Sider

onsdag 29. september 2010

Merkelapper!

Jeg har fått meg merkelapper! De kom i posten i dag og jeg er superfornøyd med resultatet. Tanken er at jeg skal sy dem inn i klær/tilbehør jeg strikker eller hekler. Siden jeg ikke har noen umiddelbare planer om produksjon i stor skala har jeg kun bestilt 50 merkelapper i denne omgang. Bunnfargen er egentlig mer rosa enn det som kommer frem på bildet. Jeg liker veldig godt glitrebokstavene (of course...) og gleder meg til å strikke ferdig boleroen som ligger og venter på meg slik at jeg kan sy i min første Hegemonimerkelapp. Merkelappene kommer fra minanamnband.se.

Nigella's chocolate mint cookies

Jeg er veldig svak for både sjokolade og mintsmak, så da jeg kom over denne fantastiske oppskriften på chocolate mint cookies bestemte jeg meg for at den fristet meg alt for mye til at jeg kunne la være å prøve den. Har ikke testet kakene ut enda - jeg forsøker nemlig å leve et nytt og bedre liv uten alt for mye søtt i ukedagene - men kanskje jeg kaster meg ut i kakebakingens vidunderlige verden til helga.

Er nok litt svak for Nigella Lawson også, tror jeg. Hun er en flott dame som skriver fantastiske kokebøker fullpakket med deilige oppskrifter og nydelige bilder. Til nå har jeg dessverre kun "Nigella Christmas", men den er til gjengjeld en fast følgesvenn til jul og sørger for at jeg legger på meg minst fem kilo bare når jeg blar gjennom boka - derfor er det sikkert greit for meg at jeg trør varsomt med de andre bøkene hennes, i alle fall med det første...


søndag 26. september 2010

Redecorating the blog...

Jeg klarer liksom ikke å finne Den Rette Lay-Out'en for bloggen min. Derfor kommer trolig bakgrunnen til å forandre seg igjen om ikke så alt for lenge - so bear with me... Mye fint der ute i cyberspace, og jeg er og forblir mrs Indecisive - og dessuten er jeg ikke så veldig flink med alle duppedittene riktig enda... Heldige er de av dere som har designet header selv og funnet en stil dere ikke går lei!

fredag 24. september 2010

Mer strikking

Jeg liker jo selvsagt strikkemagasiner også i tillegg til bøker med strikkemønstre (for en overraskelse!), og i det nyeste Simply Knitting er det oppskrift på den stilige, røde herremannen under. Jeg har ikke strikket så mange figurer enda, selv om det ser gøy ut. Forsøkte meg på Sack-boy for et år siden, men jeg fikk ikke til tomlene hans, så han ligger fremdeles i Work(s)-in-progress-sekken. Mulig at jeg burde plukke ham frem igjen fra glemselen og forsøke meg på nytt, for StoreLillebror lurer fælt på hvor han blir av, denne Sack-boy-figuren jeg skulle lage. Uglen under er supersøt, og siden jeg har en forkjærlighet for ugler burde jeg jo absolutt strikket meg en slik. Men det var da disse dagene som kun har et bestemt antall timer i seg - og når man ikke kan trylle seg noen ekstra timer strekker dessverre ikke tiden alltid (dvs. sjelden) til...

Det er forresten Alan Dart som er mannen bak disse flotte figurene. Sjekk ut nettsiden hans for flere sjarmerende figurer. Mye flott der!


torsdag 23. september 2010

Knitting it old school

Nok en strikkebok har kommet i hus. Jeg tror de nesten finner veien av seg selv etter hvert... Denne gang "Knitting It Old School. 43 Vintage-Inspired Patterns". Fantastisk mye fint! Og jeg drømmer meg villig vekk... Det er masse flott å velge mellom, og disse mønstrene går såpass opp i størrelsen at det er mulig også for de av oss som ikke bruker 34/36 å finne flatterende og passende plagg. Hipp hurra!!tirsdag 21. september 2010

