Sider

onsdag 22. juni 2011

En aldri så liten bloggeferie

Det er jo egentlig litt vemodig å både ta en liten pause fra bloggingen OG dra fra hagen når den er i ferd med å folde seg ut i sitt aller prektigste. Men ferie er jo deilig, okke som.

Og om noen uker er jeg plutselig tilbake igjen i noen uker før det er på tide med nok en ferie. Det blir nesten litt sånn hobbitaktig, hele greia, bare at her er det ikke snakk om second breakfast (skjønt, dit vi skal på vår second holiday spiser vi visst både second breakfast og eleventies og hele pakka...).

Ønsker dere alle sammen en fortreffelig sommer med masse deilig vær, overflod av godsaker som hører sommeren til og haugevis med kos!

Ooooo!!

Aaaaaaa!!!

Og hoppende glad fordi det snart er skikkelig ferie!

tirsdag 21. juni 2011

Blonder og ferielektyre

Noe av det søteste jeg vet er blondekyser. En rask redigering på mac'en - og vips! Blondene - eller kanskje heller skyggene av blondene - kom enda bedre til sin rett. Modellen er også ganske så deilig da, rent objektivt sett...


Snart er det ferietid, og da må man pakke ned gode (forhåpentligvis) bøker og håndarbeid. Problemet med håndarbeid er at det ikke må bli alt for bulky til å drasse rundt på eller være alt for komplisert. Det er muligens på tide å lete litt i håndarbeidskorga etter halvferdige prosjekter som ikke krever for mye konsentrasjon. Fruen har nemlig fått seg en eventyrlysten turboprinsesse som tydeligvis er nødt til å utforske ALT i umiddelbar nærhet, så blikket bør ikke hvile alt for lenge på strikke- eller hekletøyet om gangen. Dessuten er de første, vaklende skrittene like om hjørnet, så det kommer trolig til å bli en del fartsfylt action i ferien. Men det er moro, det.

Siden man er evig optimist tar man også med seg litt lesestoff. Jeg vet ingen ting om boka under annet enn at den muligens befinner seg i samme sjanger som noen av favorittene mine fra to somrer siden, nemlig The House at Riverton og The Forgotten Garden av Kate Morton, som for øvrig anbefales på det varmeste, så jeg har store forhåpninger.

Nå må det visst pakkes her... Fruen skal på husmorferie et par dager for den "ekte" ferien braker løs (først en liten date med Dave Grohl og co i Oslo på fredag sammen med en sprudlende tidligere kollega, etterfulgt av et par kosedager hos en kjær studievenninne), så det skal pakkes og ordnes en hel del før den tid.

Men snart skal skuldrene senkes noen hakk til, og både strikketøy og lesestoff skal hentes frem med verdens beste samvittighet innimellom masse kos med barn og Revisor.

fredag 17. juni 2011

Skatter fra Clas og SOMMERFERIE

Hvorfor vaske og rydde i huset når man kan blogge og drikke kaffe? Dessuten kommer det ingen svigermor eller andre vaskeinteresserte på døra og spør om å få overta omvelingå (verbform=å vela om), som vi sier her, med det første - så hybelkaninene kan sikkert vente en halvtime til med å avgå med døden.

Derfor viser Fruen i stedet frem skattene som ble med hjem fra Clas Ohlson på onsdag da hun og barna var på ekspedisjon dit. StoreStoresøster trengte ekstra reflekser til sykkelen og StoreLillebror hadde spart opp penger til å kjøpe seg et spill (nei, ikke et pedagogisk korrekt brettspill fremstilt av økologisk nedbrytbare materialer...) - så da øynet man muligheten til å plukke med seg følgende saker:

Jordbærdeler. Hvordan i all verden har vi klart oss alle disse årene uten det i hus?!?

Brødkorg. Sååååå fin!! Og praktisk dersom det skulle begynne å regne mens vi sitter og inntar utefrokosten. Den er jo av plast.

Ny lampeskjerm til lampen i vinduskarmen. Passer perfekt til korga jeg kjøpte på Europris forleden til å ha posten i. Har litt dilla på prikker for tiden...


Dette er i alle fall saker som får meg i godt humør! Og prisen er jo heller ikke til å gå i bakken av. Samlet pris på herligheten er 87 kroner. Lenge leve Clas!!

