Sider

mandag 28. februar 2011

Familieforøkelse!

Revisoren elsker akvariet sitt. (Eller Um-kvariet, som StoreStoresøster kalte det da hun fikk det som en slags bursdagspresang for x antall år siden.) Fru Hegemoni er ikke like begeistret - særlig ikke etter at de koselige fiskene begynte å forsvinne på mystisk vis for deretter å dukke mer eller mindre halvspiste opp en liten stund senere. (Ja, vi spurte i dyrebutikken om de kunne hjelpe oss med å plukke ut typer som trivdes godt sammen, men det ser ikke ut til at det hjalp...) Derfor - etter at ungene begynte å møte dagen med spørsmålet "Eg lure på kem av fiskane så e døe i dag?" - ble det koselige akvariet omdøpt til The Tank of Death av undertegnede.

Men man er da evig optimist - så nå har den stakkars kardinaltetraen - som har svømt rundt i ensom majestet i lengre tid og savnet resten av stimen sin - og "sugefisken", som egentlig burde hatt det velklingende navnet Sue, fått selskap av fire livlige, fargerike krabater. Til og med fru Hegemoni må innrømme at det ble mye mer koselig i stua nå.

Hva de heter? Det store titusendollarsspørsmålet... Eller?? Svaret er selvsagt Harry, Ronny, Hermine og Gulla. Og sugefisken har blitt omdøpt til Humlesnurr og den lille kardinaltetraen til Noldus. Of course.

Så får vi se hvor lenge de overlever The Tank of Death... (Nesten som et reality show, dette her.)

Og her er deltakerne:

Harry og Ronny har oppdaget kamera. Gulla er en smule stiv i blikket.
Ronny er selvsagt rødoransje og fin.
Hermine er på vei mot noe spennende i bakgrunnen.
Her er hele gjengen samlet.
Humlesnurr har sugd seg fast.
Ronny ser litt sur ut.
Dette garnet har ingen ting med de nye fiskene å gjøre. Det er med her fordi jeg kjøpte det i dag da jeg og Lillesøster var ute på tur og fordi jeg egentlig skammer meg over min garnavhengighet men samtidig fryder meg over nyanskaffelsen.

torsdag 24. februar 2011

Dress-up and stress down

Så kom den, den fryktede invitasjonen, dumpende ned i innboksen.

Da jeg åpnet vedlegget kjente jeg at hjertet banket litt fortere. "Velkommen til karneval", sto det øverst. Hjelp!! En blanding frykt og prestasjonsangst. Vri hjernen, fru Hegemoni, finn på noe ekstremt kreativt og ganske så morsomt, gjerne med en litt ironisk snert. Ta utfordringen og gjør den din!

Først tenkte jeg Harry Potter (naturlig nok, siden vi jo befinner oss i Harry Potter-modus for tiden, StoreLillebror og jeg), men det ville nødvendigvis innebære trollmannskappekonstruksjon og diverse (faktisk måtte alt bortsett fra skjerf anskaffes...), så det ble etter hvert utelukket - til tross for at tanken på å se ut som om jeg hadde kledd meg ut som Dawn French som hadde kledd seg ut som Harry Potter var ustyrtelig morsom og neppe noen av de andre på festen ville forstå med første øyekast. Og så ble hjernen helt blank. Panikken grep enda hardere om seg og kaldsvetten begynte å piple ukledelig frem på pannen slik at mineralsminken smeltet ørlite grann. Sannheten er jo det at fruen ikke er i besittelse av en slik kropp som passer inn i et litt frekt (gotisk) heksekostyme størrelse one-size-fits-all (as if!!) fra Nille, så da må man om mulig være enda mer kreativ og oppfinnsom.

Løsningen viste seg - etter MYE om og men - å være enkel: Hva om man bruker en vanlig penkjole og maler seg som et spøkelse rundt øynene? Tilsett en blond parykk (som tilfeldigvis lå i en skuff) og accessoarer man har liggende (selvsagt har man fjær til å ha i håret og haugevis med bling og selskapshansker) - og vips! så er man Berit Smerit Perit, jålespøkelser fra Uhu.