Prosjekt tapet på kjøkkenet

Til min manns store fortvilelse har jeg hengt meg opp i at jeg gjerne vil ha tapet på den ene veggen på kjøkkenet. Siden vi har grå vegger og grå skiferfliser over kjøkkenbenken tenkte jeg det ville være fint med en tapet med grå/sølv bakgrunn - og siden jeg ikke har et eneste minimalistisk bein i kroppen falt jeg for denne tapeten fra Pip Studio. Den er observert på tapetbutikken like nedi bakken, så det er nok meningen at den skal havne på veggen min...


søndag 19. september 2010

Motherhoodsmykket fra Lissie Design

I går kom dette nydelige smykket i posten, spesialdesignet til meg av Lissie. Det passer helt perfekt i både farge og form og er så utrolig vakkert - og så elsker jeg det faktum at det er tre små egg i redet, ett for hver av de små "fuglungene" mine. Lissie har masse annet snop i butikken sin, så det er bare å ta en titt på epla.no, så dukker det helt sikkert opp noe som frister...


fredag 17. september 2010

Enda flere prosjekter

Nå skal man visst begynne å sy klær til seg selv og barna i tillegg til alle de andre prosjektene... Det skal bli spennende å se hva det blir av det. Jeg går uansett på med friskt mot og dette flotte stoffet, som jeg endelig fikk hentet hos textart i går etter at det hadde ligget og ventet på meg der en stund. Dessverre er alle sykursene hos textart denne høsten helt fulle, men jeg får satse på at jeg kan finne ut det jeg trenger å vite av de sybøkene jeg har liggende.

Jeg er litt usikker på hva jeg skal lage, men jeg har planer om en kjole til meg selv av det tynne, sorte ullstoffet og kanskje en bukse eller to til Lillesøster av den rosa fløyelen og den med oransje og rosa blomster på. Uglestoffet og stoffet med prikkene tenker jeg blir fine kjoler eller bluser - men det gjenstår å se om det blir noe av dette i det hele tatt... Joda, man skal ta seg tid til det, ja, innimellom babykos, strikking, hekling og brodering;-)

Man blir i alle fall svært inspirert av alle de fine fargene, det er helt sikkert!

knitty.com

Knitty er et fantastisk strikkemagasin på nett med masse fine tips og haugevis med nydelige oppskrifter av ulike slag. De to bildene under er hentet fra den nyeste utgaven, men det ligger også et mønsterarkiv på forsiden med myriader av ulike spennende plagg, tilbehør og leker å strikke hentet fra tidligere utgaver.

Jakken under er visstnok et såkalt weekendprosjekt, siden den er strikket på tykt garn med tykke pinner, og elefanten er jo bare supersøt og sikkert noe Lillesøster ville likt å satt fingrene (og munnen) i - så det er ikke utenkelig at jeg muligens vil komme til å forsøke meg på et av disse mønstrene om ikke så alt for lenge. Men jeg har jo mange andre prosjekter på gang også, da... Den som bare hadde hatt enda mer tid!


onsdag 15. september 2010

Den fantastiske frøken ND! og den magiske godteposen

Dagen i dag var en fantastisk-mye-kjekt-i-postkassa-dag, og toppen på den famøse kransekaka var den überdeilige konfektesken som frøken ND! sendte meg i bytte for litt subversive cross-stitching (som ikke er ferdig enda).

Hvilken magisk følelse å åpne den lekre eska for deretter å avdekke lag på lag med vidunderlig bling a la ND! Mange av disse smykkesakene har jeg kastet lengselsfulle blikk etter både på ND!s facebookside og på epla.no (precisely my cup of tea) - og resten var jeg ikke klar over eksisterte, ellers ville jeg nok ha kastet lengselsfulle blikk etter det blinget også - og nå er alt blitt mitt! Marvellous!! Tror swapping har noe for seg, ja... Så nå håper jeg bare at frøken ND! vil bli like fornøyd med det jeg skal sende i bytte. Man kan få prestasjonsangst av mindre...

