Sider

fredag 29. oktober 2010

Mens vi lader opp til Halloween...

Ungene sitrer av forventning til søndag, og for å døyve den aller verste utålmodigheten ser vi på bilder fra forrige års Halloweenparty og mimrer litt. Dessverre blir det ikke noe Halloweenparty i det skumleste huset Lillebror vet om (det samme huset som har eget muffinsloft) i år siden Skumlehusets selvutnevnt Overheks og Halloweenpartystifterske er ute og flyr på sopelimen sin i varmere strøk akkurat nå - men vi får prøve å gjøre det litt skummelt her hjemme.

Muffinsene vi laget i fjor var i alle fall deilig ekle - for ikke å snakke om de årvisse vidunderlig motbydelige "ladyfingers" som frøken L lager. (De man bruker i tiramisu gjør liksom ikke samme susen...) Det er ganske vemodig at det ikke blir noe Halloweenparty i Skumlehuset i år, kjenner jeg.

Imens nyter jeg synet av verdens søteste vampyr og hans noe bleke, back-from-the-dead søster og forsøker å pønske ut hvordan jeg skal forvandle mine søte små til skumle, ekle monstre på søndag. Storesøster har sagt at hun vil være zombieprinsesse, så jeg må nok finne frem det kunstige blodet fra skuffen. Jepp.


onsdag 27. oktober 2010

En stabel med pannekaker, masse lego og litt hobbyvirksomhet

Fru Hegemoni hadde utstyrt seg med en stabel pannekaker og litt papirhobbyplaner da poden skulle ha sin første vennegruppe i dag. Men med en stabel pannekaker og masse Lego i hus blir det visst ikke så mye "dautid" for fem seksårige gutter, ei heller noe særlig behov for foreldrestyrt sysselsetting av noe slag.

Halloweenpynten jeg hadde planlagt vi skulle lage ble funnet frem på tampen av dagen slik at alle fikk laget seg en glitterdekorert flaggermus hver, så jeg og ungene mine får heller lage ferdig alle edderkoppene og flaggermusene i morgen slik at vi har litt å pynte med til helga. De to under er prototyper og ble laget mens pannekakestabelen ble til, så de har følgelig ikke fått den siste finpussen og ei heller en omgang med glitterlimen. Jeg satser imidlertid på at glitterlimen blir flittig brukt i morgen.
Dagens solnedgang

I dag var solnedgangen vakkert rosa. Heldigvis rakk jeg å fange den med kameraet før solen gikk ned. Sikkert ikke det siste bildet av denne sorten som havner her inne...

På an igjen...

Nå har jeg visst fått det for meg at jeg må forandre litt på utseendet til bloggen min igjen... Synes "alle andre" har så fine, rene blogger. Og mens jeg leter etter den perfekte bakgrunnen og plasseringen av alle sideelementene får dere ha tålmodighet med meg...

tirsdag 26. oktober 2010

Pannebånd á la Storesøster

På søndag fingerheklet Storesøster pannebånd til Lillesøster. Det ble litt for langt, for Lillesøster har ikke så stort hode, men så lenge hun ikke ligger på ryggen på den litt store sløyfa i bakhodet er dette et flott stykke tilbehør til et ganske så dunete babyhode. Og det kan jo være praktisk dersom Lillesøster skulle begynne å svette mye i hodet, for det er ikke så mye annet på det deilige, dunete hodet (fantastisk å kysse på!) som samler opp svettedråpene...

Kjolen Lillesøster har på er for øvrig strikket av Oldemor etter samme oppskrift som hun brukte til å strikke helt maken kjole til meg tidlig på 1970-tallet.


Jeg liker visst solnedganger, jeg...