En ekstra bonus var jo at det på nettsiden til Uhu sto at Berit Smerit Perit elsker alle menn, men at hun mest av alt elsker å beundre seg selv i sminkespeilet - så da hadde fruen en unnskyldning til å rette på sminke i tide og utide (sort øyenskygge i lassevis og haugevis med smilerynker viste seg å være en heller uheldig kombinasjon etter hvert som vi beveget oss inn i de sene nattetimer...) - samt rette på den røde leppestiften. Jeg var jo bare in character, må vite!

Lillesøster har imidlertid allerede - til tross for sin unge alder - forstått konseptet og stresser seg ikke unødig opp. Hun fikk låne StoreLillebrors egenkomponerte barnehagereveører, som dukket opp under en opprydning i helga - og vips! så var hun en rev.

Så det behøver ikke å være vanskelig.

Ikke egentlig...

onsdag 23. februar 2011

En symfoni i hvit saus på en seng av terteskjell


Fru Hegemoni matblogger visst også litt. Bildet over viser nemlig resultatet av gårsdagens foreningsrett - dog forkledd som dagens middagsrester.

Ja - fruen går i Forening og er ikke redd for å faktisk kalle denne sosiale sammenkomsten som vanligvis finner sted en gang per måned ved sitt rette navn!

Siden fruen og de tre medsammensvorne besluttet at tiden var inne for å bringe mer eller mindre glemte matretter frem i lyset igjen på disse møtene var det selvsagt bare et tidsspørsmål før terteskjellene og den hvite sausen kom på bordet - særlig etter at det allerede hadde blitt servert både skalldyrkabaret i aspik og rødbetsuppe med spiralloff ved tidligere anledninger. Frekt akkompagnert av litt paprikapulver ble denne kulinariske bragden selvsagt en hit.

I dag nøt fruen og de to eldste rester mens Revisoren - som visstnok er allergisk mot fiskeboller i hvit saus - klokelig holdt seg på jobb.

Barnas dom? "Mamma, dette MÅ me bare ha igjen snart!"

Liker DU fiskeboller i hvit saus?

mandag 21. februar 2011

Jeg har nesten ikke tid...

...til å blogge for tiden. Jeg leser. Og jeg klarer nesten ikke å stoppe. Faktisk vurderer jeg å ansette en au pair slik at jeg får mer tid til denne vidunderlige boka, som lover svært bra så langt. Og dersom den er like bra som de to andre bøkene til Kate Morton har jeg heldigvis fremdeles en del sider igjen å glede meg til!

Nå er jeg nødt til å legge meg og lese litt. Sånn er det bare.

fredag 18. februar 2011

Ravnkloskjerfet, Muffinsmani og Smalahåve

Nok et skjerf på pinnene - denne gangen av typen Ravnklo. Begynner å bli litt lei - men de er jo takknemlige saker, da, disse skjerfene. Går unna som bare det og krever minimalt med strikkekonsentrasjon. Faktisk går det såpass fort unna at det blir en ekstra omgang eller to av og til, men jeg satser på at StoreStoresøster ikke blir alt for opprørt over det.

Fru Hegemonis jubel over endelig sykdomsfri heim var imidlertid en smule prematur. I går måtte nemlig en meget blek StoreLillebror hentes på skolen etter første friminutt. Vel ute i den folketomme skolegården la fruen omsorgsfullt armen rundt gutten sin og forsøkte å ta ham i hånden for å geleide ham trygt til bilen, hvorpå den bleke gutt hveste tilbake at det fikk jeg ikke lov til.

(Gårs)dagens leksjon er derfor: man skal ikke forsøke å holde en kul førsteklassing i hånden når "alle" kan se det der de sitter inne i klasserommene sine. Dette burde jeg selvsagt ha forstått uten at noen behøvde å fortelle meg det, så jeg skammer meg veldig. Jeg velger imidlertid å skylde på kombinasjonen morsinstinkt/beskytterinstinkt/hønemor.

