Petronella. Det er nok knappen som gjør at vesten er så gjev, for Lillesøster er veldig glad i pusekatter. Det skulle egentlig vært to knapper i vesten, men siden knappen var så stor og dyr fant jeg ut at det passet greit med bare én knapp øverst. Vesten er deilig å ta på seg om morgenen når det er litt kaldt i huset. Burde faktisk hatt en selv også...Disse fantastiske postkortene kommer fra Capris. Det er muligens et litt uoverkommelig mål å sette seg å sende av gårde alle 100 i løpet av det neste året, men noen skal da finne veien ut av heimen og opp i diverse postkasser á la deilig snail-mail (som fremdeles er favoritten min selv om Revisoren synes jeg er uhelbredelig gammeldags. Faktisk foretrekker jeg EKTE bøker også og ikke de av den digitale typen, noen han bare rister på hodet av). Synes postkortene er deilige - og Fruen har hatt mange gode lesestunder takket være Penguin.Nå er det visst noen som krever Fruens oppmerksomhet. Da må man vel adlyde.

Snart er det helg! Da blir det maling av både vegg og fjes. Masse gøy i vente, med andre ord!!

tirsdag 25. oktober 2011

Stolt 4H-ar

Av og til kjenner eg at det passar seg best at eg skriv på nynorsk. I samband med StoreStoresyster si første 4H-utstilling seier det seg sjølve at eg bør ta denne målforma i bruk. I tillegg er jo skulen til ungane mine ein nynorskskule, så eg er jo tvungen til å øve meg litt (mykje). Og så likar eg jo nynorsk, sjølv om eg ikkje er så god i det. (Litt rask til å slengje på a-endingar på dei fleste orda...) Og så eg som er norsklærar...

Men til saka: forrige måndag var det Haustfest i Fram 4H og StoreStoresyster deltok for fyrste gong. Stolte foreldre, søsken og besteforeldre var sjølvsagt med for å sjå alt det flotte ho hadde laga. Reint objektive er vi nok ikkje i denne saka, men vi meiner framleis at StoreStoresyster si utstilling var den finaste av dei alle ("Men Mamma", sa ho då vi køyrde heim etterpå, "Du er jo Mammaen min, så det er klart at du likar best det EG har laga").


Bileta under er ikkje bra. Ikkje berre brukte eg det "dårlege" kameraet - det var i tillegg nesten tomt for batteri. Men de ser i det minste alle dei fine tinga som 4H-aren min har laga, med perling som tema.Her er det bileter, skåler laga av maxiperler, eit titteskåp med juletema laga av ein pappkoffert frå Panduro og øyredobbar og brosjer. Ho har vore kreativ som berre det!Lillesyster kosa seg masse med alle dei store ungane og masse kaker, men etter kvart vart ho så trøytt, så trøytt og måtte leggje seg ned på golvet litt og slappe av...

Men det var ein gild dag, det er sikkert og visst!!

torsdag 20. oktober 2011

Øyeblikk - Et barn er et lite menneske

Kom over dette bildet av StoreStoresøster da jeg satt og bladde litt i albumet og fant ut at jeg ville slenge meg med på Øyeblikks konkurranse, sånn i siste liten. Elsker den lille kaninfrøkenen min og synes de vakre øynene hennes virkelig kommer til sin rett her.


 

Klikk på logoen for å komme til konkurransen.

Du verden for en produksjon!

FOR en deilig høstferie det har vært! Masse tid til kos OG håndarbeide! Det kan Fruen like. Fruen er nemlig litt som Ole Brumm og sier ja takk til begge deler i de tilfeller dette er mulig. Fruen liker med andre ord å få både i pose og sekk. Og denne høstferien har altså dette vært mulig.

Etter noen avslappende dager hjemme med Lillesøster og høstferiefrie skoleunger dro hele gjengen på hyttetur til Sørlandet. Fruen hadde selvsagt pakket med seg haugevis med prosjekter, og for en gangs skyld ble det faktisk noe av en del av planene.

Ingen ting er som å sitte sammen med mann og barn og strikketøyet/hekletøyet + kaffekoppen foran en knitrende peis etter å ha vært ute på tur i frisk havbris.

Det går for øvrig an å strikke mens man sitter i bilen også, selv om Revisoren stiller spørsmålstegn ved nødvendigheten av å strikke over alt, selv når man er on the move. Til ham har jeg tre ord å si: Hans Nielsen Hauge - en mann som visste kunsten å multitaske.