Lurer på hva jeg skal ha på meg i morgen? Vanskelig å velge blant så mange nydelige skatter.

mandag 13. september 2010

Bjørkekvistvasen

Oldemor Klaras bjørkekvistvase har fått sin renessanse etter at den ble gjenoppdaget blant masse krimskrams under en opprydning på Storesøsters rom. Den har atter fått komme ned igjen i kjøkkenet, og nå som den er tilbake på plass lurer vi egentlig på hvorfor den forsvant opp på Storesøsters rom i utgangspunktet. Skikkelig styggfin står den der på bokhylla fra 30-tallet og koser seg sammen med Rice-lysestaken.


My rock chic

En ekte rocker...

...forveksler sjelden tegnet for "rock on" med stein-saks-papir


...er sparsom med smilene


...bruker neppe rosa strømpebukser med prikker på særlig ofte

Matchende juleklær til meg og jentene mine

Det er kanskje litt teit, men jeg har alltid likt tanken på å iføre meg selv og barna mine matchende klær. Jeg fant disse klærne på nettet i dag, henholdsvis fra Mortil3 og LykkeFryd. Er litt usikker på om dette er helt min stil eller om jeg vil kle denne fargen, men jeg har faktisk merket en viss dragning mot dusky pink i det siste. Kanskje jeg får gjøre som Helene Harefrøken og iføre meg en litt nøytral vinterpels? Dessuten får jeg litt 30-tallsfølelse av disse klærne, og jeg elsker den brede vrangborden på armene og på bolen på cardiganen - pluss blomstene, da;-) Uansett, det blir spennende å se om det passer når det kommer i posten. Og det vil nok passe fint med en sort strømpebukse til, samt de fine t-strap-skoene jeg kjøpte i Dublin for noen år siden.
fredag 10. september 2010

Endelig blir babysmekka (en av dem) tatt i bruk!


Her er Lillesøster iført en av de mange smekkene jeg heklet i mars/april. Dessverre er de ikke like praktiske som de er fine, men kanskje dersom jeg syr på litt stoff under - kanskje fleece eller noe - så blir de både praktiske OG dekorative.

Fotballgutten min på pokaljakt

Fotballspilleren min elsker pokaler. Dessverre for ham har de eneste pokalene han har vært i nærkontakt med tilhørt hans far - helt til forrige helg da han endelig fikk sin første, helt egne pokal! Vidunderlig! Det var skikkelig gøy å være på fotballturnering både for store og små, selv om vi måtte stå grytidlig opp til tross for at det var lørdag. Premien inkluderte til og med en Bryneplakat, delt ut av helt vaskeekte Brynespillere. Fullkommen lykke!Her ventes det i spenning etter endt spill...


...og ENDELIG står han med sin første pokal i hånden! Yes!!!

tirsdag 7. september 2010

Object of desire

Jeg simpelthen elsker sko, og denne her er et helt vidunderlig eksemplar av arten! Fingers crossed for at jeg faktisk kan klare å få fatt i noe fra kolleksjonen til Miss L-Fire denne sesongen...

fredag 3. september 2010

Snadder på salg - og dilla på Vintage Stories

Lillesøster har litt klær fra Vintage Stories-kolleksjonen til KappAhl, har jeg funnet ut. Noe har hun fått og noe har jeg kjøpt. Drakten under kjøpte jeg mens hun fremdeles lå i magen min og jeg ikke var sikker på om hun var jente eller gutt. Jeg er veldig glad for at jeg faktisk fikk bruk for den selv, for jeg synes den er helt fantastisk flott! Den nydelige kjolen var en barselgave, og den smaker visstnok deilig også, i følge Lillesøster.
Her om dagen kom jeg over denne deilige drakten på et salgstativ hos KappAhl. Fantastisk! Flott antrekk til ettårsbildene av Lillesøster (greit å være ute i god tid) og til kun 49,50 er det jo litt av et kupp.

Sew Retro

Denne kom i posten i går. O joy! Nå trenger jeg bare å øve meg litt mer på å sy, samt finne litt tid til å faktisk gjøre det, så blir det bra;-) Og så skal jeg se om jeg ikke kan få kommet meg til Textart en av dagene og hente stoffet jeg har bestilt der. Høsten er jo en særdeles fin-fin tid til å drive med håndarbeid, selv om jeg ikke er riktig klar for høststormene riktig enda.. For det er jo deilig å sitte ute og strikke på terrassen også...