Hendelsen ble heldigvis fort glemt etter at han ble trygt plassert i onepiece i kosehjørnet i sofaen med dyne på, drikke innen rekkevidde og Harry Potter 3 på skjermen, så jeg tror heldigvis ikke at han fikk noen varige mén...

Som plaster på såret laget StoreStoresøster muffins da hun kom hjem fra skolen. Store, flotte muffins med deilige sjokoladebiter i. Mmmmm! (Betty Crocker who?)

Lillesøster likte veldig godt muffins, hun også, men foretrekker et skikkelig saftig smalahåve, tross alt.

Ha en deilig helg, med eller uten flaue offentlige opptrinn!

onsdag 16. februar 2011

Verdens Fineste Morsdagspresang, Smygardskjerfet og A Perfect Rose

Det har vært en lat og til tiden litt frustrerende uke i fru Hegemonis hjem. Med to syke jenter og en halvsyk frue går alle gjøremål for halv fart, og noen stopper rett og slett opp. Dagene har blitt tilbragt under tepper og dyner oppe i loftstua, akkompagnert av rødbrusglass med verdens lengste sugerør slik at drikken rekker bort til den syke prinsessen i kosehjørnet av sofaen, og ekstremt hyppige bleie- og klesskift for både minsteprinsessen og hennes mor (dog ikke så mange bleieskift sistnevnte - kun utført av denne).

Nå virker det heldigvis som om det går mot lettere tider for alle de tre damene! Lillesøster har begynt å smile igjen, og StoreStoresøster har sin første dag på skolen igjen siden fredag.

Heldigvis har vi fått til å feire både morsdag og Valentine's Day (- selv om sistnevnte foregikk uten Revisoren fysisk til stede. Han ble derfor erstattet av nok en kakebit fra dypet av fryseboksen (jupp! I'm an emotional eater...), selv om det jo hjalp litt på humøret at det kom vakre, røde roser på døren...) til tross for sykdom og elendighet.

Og når man får frokost på sengen og Verdens Fineste Morsdagspresang (se bilder under) hjelper det saktens på både det ene og det andre! StoreStoresøster hadde nemlig laget smykketre på skolen som ble forært sammen med en deilig kopp kaffe søndag morgen. Fantastisk!


Her kan smykketreet beundres fra alle mulige slags vinkler. Vakkert, ikke sant? Det synes i alle fall jeg! Og det passer bra siden det tross alt er mitt - bare mitt!

Her tester U-h(u)oops fra ND! ut forholdene i treet.

Og mens jeg satt der under teppet klarte jeg jammen meg å få ferdig Smygardskjerfet også! (Stor jubel i heimen!) Det mangler kun to dusker med grønt (gikk til alt overmål tom for garn!), så det skal jeg fikse før jeg får StoreLillebror til å posere som Draco.


"... it's always my luck to get
One perfect rose."

fredag 11. februar 2011

Smygardskjerfet, Den egyptiske magedanserinnen og noe godt fra bunnen av fryseboksen

Smygardskjerfet er, som bildet viser, et work-in-stadig-progress. De siste dagene har jeg imidlertid ikke fått strikket så mye siden jeg har vært opptatt med å skifte bæsjebleier, tørke spy, vaske klær og kose med slapp beibi, men det er ikke så mange omganger som skal til før vi kan si oss ferdige og skjerfet kan overrekkes StoreLillebror til bruk på dager han føler trangen til å være på Voldemort sitt lag.Her om dagen var StoreStoresøster på karneval. Siden det vakre hodeplagget - som ble anskaffet i Egypt - fremdeles ikke var blitt offisielt tatt i bruk bestemte hun seg for å kle seg ut som egyptisk magedanserinne (helt og holdent uten noe politisk budskap). Jeg er fullstendig klar over at det er litt kaldt for bar mage her i landet i februar, men jeg fikk tvunget på henne en cardigan og dobbelt lag med strømpebukser før hun dro av gårde (etter at forslaget mitt om ullundertøy under halternecktoppen og skjørtet ble møtt med vantro og en serie sjokkerte utrop) - selv om det er uvisst hvor lenge den fikk forbli på etter ankomst på endelig bestemmelsessted, nemlig Grendahuset.

