Sider

tirsdag 29. mars 2011

Stuff from London

So - fruen har nettopp vært i London. Eller - faktisk begynner det å bli så lenge siden nå at det nesten er på tide å dra tilbake igjen... Eller kanskje ikke, med tanke på at fruen går bananas på shoppingfronten også på en mini-mini-break og klarer å komme hjem med diger oransje Heavymerkelapp på kofferten til tross for at hun dro hjemmefra med knappe ti kilo i bagasjen. (Men man har jo egentlig ikke vært på shoppingtur dersom den oransje merkelappen ikke havner på kofferten når man sjekker inn. Trikset er å være akkurat sjarmerende nok til at man slipper å betale overvekt.)

Dette var jo en tre-vennepar-på-kosetur-til-London type reise (bilder fra selve turen kommer nok senere, for jeg må jo vise frem mitt vidunderlige London i vårskrud!), så det ble mye spising og drikking. Man må imidlertid også gjøre litt rom for shopping, og fruen overrasker til og med seg selv med hvor mye hun faktisk rakk å sope med seg i løpet av den begrensede tiden som var satt av til dette formålet. Det er mulig at man er mer effektiv enn man selv tror... (Enten det eller så henger mangelen på sjokkerende effektivitet sammen med graden av interesse for husarbeid.) Uansett, her er skattene:

En liten tur på Marks & Spencer - og vips! så var man en knallgrønn vårjakke som til og med tåler vann rikere.
Et lite kort fanget fruens interesse ved kassen.

Min absolutte favoritt når det gjelder klær er Monsoon. Ingen tur til the UK er komplett uten en tur innom der. Vidunderlige Monsoon har nemlig klær som faktisk passer, selv for en med meget kvinnelige former. Fantastiske kjoler, nydelige cardigans og behagelige bukser. I tillegg finner jeg alltid masse fint tilbehør der.

Fruen foretrekker sterke farger, og siden vårfargene ikke akkurat kan kalles skrikende fant jeg ikke så mye som jeg vanligvis gjør - men jeg fikk da plukket med meg noe grønt, en deilig dongeribukse og en flott bolero som skal brukes (over den grønne silkekjolen min) til festlige anledninger. Og så dukket det opp en søt buksedress med matchende cardigan til Lillesøster. Blir i godt humør av Monsoon!!


En liten tur innom John Lewis ble det også tid til. Forrige gang jeg var der hadde jeg god tid og tilbragte flere timer der mens jeg drømte meg bort i hyllene av Rowangarn og alle de flotte stoffene og sytilbehøret de har i hobbyavdelingen sin. Denne gang fikk jeg med meg den siste Stitch n' Bitch-boka, noen knapper og en fin saks (for det trengte jeg jo).


Denne skal jeg definitivt strikke!


Jeg må alltid innom Urban Outfitters også når jeg er i London. Der pleier jeg å gå rett på bøker og stæsj siden klærne vanligvis er litt for små i størrelsen til meg. Men det gjør ingen ting, for de har så mye kult dilldall. Det er for øvrig her jeg har kjøpt Queen of Fucking Everything-koppen min.

Nå skal det styles...

Fruen har lagt det minst frekke kortet øverst. De andre to var litt på kanten... Boken til venstre er full av strykemerker som forhåpentligvis skal brukes flitting på saker og ting som fruen skal sy etter hvert.

Trenger jeg egentlig å si noe? Selvsagt trengte jeg disse!

Det ble tid til en liten tur innom Octopus også - THE place for plastic fantastic. Masse kult som man selvsagt har mer eller mindre bruk for. Sakene jeg har kjøpt er laget av Pylones, og det er umulig å ikke bli i godt humør av all den deilige plastikknipsen de lager.

Og vi måtte jo ha oss en sukkerstrøer som ser ut som dette. Det er faktisk et under at vi har klart oss såpass lenge uten...