(Det må for øvrig nevnes i denne sammenheng at Revisoren ikke er overstadig begeistret for at Fruen har fått sansen for yndlingsbutikken hans. Noe bør han få lov til å ha for seg selv. Men kanskje han kan få lov til å ha Biltema i fred.)

Og nå er det jammen meg ikke mange timene igjen til ungene faktisk har sommerferie! Selve sommerværet lar visst vente på seg, men vi har da i det minste sommer i sinnet og gleder oss over at det ikke er så lenge til vi skal på ferie til et fantastisk sted som begynner på L og slutter på egoland. Hm. Egoland... Det ville vært det perfekte stedet for Fruen å feriere. Tro om man har lov til å låse seg inn på et rom der og bare sy og sy og sy i timesvis uten at man må vaske en eneste maskin med klær eller skifte en eneste bæsjebleie? I så tilfellet legger jeg i alle fall ferien min der neste år!

Ha en riktig deilig helg, folkens!!

torsdag 16. juni 2011

Puls, peoner og (snart) sommerklem

Endelig fikk jeg somlet meg til å ta bilde av pulsvarmerene jeg strikket da vi var på hyttetur Himmelfarthelga. De er strikket i myk alpakka og kjennes deilige på. Jeg la opp 35 masker på pinne nr 3.5 og strikket til jeg syntes de hadde fått passelig bredde. Etter at jeg hadde sydd dem sammen heklet jeg kant rundt den ene siden. Raskt og enkelt! De skal sendes til godtanta mi i Trøndelag som skal få dem i en vel forsinket bursdagsgave. Forhåpentligvis vil hun ikke trenge dem før i vinter, men det er jo gøy å gi bort saker man har laget selv - så da blir det ullpuls i gave i juni.

Ellers blomstrer de vakre peonbuskene jeg har fått i gave av svigermor, og en avkuttet peon eller to passer perfekt i et Norgesglass på bordet. Egentlig blir de så digre at det er mer enn nok med en om gangen, men det hadde jeg visst glemt da jeg plukket to stykker som var delvis utsprunget. Nå har de brettet seg ut som særs ekstravagante ballkjoleskjørt og står og viser seg frem i all sin prakt på kjøkkenbordet. Deilig!
Snart er det sommerferie her hos oss. Fredag er siste dag, og da skal de visst kose seg nesten glugg ihjel med både brus og kjeks. Ungene kommer hjem med all slags papirer, blant annet fine tegninger og malerier de har laget i løpet av året. Siden jeg liker det meste ungene mine lager henger jeg det selvsagt opp, som seg hør og bør.

Jeg tror StoreLillebror har malt en diger sommerklem (bildet over). Personen på maleriet har i alle fall enorme armer. Og så skinner solen fra skyfri himmel. Akkurat slik vil jeg ha det i sommer. Varmt og godt. Og masse klemming og kos. Ingen Kjeftemamma i sikte (Kjeftemamma har vært litt for ofte på besøk i det siste, er jeg redd... Liker ikke det - aller minst Kjeftemamma selv.)Fruen tar ikke bloggeferie riktig enda, men det nærmer seg med stormskritt.

Og så er det jammen meg helg snart også. Og ute skinner sola!

tirsdag 14. juni 2011

Miss Lemon

Her kommer Fruens andre Sukkertøykjole á la Klinkekult. Denne har fått navnet Miss Lemon siden den er syrlig sitrongul med små, hvite prikker og har fått en dainty blonde i skjørtekanten. Sitrongult er min absolutte favoritt for tiden!

Selve syingen gikk hakket fortere denne gang nå som jeg allerede har tegnet av og tilpasset mønsteret ganske godt, men jeg ser jo at sømmene mine ikke akkurat er perfekte...

Fruen er imidlertid strålende fornøyd med resultatet, selv om det virker som om det blir litt for mye stoff bak på ryggen slik at kjolen poser seg litt der. Noen som vet hva det skyldes? En sømnovise som meg selv har jo ikke lært seg alle triksene riktig enda - men forhåpentligvis vil de tilegnes etter hvert nå som man har fått skikkelig smaken på søm på maskin!

Og så er det jo gøy å ta på seg et plagg man har sydd selv og som det ikke finnes helt maken til noe sted i verden.