Mødre, altså! De er så
teite
og forstår
ingen ting
om mote og hva som er
fint
!!!Siden jeg ikke kom meg ut på handling i går måtte jeg grave i fryseboksen etter noe spennende å ha til middag. Følte meg svært så kreativ da jeg skapte en (faktisk) velsmakende middagsomelett av noen litt gamle egg (besto vanntesten, så de var ikke gamle), kokte poteter, en halv squash, baconbiter, pølsebiter og restene av litt revet ost jeg fant i kjøleskapet.

Til alt overmål gravde jeg frem både en pose med brownies og en skikkelig deilig chunk av en langpannekake fra det iskalde dypet. Kaken ble for øvrig bakt da Lillesøster var bitte liten - og kanskje til og med før hun ble født - (og dekorert av StoreStoresøster, som går med en liten konditor á la Buddy fra Cake Boss i magen) til det formål å ha fryseren full av kaffemat å servere alle gjestene som skulle komme på besøk og beundre den fine, nye beibien vår. Siden vi allerede hadde to av sorten fra før av som behørig hadde blitt beundret fra alle bauger og kanter virket det imidlertid som om denne tredje ikke vakte noen særlig begeistring hos folkemassen (for det har selvsagt ingen ting å gjøre med at Lillesøster er født i midten av mai og at det en måned senere var sommerferie for folk flest), så derfor ligger fremdeles kakebitene trygt i fryseren. (Det vil imidlertid sikkert ikke vare lenge, nå som jeg har gjenoppdaget dem...)

Og nå trenger jeg dessuten noe å trøste meg med siden jeg er tvunget til å sitte inne og se ut på det fine været. (Selv om det jo ikke er meg det er synd på, da - selv om jeg har blitt forkjøla, har vondt i halsen og generelt sett føler meg a bit under the weather.)

God helg, alle sammen!!!

torsdag 10. februar 2011

Lengter...

StoreStoresøster trekker inn duften av våren 2007


... etter vår nå!

Drømmer meg bort fra spysyke, x antall bæsjebleier, en haug med rene klær som skal brettes og en like stor haug skitne som skal vaskes og gleder meg over at jeg har sett klosterklokkene mine titte forsiktig opp av jorden.

Gleder meg vilt til Lillesøster blir frisk igjen og vi kan ut og trille i nesten-vår-lufta!

onsdag 9. februar 2011

Bøker som gjør meg glad - del 1

Jeg tenkte at jeg skulle lage noen innlegg om favorittbøkene mine innimellom alt det andre jeg babler om og begynner med noen av favorittkokebøkene mine. Det er ganske fullt i hylla på kjøkkenet, så det er mulig jeg må stoppe innkjøpene av kokebøker for en stund, men akkurat disse er definitive must-haves.

Jeg fikk min tredje Sif Orellana-bok i posten i går (min første, Krudtugler og Kanelsnegle, var julegave fra Revisoren - lite ante han at han også ble nødt til å betale for de andre to når jeg først hadde fått smaken på Sif...), og den er - akkurat slik som de andre to - proppfull av deilige oppskrifter og nyttige og kreative tips til barnefamilier. Oppskriftene er lette å følge og ingrediensene er ikke umulige/vanskelige/ekstremt dyre å oppdrive. Bøkene er dessuten visuelt vakre, delt inn i tema og stappet med tips til kreative sysler og morsomme leker.

Et ekstra pluss er det jo at mange av oppskriftene er inspirert av Italia - og da særlig Toscana. StoreStoresøster gleder seg vilt til vi skal teste ut stracciatellaisoppskriften i Greven, Kammerjunken og Den Dragende Citronmåne. Jeg kjenner at mange av de deilige brødene og kakene frister meg mest. Vi har masse deilig mat og mange hyggelige hobbystunder å glede oss til, i alle tilfeller, takket være Sif Orellana.