Ny lommebok til meg og matchende termos til Lillesøster.
Å ja - ungene måtte jo få noe, de også... Da passet det med en svipptur innom Hamley's hvor denne tryllestaven lå og ventet på StoreLillebror. Selvsagt måtte han få denne! Så nå er det Lumos Maxima og Serpent Sortia over hele huset til alle døgnets tider. (Fruen forsøker seg med en Ryddus Opp På Rommius iblant, men da virker den sjokkerende nok ikke. Men så er det da heller ikke min tryllestav...)Sånn - litt show-and-tell. Snart kommer det et lite oppfølgingsinnlegg med bilder fra selve turen. Magnoliatrær i full blomst, må vite. Fantastisk!

mandag 28. mars 2011

A wonderful day!

Dagen i dag har vært herlig! Retail therapy pluss langt og koselig cafébesøk med gode venninner = vidunderlig! Og når man i tillegg finner tørkerullholderen man har lengtet etter i lengre tid kan det neppe bli bedre!

Disse to Pip-koppene fikk bli med hjem i dag. Selvsagt måtte jeg ha meg kopper som står til tapeten min når det faktisk er mulig.

Her er den - Rice-tørkerullholderen my dreams were made of. Vakker, ikke sant? Den matcher selvsagt Rice-lysestaken min. But of course! Revisoren rister oppgitt på hodet, stakkar.

StoreStoresøster måtte teste ut den nyinnkjøpte koppen og nyanskaffet Earl Grey-te. I bakgrunnen skimtes lysestaken som matcher tørkerullholderen OG Pip-tapeten. Ren tilfeldighet...

Jeg vil forresten legge til, sånn på tampen av dette innlegget, at jeg fremdeles skammer meg over at jeg ikke har fått vært på besøk hos alle de hyggelige damene som la igjen kommentarer på gi-bort-lotteriet mitt. Jeg setter utrolig pris på at dere har tatt dere tid til å stikke innom hos meg og legge igjen noen ord! Jeg håper derfor at jeg snart skal få litt bedre tid til blogging - men for tiden har visst fru Hegemoni alt for mye på gang til at hun klarer å gape over alt hun har satt seg fore. Huff!

lørdag 26. mars 2011

Resultatet er klart!

Fru Hegemoni har herved trukket vinnerne av gi-bort-lotteriet sitt. Mari-skålene måtte hentes frem fra skapet ene og alene til dette formålet. Revisoren overværer seansen, slik at det skal gå ordentlig for seg.
StoreStoresøster trekker (uten å se, bare så det er sagt). Legg merke til hvor farlig nær hun kommer en viss ordkyndig frukt fra Bergensområdet...
Men det blir HildeM som vinner broderiet denne gang. Hun ønsker seg "Queen of Fucking Everything", og det skal hun selvsagt få! Fruen setter i gang med det samme barna er i seng.
Og så blir Myr den heldige vinneren blant følgerne mine. Hun får love-hearts-telys og deilig Earl Grey-te flybåren fra London.

Vinnerne må ta kontakt slik at jeg kan få sendt premiene i riktig retning.

Gratulerer så masse!!

Og til de av dere som ikke vant denne gangen heller: mye mulig flere sjanser byr seg etter hvert.

Time is running out...


Nå er det snart absolutt siste sjanse til å melde seg på gi-bort-lotteriet mitt, som trekkes senere i dag! Planen er å kåre vinnerne før fotballkampen slik at jeg kan finne frem nål og tråd mens Revisoren konsentrerer seg om å heie på Norge. Kanskje det til og med kan bli bilde av ivrige barnehender som trekker de to heldige vinnerne denne gang. Følg med! Følg med!


Dette deilige synet kan for øvrig skues i blomsterbedet mitt for tiden - i dag badet i sol. Fantastisk!

fredag 25. mars 2011

Jippi!! Yes!!!

Endelig! Der ble det fint nok lys til at jeg kunne ta et bilde som virkelig yter fargene rettferdighet!