Planen om å ikle seg Miss Lemon i dag må trolig utgå siden det blåser stikker og strå ute. Men Fruen er evig optimist og krysser fingrene for at det snart blir sommer og sol og sommerkjolene endelig kan hentes frem fra skapet.

I ettermiddag er det avslutning med sporlek og grilling for 1. trinn. Koselig!
søndag 12. juni 2011

Pimp my stol

Endelig har man fått pimpet ferdig stolen som har stått og ventet så lenge i kjelleren. Det er en av svigers sine gamle kjøkkenstoler, men dersom den ikke hadde vært full av malingsflekker og hatt et hull i setet ville den selvsagt ha fått lov til å komme opp uten trekk. Man liker da oransje. Det samme gjelder den andre "arbeidsstolen" som står i kjelleren, men den er dessverre helt beyond repair. Synd og skam, for mønsteret og fargene er vidunderlige (se midterste bilde).

Så da tok Fruen platevatt, samme stoff som tidligere brukt på krakk (voksduk fra Åhlens) og sin fantastiske stiftepistol fra Claes Ohlson og stiftet i vei. Ikke alt ble like bra. Man er jo ikke møbestapetserer. Men stolen ble brukbar, den, og falt i smak hos den snart ti år gamle rumpa som skal sitte på den - så da er vel oppdrag utført, ne c'est pas?fredag 10. juni 2011

Deilige dager på det blide Sørland

Her kommer en aldri så liten bildereportasje fra forrige helg, da vi var en tur på Sørlandet i den deilige hytta til svigermor og svigerfar. Siden vi skulle være der helt alene fikk StoreStoresøster lov til å ta med seg en venninne.

Fruen hadde bommet en smule da hun pakket for turen og hadde klart å glemme både lette sommerkjoler til seg selv og sandaler til alle mann. Men vi klarte oss fint fordet. Når man er på hytta gjør det jo ikke så veldig mye om det kommer en flekk histen og pisten, og siden det finnes både vaskemaskin og tørketrommel på hytta så ordner det meste seg.

Sol fikk vi uansett på kroppen og badetøyet hadde heldigvis klart å lure seg med sammen med litt solkrem.

Det ble mye bading i sjøen og kos på terrassen, som seg hør og bør når man har en mini-break på Sørlandet i begynnelsen av juni. Godt å lade batterier i varm sol og kjenne sanden kile mellom tærne! Lillesøster hadde ikke prøvd å grave så masse i sanden før men så ut til å like det godt (gøy med alt som man kan grapse litt med...), så Revisoren må nok finne frem sandkassen igjen fra Glemselen (som befinner seg på loftet i garasjen) slik at hun kan kose seg med sand her hjemme også.

Ellers fikk vi tid til en liten tur til Barnas Dyrepark, et sted vi har vært flere ganger nå men som alltid er like populært for ungene. Her kan man nemlig kose med dyra og studere dem på nærmere hold. Og i tillegg til mer vanlige typer husdyr er det også mer eksotiske innslag, slik som påfugler, alpakka og polarrev.

Fruen klarte å legge bånd på seg og løp ikke inn til alpakkaen for å kose, men det var ikke så langt ifra...

Dessverre ble ikke besøket i Barnas Dyrepark særlig langvarig. StoreStoresøster og dennes venninne ignorerte Mammas velmenende råd om å la være å hoppe i høyet (ikke så lurt å gjøre dette når man har høysnue, nemlig...), så da skjedde det som nødvendigvis måtte skje, og det hjalp ikke hvor mange ganger Mamma gnålte og bar seg og ytret sin misnøye med "Hva var det jeg sa?!?" da øyne begynte å bli røde og kløende og neser snufsende. Heldigvis ordner øyedråper, en kald klut og litt brus det meste.

Og vel hjemme ventet nystekt kringle fra den vennlige nabodamen. Og jentenes nybakte red velvet cupcakes. Slik vil vi ha det hjemme også! Hver dag!! Eller blir det ikke like gøy da?

Og så kom tannfeen på besøk. Hun fant frem selv om StoreLillebror ikke var hjemme da tannen falt ut. Heldigvis.

Ha en riktig deilig helg, med eller uten sol (men forhåpentligvis MED) og nystekt kringle!