Jeg husker fremdeles hvor fascinert jeg var da læreren fortalte at Nielsen Hauge strikket mens han gikk rundt omkring i Norge og forkynte. Eksotiske saker, med en mann som både kunne strikke OG gå samtidig. Så da må det faktisk være greit at jeg strikker mens vi kjører til og fra hytta. (Mulig jeg bør legge til her at det ikke var jeg som satt bak rattet på denne kjøreturen - det ville nok vært å trekke multitaskingen en smule for langt.)

Uansett, her er høstferiens strikke- og hekleproduksjon behørig fotografert (dog av det "dårlige" kameraet siden det gode fremdeles ikke har blitt reparert):

En fryd for øyet og sjela: FERDIGE arbeider (samt et ikke fullt så ferdig)

StoreLillebror har bestilt favorittfotballspillerens draktnummer på maskoten sin. Nå mangler bare armer og hale.

Øverst ligger en lang hals (som kan tvinnes to ganger rundt halsen) i gul alpakka til meg selv. Det under er et litt kortere skjerf, også det i alpakka - og det er en bursdagsgave til en kjær venninne. Begge etter oppskrift jeg fant i KK Jul.


Dette er en vest jeg strikker til Lillesøster. Superrask og superenkel - og superpraktisk nå i vinter.

Fruen krysser herved fingrene og håper at dette betyr starten på en meget kreativ høst og vinter.

tirsdag 18. oktober 2011

God i gonging!

StoreStoresyster er god i gonging - og her kan de sjå beviset:


Då StoreStoresyster byrja på skulen visste eg ikkje ein gong kva gonging var - men så forsto eg at det er det som på bokmål heiter ganging. Og nå har ho altså fått gongesertifikat. How fast they grow up!

tirsdag 11. oktober 2011

Good kopp

For en deilig dag! Fruen har nettopp vært på kino og sett "Barnepiken" sammen med gode venninner, og tidligere i dag dumpet det jammen meg pakke fra aller skjønneste Eple ned i postkassen!

Fruen fjernet på ingen måte papiret diskret og sparte det til senere. Neida! Her måtte det flerring til. And lo and behold!: Verdens søteste, lille kopp (fra Ferm Living) dukket frem fra papiret, komplett med deilig konfekt oppi. StoreStoresøster overvar begivenheten og deltok ivrig i konsumpsjonen av sistnevnte lekkerier. Fruen glemte rent at hun faktisk går på lavkarbokur og mesket seg stort, hun også. (Og det rett før middag...)

Med andre ord: premien ble vel mottatt, noe det går klart frem av bildene under. Så tusen hjertelig takk, kjære Eple! Jeg er SÅ glad for at det var mitt navn som ble trukket opp av den vakre Cathrineholmkjelen din, for anledningen godt plassert i badekaret;-)

Duften av deilig sjokolade hang igjen litt lenger enn selve sjokoladen...

Strike yet another pose, Monkey Boy! (Noen liker å vise seg frem og griper iherdig enhver mulighet som byr seg...)

Kaffen smakte selvsagt enda bedre enn normalt i denne koppen. For anledningen har Fruen dandert melke/kaffeskummet litt ekstra. I heart my new cup - og Eple, of course!

Nå er det like før Høstferien tar oss for fullt, Revisoren inkludert, og Fruen har bunkret opp med masser av godt håndarbeide - så forhåpentligvis blir det litt mer show-and-tell her på bloggen om noen dager.

Have a good one!

fredag 7. oktober 2011

En helg fylt med kalas

Denne helga skal vi rett og slett velte oss i bursdagsfeiringer. Vi feirer både Morfar og Supersøte Prinsesseniese i helga, og i neste uke er det jammen meg Farmors tur også! Det store spørsmålet er hvordan i all verden det skal gå med lavkarbokuren til Fruen og Revisoren... Vel, man får forsøke å være standhaftig - og for alle andre blir det selvsagt fritt fram for å meske seg med kaker og annet snacks hele helga og vel så det.

Nå er det forresten snart høstferie for de to skolebarna mine. Det skal bli kos! Og nå er dessuten været slik at det er fint å være inne og fyre i peisen og tenne masse stearinlys - så det passer i grunnen bra med høstferie nå.

Ellers går nok helga med til restituering etter et mildt angrep av influensa for Fruens del innimellom all festivitasen. Febrilsk hekling og strikking er en viktig del av kuren, så det er mulig at det snart kommer bilder av hjemmelaget Kleppsupporterape etter hvert. Pluss at det er gaver på gang. Say no more...

Ha en riktig deilig helg, folkens - med eller uten kaker!

Tiden flyr! Dette bildet er minst fire år gammelt... Men her ser dere i alle fall tydelige bevis for at Supersøte Prinsesseniese faktisk ER en helt ekte prinsesse.