Disse to fantastiske plaggene fra fru Jippiyes kom i posten før vi dro til London, og de er om mulig enda flottere enn jeg hadde forestilt meg! Masse utropstegn her, men jeg er veldig fornøyd!

Fru Jippiyes hadde lagt ut et bilde på bloggen sin av gardinstoffet buksen og alveluen er laget av for en stund siden, og siden jeg falt pladask for det var jeg frekk nok til å spørre henne om hun kunne tenke seg å lage noe til Lillesøster av det. Fru Jippiyes tryller frem de vakreste kreasjoner med stoff, nål og tråd og er i tillegg en meget vennlig innstilt sjel, så svaret var heldigvis ja.

Og nå er plaggene i hus, så da kan sommeren bare komme!

Fru Jippiyes bor vakkert til i vannkanten på Møkster, en idyllisk øy i havgapet, og er pådriver for et byggeprosjekt som forhåpentligvis kan friste barnefamilier til å slå seg ned på dette vakre stedet og være med på å øke folketallet.  Sjekk ut dette dersom det kan være av interesse og tips gjerne andre - for da kan du være med i trekningen av et valgfritt plagg hos Jippiyes Marked.

Det er for øvrig veldig mye fint på Jippiyes Marked, så ta gjerne en titt der - men la det være litt igjen til meg også...

Alveluen er vendbar og fru Jippiyes eget design.
...og den kan jammen meg brukes til litt av hvert, har Lillesøster funnet ut!


Se så fin!! (Men siden Lillesøster ikke bruker lue innendørs rakk dessverre ikke fotografen å ta bilde mens luen var forskriftsmessig plassert på hodet...)


Grundig inspeksjon av søm og kroklisser. Resultat: godkjent - og vel så det!!

Forresten, har DU husket å melde deg på gi-bort-lotteriet mitt, som trekkes i morgen kveld?

torsdag 24. mars 2011

Vakre Elizabeth!


Elizabeth Taylor har gjort filmlerretet vakkert og interessant i mangfoldige år. I går gikk sceneteppet hennes ned for siste gang.

Tusen takk, Liz, for at du ga en ung og drømmende pre-Revisoren-frue romantiske timer foran tv'en med "Little Women". Takk for heftige "Who's Afraid of Virginia Woolf?", sensuelle "Cat on a Hot Tin Roof" og episke "The Giant" (fruens James Dean-periode). Takk for glamour og glitter! Det trenger vi alle en dose av innimellom (noen mer enn andre...).

onsdag 23. mars 2011

Premien fra London avsløres!

Det er elendig lys her i dag til at jeg får tatt skikkelige bilder (man har da selvsagt tatt med seg fargerikt tøy hjem fra turen), men jeg fikk så lyst til å vise frem London-premien i gi-bort-lotteriet mitt, som trekkes 26. mars. Ikke har jeg blogget på en stund heller, dersom man ser bort fra bildet jeg la inn i går, så det er jo på tide med et lite livstegn. Skrale greier!

Jeg håper imidlertid at denne premien vil friste enda flere til å hive seg med på lotteriet. Jeg kunne selvsagt ha kjøpt inn haugevis med Kate + William-effekter (og jeg angrer på at jeg ikke i det minste slengte med en liten nøkkelring, men nå er det dessverre for sent å gjøre noe med det). I stedet ble det en pakke med Love Hearts-telys fra Urban Outfitters og te fra Whittard's. Så kan den som vinner i det minste trekke seg en god kopp te og tenne et "Kiss Me"-lys den 29. april, når man skal benke seg foran tv-skjermen for å få med seg The Royal Wedding.

Den andre premien er fortsatt litt subversive cross-stitching.

tirsdag 22. mars 2011

Sneak peek

Et lite bilde fra mitt elskede London i vårskrud. Det har vært en vidunderlig helg som det selvsagt skal blogges opp og ned og i mente om - men ikke i dag. Jeg venter nemlig på godt lys slik at jeg kan ta bilde av alle de nyervervede skattene mine...

