Sider

tirsdag 30. mars 2010

Snø og muffins

Sitter og ser ut av vinduet på regnet som faller ned fra himmelen og blander seg med den våte snøen som ligger på bakken og tenker at jeg muligens var overmodig som satte ut en nyinnkjøpt krukke med stemorsblomster i går. Tidligere i dag måtte jeg ut og redde de små blomstene og riste litt snø av dem. Men jeg er jo allikevel evig optimist og håper og tror at det faktisk er vår, til tross for et lite backlash.

Det som alltid hjelper er muffins, så i dag har jeg og ungene - og en del unger til - spist masse muffins og blitt i bedre humør av det. Det var ikke de samme muffinsene som det er bilde av under, men det spiller ingen rolle. De smakte fortreffelig uansett og fikk oss i bedre humør, selv om den våte snøen lavet ned utenfor. Etterpå perlet vi prinsesser og diverse tilbehør.

Bildet helt nederst har jeg tatt med for å minne meg på at i den rette settingen og til rett årstid kan det faktisk være pent med snø. Akkurat nå vil jeg imidlertid ha vår, og jeg er en smule bekymret for de stakkars keiserklokkene mine, som henger litt med hodet etter at de også ble en smule sjokkerte over snøen som falt i dag. Men vi håper på vår og krysser fingrene for det beste. Tross alt lukter det dritt over hele området akkurat nå - dog en smule døyvet av den våte snøen - og DET er i alle fall et sikkert vårtegn og faktisk ganske deilig for de av oss som hører hjemme her på Jæren.mandag 29. mars 2010

Enda litt mer påske inne

I går fikk påskepynten komme frem fra glemselen. Jeg pakket ut den ene esken, og nå har påsken formelig eksplodert på kjøkkenet, til ikke så veldig stor glede for min mann... Jeg har fremdeles til gode å pynte resten av huset, men jeg tror jeg bør begrense meg litt (dersom det er mulig) slik at jeg ikke jager mannen ut av huset igjen med det samme han kommer hjem fra jobb.

Som tidligere nevnt er det først og fremst den pynten ungene lager selv som jeg er mest glad i, men jeg har også en stor forkjærlighet for arvet påskepynt som har fulgt meg stort sett hele livet.


Her i det påskepyntede vinduet mitt er det litt av hvert av både selvlaget pynt (courtesy of Storesøster og Lillebror) og pynt jeg har arvet. Den litt skakke konglekyllingen med skjevt nebb og partyhatt har jeg fått av mine foreldre og er en kjent og kjær påskegjest som har fulgt meg i alle år. Når jeg i tillegg kan presse inn noen ranunkler i rosa potter og små påskeliljer er lykken fullkommen.


Ricelysestaken min kommer fra Sweet Memories og passer perfekt til alle årstider. Den er så fin at den fikk Nora på fire måneder til å slutte å gråte da hun var på besøk her for en stund siden.


Påskevogna må selvsagt frem når det er påske. Ingen påske uten. Min mann har skumle planer om å få den til å forsvinne på mystisk vis, men jeg kommer ikke til å la det skje.


Her er det selvlaget kylling (Lillebror) og påskemønstret egg (Storesøster) som får boltre seg i taklampen sammen med diverse annen pynt. Jeg synes det er nydelig!


Her er nok en kylling laget av Storesøster. Like fin å finne frem hvert år.

Det fine med all denne påskepyntlagingen er at kolleksjonen stadig vokser for hvert år. Nå er det jo et nytt familiemedlem på gang her, så produksjonsomfanget vil jo bare øke. Til stor glede for Mamma, men kanskje til litt mer bekymring for Pappa - som muligens lurer på hvor alt dette skal lagres etter hvert når det ikke er påske.

Subversive cross-stitching

Jeg liker også å brodere, og disse søte bildene er morsomme å lage og svært lite tidkrevende. Inspirert av boken "Subversive Cross Stitch" av Julie Jackson her jeg laget mange som jeg har gitt i gave til venninnene mine og noen jeg har beholdt selv. Disse under ble til på ferie på Rhodos i fjor sommer og har enda til gode å bli rammet inn. Kanskje det får være neste prosjekt? Det øverste har jeg planlagt å ha på kjøkkenet etter hvert og det i midten var egentlig tiltenkt arbeidspulten min, dersom det skulle bli for mye masing fra elevene. Jeg kom visst aldri så langt, og nå er det for sent (for denne gang) - men det vil sikkert dukke opp nye anledninger der man får både lyst og muligheten til å brøle det glade budskap ut med sine lungers fulle kraft.

