Sider

fredag 29. april 2011

I bryllupsmodus


Fruen er visst i bryllupsmodus og slår derfor skamløst til med et bilde av seg selv i brudestas mens hun mimrer om forgangne tider for omtrent elleve år siden da Fruen var ung og ganske vakker (man føler seg vel neppe mer vakker og lykkelig enn på sin egen bryllupsdag?) og superklar til å knytte knuten (tie the knot) med Revisoren.

Vårt bryllup gikk av stabelen for en relativt beskjeden sum - men det ble jammen meg en fantastisk dag som vi aldri kommer til å glemme! (Det eneste fruen er en bitte liten smule bitter for er at hun ikke fikk presset gjennom ønsket om rosa servietter. Fruens mor og da kommende svigermor hadde nemlig følgende å si om det ønsket: "Dette er ikke en konfirmasjon!" Hva vi endte opp med, hører jeg deg spørre? Blå servietter - for det er visstnok ikke konfirmasjonsfarge...)

Jeg håper inderlig at Kate og William også får en uforglemmelig dag, med eller uten rosa servietter, og at de lever lykkelig til sine dagers ende, slik som det er meningen at prinser og prinsesser skal gjøre.

Ha en romantisk dag!

onsdag 27. april 2011

Post-påske-syndrom

Men Fruen var ikke avgått med døden til tross for sitt fravær her inne. Heldigvis. I alle fall for Fruen. Og sikkert for Revisoren og de søte små også - skjønt, for tiden er ikke Fruen mye å skryte av. Det skyldes muligens de små, onde bjørkeraklene på bildet under eller muligens en kombinasjon av begge bildene (selv om man allerede var forkjølet da man bestemte seg for å stappe undersåttene i vannet en relativt varm kveld i siste halvdel av april).

Det har uansett vært en deilig påske, og det har vært vidunderlig å faktisk ha Revisoren i umiddelbar nærhet for en gangs skyld. Masse kos, masse avslapping og masse latter for alle mann. Så gøy var det at det faktisk ble felt et par bitre tårer i går kveld (ikke Fruen denne gang - hun har jo "ferie" hele tiden... Skjønt, nå som Lillesøster har blitt uforskammet mobil i løpet av de siste ukene og ser ut til å være av den meget nysgjerrige typen blir det nok litt mer travelt for Fruen heretter) på grunn av at ferien var over for denne gang og hverdagen måtte ta til igjen - men heldigvis er det ikke så veldig lenge igjen til neste ferie, og helga er bare noen dager unna!

Det skal selvsagt blogges litt mer etter hvert, komplett med bilder fra påsketuren til Sørlandet og litt bilder fra hagen, som spirer og gror. Det er også kjempegøy å registrere at det har kommet nye følgere til!! Hjertelig velkommen til dere! Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dere etter hvert. Nå kaller imidlertid pliktene. Lillesøster ligger og grynter i vogna og vil opp. Damn! Jeg hadde tenkt å ta meg en kaffe til og late meg litt i sola. Jaja. Man kan jo drikke kaffe OG være pedogogisk korrekt Mamma samtidig, ikke sant? (Bare man passer på å holde kaffen i betryggende avstand fra barnet, selvsagt.)

Se på dem der de henger og bare godter seg over all den skaden de gjør og alle nyseanfallene de forårsaker.

Muligens ikke det smarteste Fruen har gjort i sitt liv...

mandag 18. april 2011

God påske!!

FOR en fantastisk helg det har vært!! Først bruktshopping sammen med gode venninner lørdag formiddag før samme venninner med barn kastet seg over lim, papir, ull, tovenåler, glitter, maling og egg og hadde superkoselig påskeverksted med tilhørende påskepimpet gulrotkake (simply divine!!) som magefyll.

Fruen var så ivrig med å debutere som ekte bruktshopper at hun glemte å fotografere begivenheten, men det vil nok by seg flere anledninger i umiddelbar fremtid, for det er sikkert og visst at bruktshoppingferdighetene må trenes opp og finpusses. Men et fint, avlangt fat fikk bli med hjem, samt fire hjerteformede skåler og tre heklede påskebrikker - så man er da fornøyd med handelen, tross alt.

Søndagen gikk med til luking i bed og planting av litt stemorsblomster. ENDELIG!!! Dette har fruen ventet lenge på!!! Og det var simpelt hen vidunderlig!! Etter hvert tittet solen også frem, og det gjorde godt i solcellepanelt! Fruen fikk ladet opp masse energi og formelig eksploderte over hele huset i et gnistregn av effektivitet og husmoderlig pågangsmot. Litt skremmende, i følge Revisoren. Det ble også tid til en kopp kaffe i solveggen mellom slagene. Noen dager HAR faktisk litt flere timer enn vanlig... Litt Poirot på tv-en søndag kveld satte dessuten både fruen og Revisoren i ekte påskestemning.