Og du: ikke glem gi-bort-lotteriet mitt, da!

Jeg lover å være tilbake om ikke så alt for lenge.

onsdag 16. mars 2011

Spring is near!

Fruen er i vårmodus nå som favorittårstiden er i anmarsj, i alle fall dersom man skal dømme etter dagens tydelige bildebevis:
Se hva som tittet opp da snøen smeltet! Og snart kan jeg komme meg ut og grave i blomsterbedet. Det gleder jeg meg såååååå masse til!
Og denne vidunderlige kjolen dumpet ned i postkassa i dag. Fantastisk! Deilige farger og herlig snitt. Og en påminnelse om at det faktisk blir sommer også om en liten stund, tross alt. Gave til Lillesøster fra en søt kollega som valgte å sende den til meg siden jeg drøyer vel lenge med besøket jeg har planlagt i lengre tid. Man skulle tro at jeg hadde nok av tid nå som jeg har permisjon, men det er utrolig så fort dagene flyr! Ikke bruker jeg så masse tid på blogging heller - noe frekvensen på innleggene mine tydelig beviser. Jeg har ikke fått kommet meg rundt og kommentert hos de som deltar på gi-bort-lotteriet mitt heller. Skammelig! Men snart skal jeg få gjort alt dette - jeg lover.

Men først skal jeg ta meg en liten tur til gamle trakter, drikke deilig cider and blackcurrant (if you please!), spise kraftig, britisk kost og muligens shoppe meg en ny (gul denne gang) veske. Jippi!!!

lørdag 12. mars 2011

Litt P(f)aff?

Men i all verden?!?? utbryter du sikkert nå og sperrer øynene sjokkert opp. Fru Hegemoni har jo nesten ikke gjort noe som helst hele vinterferien, og nå formelig spruter det kreativitet av fruen. Hva har skjedd??? Det er jammen ikke godt å vite, men plutselig kom herr Pfaff frem fra glemselen og fikk leke seg litt med noen av stoffene fra Textart som har ligget og ventet leeeeenge - og både han og fruen hadde et par vidunderlige timer sammen. Resultatet ble denne sommerbuksen til Lillesøster etter et mønster fra Sy til barn av Rikke Misciattelli.


Søte ugler. Robert Kaufmann-stoff fra Textart.
Pomponger!!!! Jippi!!!
Og til og med en Hegemoni-merkelapp.
Og så har jeg og StoreLillebror hatt armbåndverksted. Jeg laget to til meg selv (så egoistisk!) og han laget tre stykker. Grunnen til at det bare er tre armbånd på bildet er fordi armbåndene StoreLillebror laget til seg selv om til Revisoren ble tatt i bruk med det samme og fremdeles sitter trygt rundt sine respektive eieres håndledd. Vennskapsarmbånd, må vite. Det øverst på bildet er til Lillesøster, men passer neppe før om noen år.

Så da ble det i det minste en kreativ avslutning på vinterferien...

Det var en gang en vinterferie...

Det var en gang en frue som hadde masse planer for vinterferien. Haugevis med saker lå linet opp og alle hjerter gledet seg over at det endelig skulle bli tid til å bake masse og bedrive utstrakt hobbyaktivitetvirksomhet. Fruen dristet seg også til å skryte om dette her på bloggen sin og lovet dyrt og hellig at det skulle komme daglige innlegg og masse bilder av alle disse aktivitetene.

Men uka varte og rakk uten et eneste innlegg, og så en dag våknet fruen opp og oppdaget at vinterferien nesten var over uten at det (nesten) ikke hadde blitt noe av alle disse planene i det hele tatt.

Fruen skammet seg dypt og inderlig og kom i hug lignende minner fra tidligere skoleferier, som også hadde gått alt for fort. At hun aldri kunne lære!