Det nederste er for øvrig et bestillingsverk fra min mann og skal egentlig pryde kontoret hans. Mulig at jeg bør få rammet det inn og sendt det av gårde med ham slik at han faktisk innser at utsagnet kan bli en realitet om ikke så alt for lenge dersom han ikke blir flinkere til å delegere... Det kan jo dessuten være en fordel å ha mannen sin med seg på fødestuen etter hvert, dersom han klarer å rive seg løs fra jobben.Bildene skulle selvsagt ha vært dampet eller strøket litt, men det får jeg heller gjøre før jeg rammer dem inn.

Bursdagsbolero

Min svigerinne Marit har bursdag på onsdag og jeg bestemte meg for å strikke en bolero til henne. Jeg ble ferdig i går kveld og er svært fornøyd med resultatet. Hun har ikke bedt om å få dette til bursdagen, så jeg håper inderlig at hun liker den... Hvis ikke får jeg heller ta den selv. Jeg har imidlertid samme variant i tre utgaver i skapet allerede, men man kan jo aldri få for mye av en god ting - og dette er et utrolig praktisk og vakkert klesplagg, har jeg funnet ut.

Marits variant er strikket i en dus ferskenfarge, som er yndlingsfargen hennes.lørdag 27. mars 2010

Små spirer

Her er noen av de spede skattene jeg har i hagen min. Det er deilig å se at det spirer og gror - særlig etter den lange og harde vinteren vi har hatt. I morgen skal jeg få hjelp til å bære ut den lille hagebenken slik at jeg kan nyte kaffen ute dersom det skulle være deilig vårvær i sikte. Med enda litt mer sol og godt med vann vil det ikke ta lang tid før alle disse små spirene blir fullvoksne blomster. Det er like gøy hvert år, og jeg blir alltid i godt humør av å ta meg en liten tur rundt i hagen min - selv om det ikke er store flekken jeg har til disposisjon.


Her er keiserklokkene, som svært velvillig har tittet opp av jorden etter å ha ha vært fullstendig begravet av iskald snø i mange måneder.


Pynteripsen har slått skudd. Altid kjekt å kunne ta inn noen kvister av denne busken når den slår ut i blomst.


Årets første krokus ble funnet under en busk. Flere er på vei opp rundt omkring i bedet.


Løytnantshjertene spirer...


...og peonene også.

Det er jammen herlig med vår!!!

Endelig vår i hagen

I dag har vi hatt noen deilige timer ute i hagen. Kaninen Mario har fått helt nyvasket bur og jeg har fått ryddet opp i hagen, godt hjulpet av min mann - som har ryddet bort akebrett og vintersaker og shinet opp i gårdsrom og garasje. Selv om jeg er en smule framtung på grunn av babymagen var det deilig å endelig kunne stå litt bøyd over diverse plantespirer og våt jord igjen.

Vi gleder oss stort over alle vårtegn og gleder oss til at vi kan slenge av oss sko og gå barfotet i gresset.


Vi fant flere marihøner da vi ryddet sammen gammelt løv.
Storesøster fant frem den fine andevannkannen fra Rice og gjorde både Mamma og plantene glade.


Lillebror gir Mario litt mat mens sistnevnte venter på at buret skal bli ferdig vasket.

Påskesnop for Hegemor

Her om dagen dumpet det masse deilig påskesnop ned i postkassen min: "The Shakespeare Secret" av J.L. Carrell og de nye Soft Touch-heklenålene mine. Jeg ble lettere ekstatisk og vet med sikkerhet at påsken er reddet - uansett vær.

Jeg gleder meg til å lese boka, som er en kriminalroman hvor drapsmannen tar livet av ofrene sine på samme måte som en del av karakterene i Shakespeares skuespill møter sine dramatiske endelikt. Har ikke lest noe av forfatteren tidligere, så det skal bli spennende å se hvordan boka er. Men jeg vet jo at Shakespeare er en kar med sans for det makabre, så jeg gleder meg stort.

Soft Touch-heklenålene er simpelt hen vidunderlige å hekle med. Jeg måtte forsøke meg på en babysmekke i Mandarin med det samme, og det gikk som en lek. Heklenålene er passe tunge og ergonomisk perfekte - absolutt å anbefale.

Her er smekke nr 1. Synes den ble veldig pen og liker svært godt fargekombinasjonen. Det er masse garn igjen på nøstene, så det blir nok minst en til i disse fargene - denne i omvendt fargekombinasjon. Gleder meg til å teste ut flere av de flotte fargene som dette garnet kommer i - og regner med at det kommer til å bli en liten haug med smekker etter hvert...

torsdag 25. mars 2010

Snart påske - frem med påskepynten!!

Jeg har vært i vårmodus en liten stund, og sannelig begynner jeg å komme i påskemodus også nå, kjenner jeg. Kanskje det er et eller annet i luften, men alt kjennes veldig rent og friskt ut utenfor, og det er deilig å se at det spirer litt i blomsterbedene. Pynteripsen har slått skudd, og det samme gjelder for magnoliatreet (fingers crossed!). Har store planer om å rydde litt i hagen i helga, dersom formen tilsier det, og pynte litt både ute og inne. Har skumle planer om å dra hjem noen fioler og hyasinter fra det lokale hagesenteret og plante litt rundt omkring.