Og nå er det snart påskeferie for hele gjengen, og det gleder vi oss stort til. Det skal bli herlig å ha noen rolige, avslappende dager sammen - endelig!!!

Riktig god påske, alle sammen!!

Hele påskegjengen er samlet, med den famøse Påskevogna i spissen - så nå kan påsken bare begynne!

Støvdottkyllingene til StoreStoresøster koser seg sammen med hagegnompotten.

Alle skakke og litt skeive haner og høner med sans for bling er selvsagt hjertelig velkommen i fru Hegemonis kjøkken.

Denne kyllingen laget StoreLillebror for noen år siden. Den har dåreblikket på.

Jippi!!! Løytnantshjertene mine spirer og gror!

Og det samme gjør jammen meg peonene mine!

Påskefargede ranunkler på bordet.

StoreStoresøster har laget eggs á la bling. De ligger og koser seg i fruens nyinnkjøpte fat.

Det ene blomsterbedet, ferdig luket.

Og vår egen påskehare - den søteste kaninen i hele verden: Mr Mario.

torsdag 14. april 2011

Sylysten?

Fruen har bestemt seg for at det i alle fall ikke skal stå og falle på mangel på tilgjengelige materialer når sylysten og tid til å gjøre noe med denne melder seg! For en uke siden bestilte jeg litt stoff hos Tamo, som er en deilig nettbutikk med mye fristende av både deilig stoff og annet stæsj. Siden godeste Namaste har inspirert meg til å forsøke meg på lappeteknikk bestilte jeg meg to pakker med ferdig oppkuttede stofflapper i friske farger. Jeg har tenkt å sy meg en duk av disse, bare for å teste ut hvordan det blir, og tenker at den nok vil passe fint på bordet ute nå i sommer. I tillegg falt jeg for et stoff med små astronauter på, som skal bli kjole til Lillesøster. Jeg har gått til anskaffelse av matchende rødt stoff med hvite prikker som skal kombineres med dette, på en eller annen måte.

Irriterende (og klønete) nok har linsen på kameraet mitt fått seg et dunk og må byttes ut. Jeg nekter å tro at det er min feil, men det er mye mulig at uhellet har skjedd en gang fruen måtte haste av sted på et eller annet med x antall unger på slep. Dersom noen har en standard linse (18-55mm) til et Canon-kamera liggende som de ikke bruker fordi de har kjøpt seg ny med større brennvidde (eller hva det nå heter) - ta gjerne kontakt! Fruen øynet nemlig muligheten til å kjøpe seg en linse med mulighet for mer zooming (opp til 200mm), men ble litt avskremt da hun så prisen... Derfor blir bildene for tiden tatt med vårt lille Finepix-kamera, som tar supre bilder under vann men ikke like fine som Canon'en over vann.  Og det er derfor bildene ikke yter fargene i stoffene rettferdighet.

Er de ikke søte? Dette blir mer enn nok til både kjole og bukse, vil jeg tro.

Bildet viser ikke hvor vakre og sterke fargene egentlig er. Jeg har lagt stoffbitene ut og prøvd meg litt frem og tror at dette kan bli en skikkelig smashing duk - dersom jeg klarer å sy den, da...

Disse nusselige pinnsvinene fulgte med på kjøpet. Supersøte - og de blir knallkule applikasjoner på en ensfarget bukse eller noe slikt. Fargen er enda mer gul enn det bildet får frem.
Så blir det spennende å se om fruen faktisk klarer å sette i gang med disse prosjektene. De føyer seg nemlig inn i en lang rekke av andre optimistiske prosjekter av typen selvsagt-klarer-jeg-dette-og-jeg-har-da-all-verdens-tid-til-å-sy-og-strikke-hva-det-nå-skulle-være-jeg. Jepp!

tirsdag 12. april 2011

En liten krøll

Fruen har hele tiden håpet dypt og inderlig at Lillesøster har arvet sin mors korketrekkere. Til nå har det jo ikke vært så mye hår til å spå eventuelle fremtidige krøller i, men forleden dag oppdaget vi en stilig sveiv i bakhodet hennes som gjorde at håpet steg ytterligere. Det er muligens varmen de siste dagene som har fått det til å spire og gro på Lillesøsters hode i takt med blomsterspirene i bedet ute. Faktisk kan det være at vi snart får svaret på om håret blir krøllete eller glatt - i alle fall dersom håret fortsetter å vokse med denne farten. Og dersom håret allikevel skulle bestemme seg for å vokse rett ned blir nok det perfekt, det også.

What's this? What's this?

Hvorfor i all verden tar du bilde av meg bakfra?...

