Sider

tirsdag 29. juni 2010

Farvel, kjære MorfarI dag har vi tatt farvel med Morfar. Mange gode minner sitter godt festet, så jeg smiler gjennom tårene og husker spennende oppdagelsesreiser i kjelleren med det rare i, høylytt latter, endeløse ablegøyer, varme, gode klemmer, duften av syriner, følelsen av nyklippet gress mellom tærne på en vidstrakt plen kantet med nydelige, fargerike blomster, smaken av varme plommer rett fra treet om høsten, pølsebod med pølser i hvite spissposer på grillkvelder om sommeren, gavmild julenisse med helt like bukser som Morfar og trygge, varme armer. Da jeg var liten var han utvilsomt min største helt - og man vokser vel egentlig aldri fra heltene sine?

torsdag 24. juni 2010

St. Hans på toppen av Jæren

Værgudene var i godlynne da St. Hans skulle feires i går, så det var sol og nesten vindstille da vi skulle feire midtsommerkvelden i går. Det var derfor ekstra deilig å brette ut piknikteppet, finne frem den gode maten og riktig kose seg. Dersom noen synes det mangler ett barn på disse bildene under er det fordi Storesøster var bortreist på hyttetur.


Blid fyr klar for litt gøy.


Masse naboer har samlet seg.


Deilig utsikt. Huset vårt ligger helt til venstre i bildet.


Lillesøster tok festlighetene med stor ro under insektnettet i vogna.


Pappa nyter en kald cola i sola.


Sekkeløp.

lørdag 19. juni 2010

Lillesøster spirer og grorTenk at Lillesøster allerede har rukket å bli en måned "gammel"! Tiden går jammen fort - og hun blir bare stadig vakrere for hver dag som går;-) På fredag var vi en tur på Helsestasjonen, og da ble jeg sjokkert over hvor stor hun var i forhold til to babyer på henholdsvis 10 og 11 dager som også var der for å veie seg. Hun har begynt å smile skikkelig til oss og lager deilige babylyder, så babylykken er fremdeles helt perfekt og en smule kvalmende for utenforstående, I'm sure...

Jeg strikker igjen!

Nå har jeg funnet frem strikkepinnene igjen etter et lite avbrekk der jeg har vært fullstendig hektet på hekling og en liten periode uten håndarbeid i det hele tatt (shocking!). Prosjektet denne gang er en liten kjole til Lillesøster som forhåpentligvis blir ferdig i tide til dåpen. Man kan da alltids håpe, i alle fall - og hvis den ikke blir ferdig i tide har jeg en kjole hengende fra da jeg selv var liten som vil passe perfekt (bilde kommer etter hvert). Jeg fant oppskriften i et fantastisk oppskriftshefte som jeg har arvet av min mor og som min Mormor brukte da hun strikket "Nyperose"-kjolen til meg. Heftet er trolig fra 1972 eller 1973, og det er flere av plaggene jeg godt kunne tenke meg å strikke, blant annet "Solgull", som jeg tenker å strikke i et ullgarn. Akkurat nå må jeg imidlertid konsentrere meg om "Nyperose", som jeg strikker i et bomullsgarn som heter "Bjørk". Jeg krysser fingrene for at jeg blir ferdig i tide...

Min trofaste følgesvennDette er min trofaste følgesvenn her jeg sitter med puppen ute og ammer. Den holder perfekt på varmen og har plass til MASSE (for tiden koffeinfri, stort sett) kaffe. Selvsagt snur jeg hodet til siden og drikker fra motsatt side fra der Lillesøster ligger slik at jeg ikke søler på henne - og det går for det meste i kaldt vann fra digre glass under selve ammingen (for de av dere som plutselig ble veldig bekymret for min lille datters sikkerhet).

tirsdag 15. juni 2010

MagnoliablomstenSå kom det endelig en liten, litt medtatt magnoliablomst på treet mitt etter flere års venting. Det er muligens en smule vindhardt her? Jeg sager imidlertid ikke ned magnoliatreet mitt med det første men skal muligens bagynne å pakke det inn om vinteren for å se om det hjelper. Og om litt skal jeg faktisk (!) plante ut sommerblomster i de rosa plastpottene mine og den knallrøde grillen - so stay tuned;-)

tirsdag 8. juni 2010

Pupp?

