Sider

torsdag 27. mai 2010

Babykosing på høyt plan

Det blir en del kosing for tiden, kan man trygt si. Lillesøster er så søt at ingen av oss kan la være å snakke med myk stemme hver gang vi ser henne og kose og klemme på henne hele tiden. På tirsdag fikk hun endelig tatt sitt første bad, og det var visst ganske deilig. Hun bare lå og nøt vannet og kosen fra alle de velvillige storesøskenhendene som plasket vann på henne og strøk henne over magen, armene og beina med vaskekluter. Etterpå var det deilig å komme opp og bli tørket og få på seg ren pysj - og deretter ventet puppen.

Det viser seg imidlertid at Mamma trolig ikke har nok melk i puppen denne gangen heller. Heldigvis finnes det morsmelkerstatning, samt flere personer som synes det er stas at det ikke bare er Mamma som får lov til å mate Lillesøster - så da får det bli litt som Ole Brumm og ja takk til begge deler.mandag 24. mai 2010

...og hagen lever sitt eget liv

Livet i hagen går sin vante gang, uavhengig av om jeg deltar eller ikke - men nå gleder jeg meg virkelig til å grave i jorda og plante sommerblomster i de rosa plastpottene mine fra Rice. Det har jeg skumle planer om å få gjort denne uka som kommer mens Pappa fremdeles har permisjon.

Hver gang jeg drar bort for noen netter virker det alltid som om jeg har vært borte en evighet når jeg endelig kommer hjem igjen. Denne gang var jeg borte fra 16. til 19. mai, og da jeg kom hjem var det som om hagen hadde forandret seg totalt. Rart hva litt regn og vamere vær kan gjøre. Håper inderlig at juni blir en varmere måned enn mai har vært. Til nå har det vært rimelig sørgelige greier, så det skal bli deilig når det endelig blir litt terrassevær her.

Nå har imidlertid både hengekirsebærblomstene og løytnantshjertene blomstret, så forhåpentligvis er sommeren like rundt hjørnet.Ut på tur - aldri sur: Lillesøsters første dager hjemme

Nå er det åtte dager siden vår vakre prinsesse kom til verden, og vi har fått prøvd oss litt på hvordan det er å komme hjem og ta fatt på hverdagen igjen. Heldigvis er Pappa hjemme sammen med oss, og vi fikk i tillegg noen helligdager i bonus slik at hele familien kunne kose seg sammen litt ekstra.

På fredag var Mamma og Lillesøster ute på tur med den nye vogna for første gang. Det virker som om kjøretøyet falt i smak, for Lillesøster sov hele tiden vi var ute og gikk. Hun sover i det hele tatt masse, men våkner og gir bestemt beskjed når det er på tide med mat. Mamma håper inderlig at det er nok melk denne gang og er fryktelig spent på hvor mye lillesøster har lagt på seg i løpet av langhelga. Det skal vi finne ut i morgen når vi tar en tur på helsestasjonen.

Jeg føler meg på mange måter litt som en førstegangsfødende, dog med en helt annen ro over meg enn jeg hadde første gang. Det er deilig å kunne koble helt ut og bare nyte lukten av ny beibi og kjenne på den intense lykkefølelsen som har lagt seg i hele kroppen. Storebror og Storesøster er like forelsket i den lille prinsessen som Mamma og Pappa er og må hele tiden kose og klemme. De får lov til å ta så mye del i stell og pass som de vil - men jeg tror Storebror gleder seg veldig til Lillesøster blir så stor at det faktisk går an å leke med henne. I mellomtiden må de nøye seg med å gi henne tutten hver gang hun spytter den ut og synge selvkomponerte sanger for henne om hvor fin hun er og hvor glad de er i henne.
Vakre Lillesøster. Hun sover mye, men innimellom gløtter hun på øynene sine og betrakter verden med nysgjerrig blikk.


Storebror er svært stolt og vil helst holde henne hele tiden.


Gavene har begynt å strømme på. Det er kjempegøy med både søte, små jenteklær og flotte blomster. Dette er nydelige, jentete blomster fra Mormor og Morfar og minner meg på at jeg må skaffe meg et syrintre - noe jeg har tenkt på i flere år.Og en søt oppsats fra kollegene mine på Jåttå vgs.

lørdag 22. mai 2010

Prinsessen har ankommet!

Tre dager før termin kom storken med en liten prinsesse til oss! Alt står bare bra til med både baby, mamma, pappa og storesøsken, og alle vi som er eldre enn seks dager går rundt og er myke i ansiktet og høye på babylukt. Ikke så rart, når man har fått verdens fineste baby i hus! StoreStoresøster og StoreLillebror må hele tiden kose og klemme på den lille prinsessen, Pappa nyter å ligge med det lille vidunderet på magen og Mamma elsker å skifte bitte små bæsjebleier og få melkegulp på seg. Dagene går i sakte tempo og består for det meste av kos, pupping og soving. Den nye vognen er også testet ut og falt absolutt i smak. Vi gleder oss til mange varme dager med masse familiekos

fredag 14. mai 2010

De siste par ukenes produksjon

Nå har jeg endelig fått dampet og sydd i knapper på de plaggene jeg har strikket de siste par ukene. Skuldervarmeren dro plutselig av gårde til Sørlandet med Storesøster før jeg rakk å ta bilde av den, men det er i alle fall et tegn på at hun liker plagget.

Jeg har jo hatt litt dilla på Sublime i det siste, og det har passet helt perfekt at min lokale garnbutikk har hatt supersalg på akkurat det garnet i det siste. Minuset er at de skal slutte av med akkurat den garntypen - men nå har jeg strikket det meste i oppskriftsheftet uansett og har fremdeles nok Sublimegarn igjen til en jakke, en bukse, en lue eller to og kanskje et par sokker, så da burde jeg egentlig være vel fornøyd. Dessuten finnes det jo masse annet deilig garn der ute.