Disse bøkene gjør meg glad og gir meg lyst til å kokkelere!

(Jeg har kjøpt mine bøker av Sif Orellana på capris.no. - et nettsted som er nesten like farlig som play.com...)

lørdag 5. februar 2011

Brødskalker og en award!


Forleden dag fikk jeg en hyggelig award fra Periodestrikker'n. Tusen hjertelig takk, kjære deg!! Alltid hyggelig å høre at folk liker seg her inne hos meg, selv om jeg jo ikke har som overordnet mål å ha flest mulig lesere og følgere. Jeg blir imidlertid alltid like glad når noen har lagt igjen en kommentar på innleggene mine, så jeg håper jo at jeg inviterer til det innimellom.

Jeg har visst vært litt busy med min husmortilværelse og mitt lille brødskalkspisende villdyr (brødskalker er det store nye for tiden - dessverre finnes det bare to på hvert brød..) de siste dagene, så på lørdag stoppet jeg visst opp midt i prosessen med å svare på spørsmålene som fulgte med awarden. (Selv om jeg jo ser at datoen øverst er den dagen jeg opprettet dette innlegget.)

Siden jeg er litt lat - les: sliten etter treningen (jepp!!) - velger jeg å beholde svarene jeg kom med da:

Ta opp nærmeste bok, slå opp på side 18 og let frem linje nr 4. Hva står det der?
He's older than Mum and had retired from his work a few - fra The Distant Hours av Kate Morton, som jeg gleder meg vilt til å lese etter at jeg er ferdig med Dear Fatty av Dawn French.

Hva var det siste du så på TV?
"Lykke til, Charlie" på Disney XD sammen med StoreLillebror og kameraten hans, som er på overnattingsbesøk.

Bortsett fra datamaskinen, hva hører du på nå?
Lyden av to ivrige gutter som spiller skatespill på PS3 i bare pysjen.

Hva har du på deg nå?
Pirrende spørsmål. Utvasket nattkjole og myk, litt sliten cardigan. Er det helg, så er det helg!

Hva var den siste filmen du så?
På onsdag mens Revisoren var på jobb så jeg "Persuasion" (BBCs versjon fra 2007) for n'te gang. Blir visst aldri lei...

Skulle du overveie å flytte til utlandet?
Absolutt! Jeg har bodd i London og stortrivdes med det. Nå drømmer jeg om å bo i Toscana hele sommeren. Av hensyn til ungene (og Revisoren, som er svært rotfast) blir det imidlertid neppe aktuelt å flytte permanent med det første.

Så skal denne awarden videre. Det er så mange dyktige, morsomme og kreative bloggere der ute, så det er vanskelig å velge... Dessuten har sikkert mange fått denne awarden tidligere. Uansett, jeg plukker ut disse, jeg:
Kreativ Impulsiv
Eple
Pafrika og Belkini
A Bit (ch) Shy
Jippiyes Syblogg
Fjas fra Sidelinjen
Gasellene

Ha en deilig - and beautiful - dag, alle sammen!

fredag 4. februar 2011

Jøss!!

Lillesøster er kledelig sjokkert over prisen på garn hos Nille.

Det er ikke måte på hvor mye garn man kan få for pengene hos Nille nå om dagen! 12 nøster Østlandsgarn (ren ny ull fra Gjestal) til den nette sum av 103 kroner! Jeg og StoreStoresøster har vært og kjøpt inn garn til Ravnkloskjerfet hennes og tok for sikkerhets skyld med to nøster ekstra til Smygardskjerfet til StoreLillebror - så nå bli begge skjerfene lange og gode. StoreStoresøster valgte fargene selv til tross for at Mamma forsøkte å overtale henne om å heller ta en litt mørkere blåfarge. (Det sier seg egentlig selv at Mamma ikke forstår noe som helst og er den teiteste Mammaen i verden som kan finne på å foreslå noe slikt - for hvem er det som skal med skjerfet?!?)


