Sider

tirsdag 20. juli 2010

Prosjekt sommerboleroI denne boken er det mye snadder, blant annet boleroen på forsiden - som jeg har hatt store planer om å strikke i lang tid. Nå har jeg endelig begynt, så nå trenger jeg bare fint sommervær slik at jeg kan bruke den når den er ferdig... Bruker Mandarin i stedet for det garnet som er oppgitt i boken, men får jeg fatt i pudderfarget Lima så strikker jeg nok en til...

søndag 18. juli 2010

Termos fra TamoLillesøster må jo ha med seg litt varmt vann til melka når vi er ute på tur, så derfor har hun fått denne flotte marihønetermosen, som jeg bestilte på Tamo for noen dager siden. Mye fint der, så jeg tviler på at det er siste gang jeg bestiller noe derfra, og det tok heller ikke mange dager før varene kom i posten. Tamo har også masse flotte stoffer til syprosjektene mine. Jippi!!!

torsdag 15. juli 2010

Flere prosjekter på gang...

Jeg kjenner at skapertrangen river og sliter i fingrene, og nå som jeg har fått meg en liten prinsesse som elsker å sove og som forhåpentligvis er like pynteglad som som mor og sin storesøster satser jeg på at hun vil sette pris på å få søte, små kjoler som jeg har laget etter hvert.

Kjolen jeg strikket til dåpen ble (selvsagt) ikke ferdig, så den får bli med meg på ferie sammen med det meget arbeidskrevende heklede vognteppet jeg kjøpte i London i november i fjor. Man har ikke like god til til å sitte på rumpa og strikke/hekle lenger som da man var høygravid og ikke kunne ta seg til så mye annet, så man er ikke så effektiv på håndarbeidsfronten lenger - ei heller på bloggefronten - men det kan selvsagt ta seg opp etter hvert.

Uansett - jeg har nettopp kjøpt meg en bok med flotte mønstre i ("Making Children's Clothes"), og sammen med den jeg allerede har liggende ("Barn igjen") satser jeg på at de gir meg tilstrekkelig med inspirasjon og at muligheten byr seg til at jeg kan få sydd litt - forhåpentligvis ute på terrassen i solskinnet (man er da evig optimist). Det er så mange kreative bloggere der ute som inspirerer meg - blant annet fru Jippiyes - og det er ekstra gøy å kle barna i plagg man har laget selv og som det ikke finnes maken av. Dessuten har symaskinen min stått litt ensom og forlatt litt for lenge ved siden av skrivepulten min og trenger nok snart litt TLC.onsdag 7. juli 2010

Lillesøsters første smil til kamera!

Den lille prinsessen min smiler masse hele tiden, og endelig klarte jeg å fange et av de fantastiske smilene hennes med fotoapparatet. Hun er simpelthen det nydeligste jeg vet om - sånn helt objektivt sett, forståss...


tirsdag 6. juli 2010

Froskeprinsene mine

Det kan hende det skyldes at jeg innerst inne håper på å møte en prins i forkledning (selv om jeg jo allerede egentlig har funnet meg en mann som jo kan passere for en av sorten...), men jeg har en svakhet for frosker. Jeg har derfor pyntet med et par av arten i hagen - dog ikke av det levende slaget. De er litt preget av vær og vind, men det synes jeg bare er sjarmerende. Det ser dessuten ut som om de trives blant pelargoniene, som endelig fikk komme ut på terrassen etter mye om og men. Nå trenger vi bare skikkelig fint terrassevær, så er alt perfekt!søndag 4. juli 2010

Lillesøsters store dag

Dagen i dag er Lillesøsters dåpsdag. Vi har gledet oss masse til denne dagen, og værgudene var relativt snille og milde - i alle fall de som styrer solen. Dessverre gikk det ikke an å holde hele festen uten, men vi fikk da i det minste koset oss litt på terrassen.

Jeg elsker å stelle til familieselskap! Tusen takk til dere som var med;-) Vi hadde en veldig koselig dag og håper det samme gjelder for alle som var samlet hos oss for å feire Lillesøsters store dag.


Lillesøster etter gudstjenesten - hvor hun for øvrig oppførte seg meget eksemplarisk. Faktisk sov hun seg gjennom omtrent hele seansen, selv da hun fikk vann på hodet.


Pappa i bunad (som Mamma har sydd - i alle fall deler av den...)


Familiebilde
Her er dåpskjolen, som har fulgt min side av familien i over 80 år. Jeg elsker plagg som har en historie! Dersom jeg ikke tar feil er dåpskjolen sydd av blonder fra min Oldemors brudekjole, og både jeg, min mor og min mormor er døpt i denne kjolen (og en haug andre unger).
Som seg hør og bør skiftet Lillesøster antrekk etter kirken (in the style of the ESC). Kjolen hun fikk på seg etterpå har vært min og er en gave fra min mors familie i USA.
Kos i putekassen. StoreStoresøster og min deilige niese med verdens fineste hår.


StoreLillebror i putekassen.


Min svigerinne hadde bakt muffins, og mitt nyinnkjøpte muffinsstativ passet perfekt for anledningen!


...og det smaker jammen godt med sjokolademuffins;-))


Jeg storkoset meg da jeg pyntet bordet med rosa peoner, lysglass, sommerfuglpaljetter og sølvhjerter.


Jeg simpelt hen elsker peoner! (Særlig denne lyserosa varianten.)
Jeg måtte jo pynte litt på bordet ute på terrassen også. Denne peonen kommer fra hagen og er fantastisk nydelig.