Denne rosa kjolen/tunikaen under ga min mor litt av et sjokk, for plutselig trodde hun at jeg visste noe hun ikke visste angående babyens kjønn. Jeg gjør jo ikke det, men ble med ett skikkelig fed up av kjønnsnøytrale farger. Og dersom jeg ikke får bruk for den selv dukker det nok opp en babyjente et eller annet sted som kan få den. Planen er å strikke matchende leggings etter hvert - men akkurat nå har jeg selvsagt flere andre prosjekter på gang og har oppdaget hvor fantastisk gøy det er å hekle.


Her er en meget kjønnsnøytral genser og et par matchende leggings. Jeg har ikke satt i strikk og knytebånd i leggingsen enda, men den er strikket i størrelse ett år, så det har egentlig ikke noe hastverk. Genseren er nok trolig en størrelse mindre, men plaggene funker jo fint hver for seg også. Synes de ble ganske så fine, begge deler, selv om det ikke er helt perfekt strikket. Genseren er dessuten svært så praktisk å ta av og på siden det går an å kneppe den helt opp slik at halsåpningen blir stor og romslig.

Her er enda en jakke i Mirasols Hacho. Dette skal være barselgave til en liten gutt som skal komme i begynnelsen av juni.Nå tror jeg jammen at jeg skal ut og vaske vinduer. Etterpå skal kjøleskapet til pers. Begynner å bli en smule utålmodig, selv om det fremdeles er noen dager igjen til termin. Dessuten har jeg trolig heklet litt for mye de siste dagene, for jeg tror jeg har litt gangsperr i heklehånda.

mandag 10. mai 2010

Mens vi venter...

Mamma begynner å bli en smule utålmodig, til tross for at termindato fortsatt er noen dager unna. Tiden fordrives selvsagt med håndarbeid. Denne gang er det skuldervarmer til Storesøster som står på programmet. Etter en litt uheldig start er plagget snart i boks - jeg må bare ut og få fatt i litt mer lilla (of course) Plumet. Deretter skal det hekles en matchende rosa variant til verdens søteste niese på 3 1/2. Vi skal nemlig på storfamilieferie i sommer, og da må jo jentene pynte seg i matchende skuldervarmere.


Soft touch-heklenål

+


Plumet (og Mandarin Petit)

=


En flott skuldervarmer som er superrask å hekle. Bilde av de ferdige skuldervarmerne kommer trolig om ikke så alt for lenge.

fredag 7. mai 2010

Baked goods og en plass i solen

Jeg begynner visst å bli rimelig klar til å få ut beibien nå og bruker tiden min på tilnærmet lik - dog trolig hormonelt styrt - febrilsk redebygging sånn på tampen før termindatoen opprinner. Har begynt å bake og merker sjokkerende nok en nesten uimotståelig trang til å vaske vinduer. Men jeg må jo lytte til kroppen også, så etter at det deilige bakverket var tatt ut av ovnen satte jeg meg ned i solen med strikketøyet og en kopp kaffe og fant ut at jeg egentlig har det ganske så godt. Gode kanelboller å spise på har jeg også. Beibien får nesten komme når han/hun bestemmer at det er på tide.onsdag 5. mai 2010

Fotballgutten

I dag spilte Lillebror sin aller første fotballkamp! Stor stas, men han var litt nervøs på forhånd. Litt dumt var det jo også at laget hans tapte kampen, men han lar seg ikke knekke av den grunn. Fotball er fremdeles fantastisk gøy! Begivenheten måtte feires med litt jordbær etterpå (det beste Lillebror vet), og om en liten stund skal også Minibror/Minisøster få lov til å overvære fotballkampene - dog trygt plassert i vognen i første omgang. Mamma gleder seg masse til kamper og alskens turneringer!Det spirer og gror

Til tross for at de helt store varmegradene uteblir ser det ut til at plantene trives i hagen min. Det er herlig å se vakre blomster titte frem og jeg gleder meg stort til jeg kan plante ut pelargoniene mine og gå til innkjøp av nye planter til krukker og kar. Imens nyter jeg skuet av det som allerede befinner seg i hagen min.


En liten Trøndervenn som kom med bil i fjor høst, courtesy of tante Ruth.Pynteripsen blomstrer i vakkert rosa.


Løytnantshjertene er i ferd med å slå ut i full blomst. Jippi!!


Hjertetreet tar seg fint ut med litt sol gjennom bladene. Det har sett litt pjusk ut, men heldigvis virker det som om det kommer seg.


Great expectations: er dette endelig en blomsterknopp jeg skuer på magnoliatreet mitt? Forblåste Jæren er vel neppe det rette stedet for denne planten, men man gjør da et forsøk, for den som intet våger intet vinner - og magnoliatrær minner meg om våren i London.

Det er jammen gøy med hage og blomsterbed!

Brillefin frøken

Storesøster har fått seg arbeids- og lesebriller og tar seg riktig så flott ut i de nye brillene, som er fra Moods of Norway. Det pusses ivrig med den kule vaffelhjertepussekluten som fulgte med, og vaffeloppskriften som var trykket på kluten er selvsagt allerede testet ut av Storesøster og Hjertevenninnen.

søndag 2. mai 2010

En glad Babymage og en litt skummel en

Vi kom plutselig på at vi ikke hadde tatt noen bilder av Babymagen enda, og siden termindato nærmer seg med skumle skritt fant vi ut at det var på tide. Storesøster dekorerte Mammas mage med et smilefjes, og det ble riktig så pent. Lillebror mente imidlertid at Babymagen ikke så skummel nok ut og la til noen skarpe tenner. Ganske kult, det også - men litt skummelt.