Nå senker snart helgefreden seg her i heimen. Fru Hegemoni skal bare leke litt husmor først og vaske litt bad og sånt. Det er alltid gøy...

Og til de av dere som ikke helt har sansen for sjangeren Mammablogg: dersom ikke dette var intelligent og spennende lesning, så vet ikke jeg!!

Riktig god helg, alle sammen!

torsdag 3. februar 2011

Still harping on Potter

Vi blir liksom ikke ferdige med Harry Potter her i huset, vi. Helt greit, det - og nå har de supertilbud på garn på Nille, så da kan man til alt overmål få seg et flott ullskjerf til rundt femtilappen. Derfor skal det (om de rette fargene er å oppdrive) bli både Ravnklo og Håsblås også etter dette Smygardskjerfet er ferdig. Skjerfet er for øvrig et meget anvendelig håndarbeide i sosiale sammenhenger og foran tv'en, for man kan nesten la pinnene gå helt av seg selv.

Oppskriften jeg bruker er hentet fra boken Charmed Knits av Allyson Hansel. Masse gøy der! Neste punkt på listen blir å skaffe meg en tidsvender, slik som Hermine har, sånn at jeg faktisk rekker å strikke alt jeg har lyst til.

Som det går frem av bildet under trives hagegnompotten min svært godt i sin nye blomstereng:

Snart helg!

tirsdag 1. februar 2011

Hverdagsliv, Harry Potter og 4x4

Denne gang har jeg lastet opp bilder fra mobilen min som illustrasjon til innlegget. Siden jeg ikke er videre teknisk anlagt har jeg ikke fått til å lage dem større enn dette. Mulig Revisoren kunne ha hjulpet meg, men han er på jobb, så der er det ingen hjelp å få akkurat nå.

Fru Hegemoni klager imidlertid ikke - og de dagene det blir bitte litt for "tøft" (ja, i anførselstegn, for jeg koser meg jo egentlig hele tiden) å være "alenemor" er retail therapy usannsynlig oppløftende.

En hjelpsom beibi på vei til tørkestativet, trolig for å brette strømpebukser

Dagene som husmor går jo - naturlig nok - med til husmorlige sysler. Man burde sikkert hatt det enda mer støvfritt i heimen, og det burde muligens ha vanket enda mer gjærbakst og andre lekkerier, men det er helt utrolig hvor fort dagene faktisk flyr.

Revisoren bemerker tørt fra tid til annen at det nok går med en del tid til blogging som muligens kunne vært brukt til mer konstruktive aktiviteter, men det får være måte på frekkhet! Dessuten kombineres blogging som regel med velfortjente kaffepauser innimellom husarbeid - så det så! Og beibikos må man jo selvsagt ta seg god tid til.

En litt sliten Hagrid, pre-styling

Bildet over er en aldri så liten hommage til min sønns favorittverden for tiden, nemlig Harry Potters vidunderlige univers. StoreLillebror har arvet sin mors trang til å snakke både på innpust og utpust, og nå dreier alt seg om Harry. Det er så vidt han har tid til å spise frokost, men heldigvis klarer han å presse ned noen brødbiter innimellom alle fakta, tanker, idéer og spørsmål om Galtvort, Harry, Gygrid, Ronny, Voldemort og alle de andre.

Selvsagt er han en snill gutt som ønsker å bruke sine magiske evner i det godes tjeneste, men en liten del av ham drømmer nok om verdensherredømme, og evnen til å tale ormtunge ble oppdaget på ferie i Egypt i romjulen. Skummelt!