Men fruen lærer aldri. (Gammelt jungelord)Her har det imidlertid ligget et udokumentert plagg klar til fotografering i flerfoldige dager! Dette er en lue som er strikket av dobbelt garn (Kid, tror jeg). Raskt og greit prosjekt, men den ble en smule stor, selv for fru Hegemonis oppblåste hode.


 Lillesøster reklamerer for tex-mex-mat. Fotografen klarte dessverre ikke å fange øyeblikket tortillaen ble testet ut som lue.


Og det har kommet en ny plante i hus. Pletter i luften, akkompagnert av plastblomsten som var pynt på en smykkeeske frøken ND! sendte meg.

Det har jammen vært LITT av en uke, med andre ord!

torsdag 10. mars 2011

Gi-bort-lotteri


Tiden er inne for nok et lite gi-bort-lotteri. Jeg må jo feire at tikkeren har passert 10 000 besøkende og vel så det. Kanskje ikke et imponerende tall sett i den store sammenhengen - men imponerende nok for lille meg. Jeg skriver jo først og fremst for min egen del, men synes selvsagt at det er utrolig gøy at andre også setter pris på de usammenhengende tankene jeg gjør meg og alle skrytebildene av barna mine som havner inn her.

Premien er ikke hjemmelagede muffins. Bildet er kun ment som en smakfull illustrasjon. Denne gangen skal deles ut to premier. En av premiene skal jeg hente i London i ikke alt for uoverskuelig fremtid og den andre - som jeg skal lage selv - involverer broderigarn, aida-vev og en ansamling mer eller mindre ufine ord.

Jeg trekker en vinner blant alle som kommenterer under og en vinner blant følgerne mine.

Og hva skal så jeg gjøre for å få sjansen til å vinne disse vidunderlige premiene? hører jeg deg si.
Jo, du sanker lodd ved å gjøre følgende:

1 lodd for å legge igjen kommentar under dette innlegget pluss (in the spirit of subversive cross-stitching - som jo er den ene premien) fortelle meg hvilket kraftuttrykk du kunne tenke deg å ha på veggen.
1 lodd for å linke til gi-bort-lotteriet mitt. Bruk gjerne bildet;-)
1 lodd for å legge deg til som følger/være følger (og da dobler du samtidig vinnersjansene dine). 

Tre lodd til sammen, altså. Husk å skrive hvor mange lodd du tar.

Trekningen foretas i ordnede former og under oppsyn av Revisoren 26. mars.

mandag 7. mars 2011

Dagens aktivitet

Det har vært en helg fylt av fantasi og boller. Og festen var ikke over - det var fremdeles boller igjen... (Derfor blir det ikke andre boller riktig enda...) Og siden de to eldste har vinterferie har fruen vært en smule ettergivende i forhold til intensiv sofasitting og tv-titting. Vi får heller sette i gang med perling, strikking, leiring, sying, brodering, papirklipping, baking, koking, tegning, maling, pomponglaging og alle andre planlagte hobbyaktiviteter i morgen. I dag får det være greit å daffe omkring i onepiece eller joggebukse og spise en restebolle eller to.

Og så fryder selvsagt fru Hegemoni seg enormt over at hennes egen begeistring for C. S. Lewis sin fantastiske verden ser ut til å ha smittet over på StoreLillebror, som ser ut til å sette mer pris på den typen litteratur enn sin storesøster. Boka på bildet over ble kjøpt på fjorårets Mammutsalg og er en salig skatt med dra-ut-klaffer og spennende overraskelser.


Til slutt et par bilder av mine nye ranunkler. De er så flotte, og så er det jo ekstra spennende at samme plante har blomster i flere ulike farger. Det er jammen skikkelig vårstemning på kjøkkenet nå - så forhåpentligvis smitter det over til den andre siden av kjøkkenvinduet også om ikke så alt for lenge.