...Jeg KAN jo posere, vet du...

mandag 11. april 2011

Aaaaaaah!!!!

VÅR!!!!! Det kjennes i alle fall slik ut. Godt i solveggen, til tross for at det blåser (det blåser alltid her oppe hos oss). Lekegrinda har kommet ut og står noe sjokkert blant litt vissent løv som har samlet seg i kroken og som vi ikke har giddet rukket å plukke opp enda.

Lillesøster ble hoppende glad da hun fikk komme ut i sola og leke, selv om hun nok hadde foretrukket å krabbe litt rundt i blomsterbedene i stedet for å leke i lekefengselet sitt, men akkurat i skrivende stund ligger hun og mediterer i vogna og nyter det faktum at gradestokken er på vei oppover. Fruen koser seg med en kopp kaffe og nesten nakne tær på terrassegulvet og innvier de nyvaskede hagemøblene (som har sett sine beste år) for sesongen. Fruen er i huslig modus i dag og lufter dyner i brisen, og i vaskemaskinen koser laken, putevar og dynetrekk seg i lavendelduftende vaskevann.

SNART skal det graves i bedet og ryddes skikkelig. Man burde trolig brukt dagen i går til det formålet, men redselen er jo at man skal la seg blende av et par gode, solrike dager og i pur våryr glede gå til innkjøp av haugevis med vår- og sommerblomster og røske bort visne blader og plantestengler slik at man blottlegger sårbare røtter og plantespirer for deretter å miste tilnærmet alle disse skattene når det plutselig kommer litt nattefrost eller en skikkelig storm snikende.  Det har nemlig fruen brent seg på tidligere. Klok av skade avventes det hele noen uker til - og imens brukes tiden til å planlegge hvordan blomsterbedene skal se ut i år. Spennende!

Tror absolutt at våren er min favorittårstid - selv om hver årstid jo har sin sjarm. (Til og med vinteren, på en måte...)
 


Dette er det gamle piknikteppet som pleide å bo i hytta til mine besteforeldre. Litt slitt, men absolutt vakkert og sjarmerende fremdeles - og det liker godt å komme seg ut i sola!

fredag 8. april 2011

Pimp my krakk

Fruen har selvsagt mange prosjekter gående samtidig (sikkert derfor det er så få det faktisk blir noe av/det drøyer med en del av prosjektene). Når Revisoren og svigerfar er ferdige med å gipse i kjelleren skal man visstnok få overta den gamle kjøkkenstolen som fungerer som multi-purpose-tool- and-building-aid innimellom der nede. Siden den er malingsflekkete og litt hullete skal den få nytt trekk. Egentlig litt synd, for den er deilig oransje. Imens har Fruen øvd seg på en krakk. Absolutt ingen komplisert operasjon - bare gøy!

Trinn 1: Man maser seg til en gammel, slitt krakk av sine foreldre.
Trinn 2: Man kjøper inn platevatt og voksduk og drar på ekspedisjon til Claes Ohlson for å kjøpe inn elektrisk stiftepistol (my new favourite!!).
Trinn 3: Man legger barnet (det er best slik siden hun liker å ha fingrene sine i alt det Mamma driver med), lager seg en kopp kaffe og finner frem det man trenger.
Trinn 4: Klipp til stoff, plugg inn stiftepistolen og stift av hjertets lyst!
Trinn 5: Nyt synet av det ferdige resultatet med et tilfreds smil om munnen og drikk resten av kaffen.

(Beina må muligens også males etter hvert, for det er visst bare jeg som liker at de er litt slitt.)

Og så er det bare å vente på at stolen i kjelleren skal få nytt trekk, den også. Gleder meg allerede!!

Før-bildet. Legg for øvrig merke til den vakre tevarmeren i bakgrunnen. Den ble til i et anfall av det-er-sååååå-gøy-med-broderi-at-jeg-må-brodere-ekstra-mye den gang jeg gikk på tegning/form/farge.

Etter. Voksduk fra Åhlens.

Lillesøster sjekker ut at det går an å få fatt i boksene som Mamma har plassert under den "nye" krakken. For de av dere som tror dere skimter smuler på gulvet eller små hybelkaniner er det bare luftspeiling.

Ha en riktig god helg, med eller uten elekstrisk stiftepistol!

mandag 4. april 2011

O to be in England...

Endelig - litt flere bilder fra Londonturen. Mye bilder av mat, for en stor del av turen involverte jo god mat og drikke, og litt av natur og sånt, for det liker fruen godt å ta bilde av. Dessuten er det ingen ting som sier vår i London like bra som magnoliatrær i full blomst. Det lille magnoliatreet mitt har dessverre ingen ting å stille om med mot disse skjønnhetene i Green Park.