Det blir visst en del bilder av solnedganger på denne fruen. Mer enn en gang har jeg stoppet opp midt i et gjøremål og sluppet det jeg har i hendene (ikke Lillesøster, altså...) og løpt ut på terrassen for å fotografere fargespillet som oppstår når solen legger seg for kvelden. Det er ikke alltid jeg er like flink til å passe på at horisonten er så horisontal som den kanskje burde være, for jeg blir så oppslukt av alle de vakre fargene - but there you have it: jeg liker visst solnedganger.
mandag 25. oktober 2010

Lesestund og Aller kjæreste søster - i dobbel forstand

Storesøster og jeg måtte ta oss en kosetur på biblioteket på lørdag og kom hjem med "Aller kjæreste søster" av Astrid Lindgren (med illustrasjoner av Hans Arnold) for n'te gang. Både Storesøster og jeg elsker den boken! Husker jeg lånte den mange ganger selv da jeg var ganske mye yngre enn det jeg er nå, og både illustrasjonene og historien er like magiske i dag som den gang. Og nå skal altså Lillesøster også få lov til å ta del i denne magien. Storesøster er meget konsentrert og engasjert og tar oppgaven som litteraturformidler svært alvorlig (se bildene under). Det ser heldigvis ut som om Lillesøster liker godt å ligge i Storesøsters fang og la formidlingen skje. Dette beviser bare at god litteratur aldri går ut på dato og at den heller ikke har noen aldersgrense!

fredag 22. oktober 2010

Snøen som falt forleden dag

Jeg er ikke særlig glad i snø. Derfor ble jeg heller ikke videre blid av snøslapset som falt ned over oss i går og la seg på sjokkerte sommerblomster og diverse hagemøbler som fremdeles ikke har fått komme inn i varmen til vinterlagring. Jeg måtte faktisk gå så drastisk til verks som å finne frem tøflene mine mens Lillesøster fikk ekstra tykke raggsokker på (strikket av Oldemor).

Heldigvis lå denne boka i postkassen og ventet på meg, ellers er jeg redd for at dagen fort kunne blitt ekstra kald og mørk... Har allerede forelsket meg i The Perfect Christmas Jumper og Hearts and Bunnies Cardigan. Så mange fristende prosjekter, så liten tid...

Og så var det jo ekte forening om kvelden (da jeg endelig klarte å finne frem, sjokkert over min egen elendige stedsans...), med blomkålsuppe, spiralloff og rullekake inntatt i en deilig, varm stue, akkompagnert av lyden av strikkepinner og latter - så da ble visst ikke dagen så verst allikevel! Og selve bonusen var den deilige babytrøya som kveldens vertinne hadde strikket til Lillesøster i deilig myk angoraull. Fantastisk nydelig! Jeg gleder meg til å prøve den på;-)
onsdag 20. oktober 2010

Men den røde rettepennen til lektor Hegemoni tar ikke barselpermisjon...

Jeg er jo en skikkelig språknerd, og jeg har egen radar for språkfeil og stavefeil på både norsk og engelsk. Litt plagsomt til tider når hårene i nakken reiser seg i tide og utide fordi folk mishandler språket eller bruker det uvettig (tastefeil er selvsagt tilgivelig - jeg er da ikke helt perfekt på dette området, jeg heller...), men som oftest klarer jeg å la det passere. Når det imidlertid er snakk om produkter fra en klesgigant som den under klarer jeg ikke å dy meg og mener at man bør være ekstra flink til å sende teksten man skal trykke til korrektur et par ganger før man sender det til final print...

Jeg finner i alle fall tre feil her (noen er verre enn andre...) - men kanskje det er flere?

tirsdag 19. oktober 2010

Plastmattene fra NettPynt er herved på plass!

Hentelappen kom i posten den dagen vi dro til hytta, så derfor måtte jeg utsette gleden av å hente de to plastmattene jeg bestilte hos NettPynt til i går. En liten oppshining av gulvet, og vips! så var mattene på plass - og passer perfekt inn, spør du meg.

Jeg har også vært og bestilt meg Pip-tapet til den ene veggen her på kjøkkenet, så nå tror jeg at det snart kjøkkenet mitt begynner å bli slik det egentlig alltid burde ha sett ut. Det eneste jeg mangler nå er en puff til å ha ting og tang i (strikketøy?), og en rød aviskurv til Revisorens aviser som ligger og slenger.

Dessverre var det ca 14 dagers leveringstid på tapetet, så dermed blir det ikke noe tapetsering denne helga, slik som jeg hadde håpet, men jeg får heller bruke den tiden til å rydde litt opp i hagen og ta inn visne sommerblomster og slikt. Det trengs, det også. Trampolinen burde også vært lagt i vinterdvale snart. Håper jo på mange deilige høstdager til, selvsagt, (kaffe ute i solen) men har på følelsen av vinteren er over oss før vi får sukk for oss. Jeg krysser fingrene for at jeg tar feil. Imens koser jeg meg med en kopp kaffe og blogger litt.