Så - over til mer alvorlige saker. Godeste Pafrika og Belkini har sendt meg en award og ønsker visstnok å få vite mer om meg ved hjelp av 4x4 spørsmål. Superkoselig! Tusen takk, søte deg! Samtidig er det litt skummelt, for man bør jo muligens forsøke å fremstå som litt morsom, intelligent og reflektert - but here it goes:

4 tv-program jeg ser på:

I tillegg til mer eller mindre småpinlige hang-ups av typen Top Model og andre serier som står på som bakgrunnsstøy mens det strikkes og slikt har jeg følgende favoritter (på DVD, da, slik at man kan se på dem når det faktisk passer inn i Revisorens travle hverdag):
1. True Blood. Revisoren og fru Hegemoni er hekta på vampyrer, og ingen vampyrer er så kule som de i True Blood. Fruen har en viss forkjærlighet for en høy, kjekk viking ved navn Eric Northman og døyver ventetiden foran neste sesong ved å lese bøkene serien er basert på. Og når savnet blir alt for stort kan man selvsagt se de foregående sesongene på dvd om att og om att uten at man går lei...
2. Downton Abbey. Ja, i godeste Pafrikas ånd velger jeg å legge denne til listen over favoritter selv om siste episode i denne omgang dessverre allerede har gått på skjermen. Jeg ELSKER britiske serier (man er da anglofil, må vite) og vet å sette pris på et skikkelig kostymedrama.
3. Miss Marple. Miss Marple er en av heltinnene mine. Digger måten hun sniker seg rundt og plukker opp viktig informasjon på uten at noen fatter mistanke til henne og det hun driver med. Miss Marple-genet er absolutt til stede i kroppen til fru Hegemoni, som både er nysgjerrig og har en heftig trang til et lite hus med en diger hage full av blomster på den engelske landsbygda hvor solen skinner hele året og man kan sitte i hagen og drikke te mens man leser poesi og holder Colin Firth (runner-up for Revisoren) i hånda.
4. Jeg liker å le, så derfor tror jeg at jeg blir nødt til å presse både Monty Pythons Flying Circus og Little Britain inn her. Ingen ting slå britisk humor. (Igjen, en smule anglofil...)

4 ting jeg har gjort i dag:

1. Skiftet tre bæsjebleier - minst. Men egentlig liker jeg å skifte bleie.
2. Begynt på en rosa strikkejakke til Lillesøster i garnet Sublime, som jeg kjøpte til halv pris fordi de skulle slutte med det på garnbutikken "min". Dessverre har jeg ett nøste for lite til den størrelsen jeg kunne tenke meg å strikke, men jeg får eventuelt trikse det til med en annen farge i tillegg dersom den størrelsen jeg strikker nå skulle vise seg å bli litt for knapp.
3. Hatt en dyptgående samtale om Petter Pittelpytt (Peter Pettigrew) og hans forhold til Ronnys familie med StoreLillebror.
4. Spist en pakke Oreos til tross for at jeg forsøker å slanke meg. For en viljestyrke! Men det var godt, da...

4 ting på min ønskeliste:

Purely selfish and material (i alle fall delvis)
1. Større viljestyrke til allerede nevnte slanking (Men fru Hegemoni vet inderlig godt at dersom hun hadde brukt like mye krefter på å trene som på å finne på gode unnskyldninger til ikke å trene hadde hun hatt en bitte liten, særdeles petite kropp nå..)
2. Et hus i Toscana (med basseng). Ingen store krav her i gården, nei...
3. Lekehytte i hagen (muligens mer realistisk enn punkt 2).
4. Inspirasjon til å skrive en fantastisk bok.

4 ting jeg liker dårlig:


1. Å ha dårlig tid. Jeg er ikke særlig stilig når jeg er stressa.
2. Saltstenger. Æsj! (Men det er vel omtrent det eneste spiselige jeg IKKE liker)
3. Smålighet.
4. Aviser og plastomslag på blader som ligger og flyter i heimen.

Slik er det.

Jeg sender denne awarden videre til min kjære frøken ND! med Novelty and Nowtion, søte frk Vatland, fargerike Randi med bloggen RH - Små ting fra mitt hjerte og sinn og Maluba, som lager masse fine saker og tar nydelige bilder.

Håper dere tar utfordringen, girls!