Det blir mye om Lillesøster her inne på bloggen min for tiden, men det er vel bare naturlig, vil jeg tro. Etter hvert skal jeg nok begynne å hekle og strikke litt igjen også og kanskje herje litt i hagen, men akkurat for tiden er det Lillesøster som krever det meste av oppmerksomheten min, og det er dette lille, deilige ansiktet som løfter seg forventningsfullt mot meg og ber om pupp med jevne mellomrom - og jeg kan selvsagt ikke gjøre noe annet enn å adlyde forespørselen.

For ordens skyld: Jeg har ikke glemt av de to andre barna mine, selv om det kanskje virker sånn...

søndag 6. juni 2010

Et lite gummiansikt

Deilig, deilig synes vi Lillesøster er, alle mann, og det er også fascinerende å se på det søte, bitte lille ansiktet som forandrer uttrykk så fort. Det er flott å ha kamera for hånden.


Mm. Hva er dette? Smaker godt? Lurer på om jeg er litt sulten?


Mulig det.


Kanskje jeg kan spørre Pappa om han har noe godt til meg?


Hei Pappa! Finn frem noe godt til meg!


Ingen reaksjon? Greit, da kobler jeg meg på selv, uten hjelp!


Men det ER jo ikke noe her! Hva gjør jeg nå? Best å skrike litt slik at de forstår at jeg er sulten.

Heldigvis var Mamma like i nærheten, så fortvilelsen ble kortvarig og sulten ble stillet.

Den søte kjolen er for øvrig fra vårens Vintage Stories-kolleksjon på KappAhl. Utrolig mye søtt, og hadde jeg vært klar over at det var Lillesøster som lå i magen min ville det muligens ha blitt en kostbar affære da kolleksjonen kom i butikken. Denne kjolen fant jeg på salg i forrige uke til 65 kroner. A real bargain! Og sikkert kjempesøt som tunika etter hvert. Og jeg finner helt sikkert andre kjoler å bruke pengene jeg sparte på etter hvert...

Her er et bilde av hele kjolen:

torsdag 3. juni 2010

Finnes det noe deiligere enn babytær?

En liten photoshoot med Lillesøster på stellebordet i dag resulterte i disse nydelige bildene. Det er fantastisk deilig med små babytær.

onsdag 2. juni 2010

Ammetåke og kos

Det er ikke fritt for at man går rundt i tykk, tykk ertersuppeaktig ammetåke for tiden. Mye energi går med til å huske på hverdagslige gjøremål, som å pakke skolesekken og smøre skolemat til Storesøster og passe på å møte opp på foreldresamtaler i barnehagen (ikke alltid like lett å huske på...) - men det meste av tiden blir det masse kosing. Og selv om puppen ikke inneholder fløtemelk denne gangen heller tar vi oss god tid til amming, Lillesøster og jeg - så får heller villige sjeler hjelpe til med flaska når de måtte ønske det.

Lillesøster har for øvrig allerede stilt seg inn på behagelig døgnrytme og har sovet tungt og godt natten gjennom helt siden hun ble født, omtrent. Jeg må faktisk vekke henne om natten for å gi henne mat, og så sovner hun igjen like etterpå, mett og fornøyd, og våkner først igjen etter at jeg har fått resten av ungene av gårde på skole og i barnehage. Selvsagt gir hun beskjed når det er noe hun ikke er fornøyd med, men så langt ser det ut til at hun er en svært rolig sjel som ikke stresser seg unødig opp så lenge hun får nok mat og nok kos - og det siste skorter det i alle fall ikke på i denne heimen med råforelska storesøsken som bare vil klemme og kose på henne hele tiden.

Men det blir ikke fullt så mye tid til blogging, strikking og hekling som før - og det er faktisk helt greit. Akkurat nå er beibikos det aller beste som finnes og det jeg har lengtet mest etter helt siden jeg fant ut at jeg hadde nok et lite menneskefrø inni meg, og man kan alltids ta seg en liten omgang med garnet og strikkepinnene når Lillesøster sover dersom man skulle ønske det. Dessuten har jeg muligens klart å slite ut heklefingeren i løpet av de intense ukene med håndarbeid før Lillesøster kom til verden, så det er sikkert ikke farlig om jeg tar en aldri så liten pustepause...

Se så stolt Storebror er (og det er jammen ikke så rart, med en slik fin Lillesøster):