Fru Hegemoni i høstferiemodus

Man har hatt seg en liten pause fra nettet, må vite. Det er derfor det har vært ekstra stille på denne fronten i det siste. Revisoren synes jeg tilbringer alt for mye tid på nett for tiden (han kan muligens ha rett i det - men blogging er alt for gøy til at jeg klarer å slutte med det. Dessuten er det så mange spennende bloggere jeg må følge med på der ute i cyberspace) - så vi pakket bilen full av unger, godteri, avslappingsklær og andre saker som hører hyttelivet til og dro av gårde til svigermor og svigerfars deilige (og nettfrie) hytte på Sørlandet. Strikketøyet fikk heldigvis bli med på turen, selv om Revisoren spurte med ironi i stemmen om det strengt tatt var nødt til det.

Det kommer nok flere bilder fra høstferieturen til Sørlandet på bloggen min etter hvert. I mellomtiden illustrerer disse to under stort sett det vi drev på med i løpet av hytteturen. Litt ute i det fine været (og i det stygge), masse kakao (med krem) og kos og masse strikking.


tirsdag 12. oktober 2010

I Mammas gamle kjole

Det har vært en del selskapeligheter i det siste, og da benytter jeg selvsagt muligheten til å kle Lillesøster opp i det jeg selv synes er fint (må benytte sjansen mens jeg har den...). Aller gjevest er de klærne som min mor og svigermor har spart på fra da jeg og min mann var små - og klær som er håndlaget til barna mine. Jeg er spesielt glad i den hvite kjolen Lillesøster brukte på dåpsdagen, samt denne her, som jeg selv har brukt ganske mye, visstnok. Sammen med søt strømpebukse med rysjer på stumpen er Lillesøster riktig så flott og festkledd - ikke sant?


mandag 11. oktober 2010

Bolero nummer 6 er i boks - og min første navnelapp er herved sydd inn i et ferdig produkt

Håper jeg ikke ødelegger overraskelsen for min kjære venninne som skal få denne boleroen av meg, men jeg ble bare så begeistret over å endelig ha sydd inn min første merkelapp at jeg var nødt til å dele det med innbyggerne i blogglandia. Dessuten passet fargen på boleroen så godt til fargene i stuen min, som for tiden er rødt, lilla, turkis, sølv og grått, at jeg måtte vise frem det også.

Merkelappen er ikke videre vakkert sydd inn, men jeg regner med at det vil bli bedre dersom jeg får mer trening - så nå er det bare å henge i og strikke flere plagg slik at jeg kan sy i enda flere merkelapper.

Neste prosjekt er hentesett til lille My i Oslo, som etter planen skal melde sin ankomst rundt nyttår. Jeg og jentene mine skal dra på besøk til Mys mamma og beibimagen om en måned, så da håper jeg at det ferdige hentesettet skal få bli med i kofferten slik at i alle fall det er klappet og klart til lille My kommer.Solnedgang fra terrassen 10.10.10

Slik så det ut i går kveld da solen gikk og la seg. Riktig så vakkert!

lørdag 9. oktober 2010

Such a perfect day!

For en herlig dag det har vært! Jeg og jentene mine var på tur i finværet og nøt høstsola, og jammen fikk vi ikke shoppet litt også... På torget sto det en søt dame og solgte strikkeklær, og Storesøster falt for kaninluen med matchende votter. For sikkerhets skyld kjøpte vi med en apelue til StoreLillebror, som var og syklet BMX sammen med Pappa - og han ble svært glad for overraskelsen da han kom hjem igjen.

I tillegg til strikkeluer og votter fikk vi også med oss litt nips hjem. På gjenbruksbutikken ventet en liten, fargerik fugl på oss, samt den perfekte gaven til en kjær navnesøster - som jeg ikke kan legge ut bilde av riktig enda siden det jo skal være en overraskelse. Fuglen ble vår for en tier og passer perfekt inn på kjøkkenet, hvor den testet ut diverse locations før den slo seg til ro ved siden av hagegnomen i tallerkenhylla.

Til og med sola var ekstra vakker da den gikk ned i havet for kvelden i dag.