Det var en deilig og avslappende tur som dessverre gikk alt for fort. Derfor må jeg passe på å dra tilbake snart!

Dette burde sikkert ha vært en detaljert reiseguide fullstappet med nyttig informasjon og interessante fakta. Det er det ikke. I stedet er det en serie mer eller mindre amatørmessige bilder akkompagnert av mer eller mindre flåsete kommentarer. Men sånn er det. Man har nemlig en slags skrivesperre for tiden, så da blir det slik som dette til fruens kreativitet atter flyter fritt og uhemmet. (Man kan i det minste håpe!)


Første kveld: middag på Hard Rock. Ikke så veldig oppfinnsomt, men god mat. Og så denne desserten, da, Chocolate Peanut Butter Pie Bite. Ikke så mye som får meg til å sette igjen god dessert, men denne ble for mektig, selv for fruen...

Utsikt fra hotellrommet vårt, like ved Victoria. Liker godt å bo i nærheten av Victoria, for det er så praktisk i forhold til flytog og sånt - i alle fall dersom man flyr til/fra Gatwick.

Liten lunsj på lørdag i en sidegate av Oxford Street. Deilige wraps med fetaost.

Og så dukket denne fyren opp, rett foran nesa mi, i tryllestavmonteret på Hamley's. Tror det var bare jeg som så ham, for da jeg var tilbake dagen etter sammen med Revisoren for å kjøpe tryllestav til StoreLillebror var han borte. Det må være magi.

Det aller beste jeg vet å drikke når jeg er i UK: cider with blackcurrant. Saft som gjør deg litt suseste i toppen...

Piccadilly Circus en lørdag ettermiddag.


Her har vi jammen meg Revisoren og Fruen, sistnevnte for anledningen iført Allsortsarmbåndet (som også kan brukes som smykke) fra ND! Det henger litt på skakke på dette bildet, dessverre - men fint er det uansett. Revisoren er også ganske fin.

Nok et måltid med fetaost og chips...

Og så litt sightseeing, da. Utenfor Buckingham Palace. Deilig i vårsola.

Lamp post. Ikke helt Narnia, men nesten...

Og påskeliljer i full blomst. Vakkert i parken. Man skulle ikke tro at man befant seg midt i en storby. Deilig med en rusletur i solskinnet, særlig siden man faktisk har shoppet seg fornøyd i forkant.

Aaaaaaaaa!!!

Ooooooooo!!!

Så idyllisk!!!

Og så magnoliatrær, da - i fleng!

Det er ikke måte på idyll! Tror hele landet, inkludert fugler, planter og trær, lader opp til prinsebryllupet.

Til venstre skimtes inngangen til Magiministeriet.

Sånn, litt bilder fra London, med en smule deilig vårstemning på kjøpet. Jeg hiver på 1 stk Kate Bush helt på tampen.

Vårstemning


Dette dyret (vel, ikke akkurat denne eksakte grisen på bildet men en eller flere artsfrender) driver akkurat nå på med å spre ekte vårstemning og glede rett utenfor vinduet mitt. Dyrets overdådige etterlatenskaper tynnes ut til en delikat saft som dusjes stemningsfylt over jordene. Resultat: eimen av VÅR er i lufta.

Fruen er for øvrig litt sur, til tross for slik en overflod av vårsteming. Det skulle nemlig trilles tur i vårlukta (god stemning = ny giv til å trimme litt) da det ble oppdaget flatt dekk på doningen. Ikke noe problem, tenkte fruen - man er da handy. Dessverre - etter en halv times intens pumping med diverse sykkelpumper - viser det seg at man ikke er særlig handy allikevel, i alle fall ikke når det gjelder luftpumping. Så da ble det hvil innendørs på Lillesøster og en kopp kaffe på fruen i stedet.

Kanskje det til og med blir litt blogging om London i dag... (Ah - promises, promises...)

lørdag 2. april 2011

Hva skal til for å gjøre meg glad på en lørdag?


Svar: et brett med deilige, ferske egg, rett fra rompa på hønene til en klassekamerat av StoreLillebror, samt fri tilgang til Visakortet til Revisoren, som måtte på jobb i dag også (uten konstant revisjon går verden til grunne, må vite), til tross for at jeg egentlig hadde store planer om å begynne så smått å sparkle litt i kjelleren og/eller rydde litt i blomsterbedene mine. Så da blir det muffins til StoreLillebror og kameraten og litt vill og gal shopping på fruen så snart Lillesøster våkner fra dagens andre hvil i stedet for sparkling i kald kjeller. Sikkert greit, det også.

Og så gjør jo selvsagt blogging meg glad, da!

(Satser på å endelig komme med litt bilder fra vårlige London senere i dag/i løpet av søndagen.)

Og HildeM: broderiet ditt er snart ferdig;-))