Imens koser jeg meg med bilder jeg tok av påskepynten jeg hadde fremme i fjor - og jeg regner med at alt dette blir tatt opp av påskepyntesken i løpet av helga og får nyte litt tid i det fri i noen uker fremover.

Jeg elsker pynt som ungene har laget og synes alt er like fint, selv om de kanskje ikke synes det selv noen år senere. Det er lett å kritisere egne kreasjoner, særlig når man har blitt mye flinkere til å lime nebb og øyne på riktig sted. Men finnes det egentlig noen fasit når man skaper kunst - og kan vi egentlig si at det finnes et riktig sted å plassere øyne og nebb på en stoff- eller ullkylling? Neppe, vil jeg påstå. Derfor synes jeg et de små, gule ulldottkyllingene som min datter laget da hun var 2 1/2 år er like vidunderlig vakre som selveste Mona Lisa.
Denne kyllingen laget Storesøster i barnehagen noen år etter ulldottene. Hun er ikke særlig fornøyd med den heller lenger, men Mamma elsker den selvsagt. Kombinasjonen gult og knall rosa er deilig og passer helt perfekt inn på det gule og rosa påskekjøkkenet mitt.


I fjor kom denne kyllingen hjem til oss like før påske. Storesøster er ganske stolt av den og især det faktum at hun kun fikk hjelp av læreren til å sy på øynene. Den er ikke særlig flyvedyktig, men den sitter godt på lysestaken og koser seg og gjør seg vakker.


Ingen påske er komplett for undertegnede dersom Påskevogna ikke er på plass. Min mann er ikke videre ekstatisk (ikke noe konservativt over denne doningen, så det forbauser meg ikke...), men min datter deler begeistringen min og blir like glad som meg hver gang den vakre svanen og hennes litt rare og enorme kyllingpassasjer kommer frem (Mummy's girl!). Påskevogna er et arvestykke etter mine besteforeldre, som er fullstendig klar over hvor glad jeg alltid har vært i nettopp denne plastikksaken og som donerte den til meg da de flyttet til mindre lokaler for et par år siden.

Det finnes selvsagt mer påskepynt enn dette i heimen - have no worries - og noe av det havner muligens inn her etter hvert. Men dette er da litt, og det hjelper virkelig påskestemningen i gang...

onsdag 24. mars 2010

Shoes to covet: Miss L Fire

Jeg innrømmer gjerne at jeg er opptatt av sko. Sko er en viktig del av et antrekk, og på samme måte som annet tilbehør er det viktig at skoene er en skikkelig mood-booster. Nå har jeg trasket rundt i fornuftige sko det siste halve året og føler at tiden snart er moden for å gå over til litt mer lettere varianter av slaget. Etter at babyen er ute skal jeg definitivt begynne med litt hæler igjen innimellom - det er helt sikkert! Hæler og bekkenproblemer er imidlertid ingen god kombinasjon, har jeg fått erfare. Hence the sensible shoes...

MEN her er det sko som virkelig får meg i godt humør: sommerkolleksjonen til Miss L Fire. Oppdaget merket på Lille Vinkel Sko sine hjemmesider i fjor men fikk aldri somlet meg til å kjøpe det paret som fristet meg mest. Nå er sommerkolleksjonen her og jeg har allerede bitt meg merke i et par av modellene. Håper inderlig jeg klarer å finne et sted det går an å kjøpe et av parene jeg har lyst på, for det er lite sannsynlig at jeg kommer meg til London med det første.


Denne er helt vidunderlig! Jeg har lagt min elsk på den sitrongule varianten, men den fant jeg ikke bildet av på nettet. Den er imidlertid å beskue på hjemmesiden til Miss L Fire (se link over).


Dette er også en sko som er right up my alley/my cup of tea, etc., etc., etc. Nydelig farge og nydelig form.


Det finnes en variant av denne i sommerkolleksjonen som heter Page. Den er rød og hvit (med polkadotprikker) og er simply divine. Denne her er ikke så verst, den heller...


Denne er passe søt og passe merkelig og helt perfekt for nystelte sommerklare føtter.

Sukk! So many shoes, so little money...

tirsdag 23. mars 2010

Badedamen og andre flotte damer

På gjestetoalettet mitt befinner det seg mange flotte damer - det er nemlig her inne min forkjærlighet for pin-ups og andre veldreide kvinnefigurer får boltre seg fritt.

Jeg er spesielt glad i badedamen, som ble kjøpt i en antikvitetsbutikk i Mandal for noen år siden. Jeg vet ikke helt hvor hun opprinnelig kommer fra eller hvor gammel hun er, men flott er hun i alle fall!

Gil Elvgrens pin-up er nydelig, og det frister faktisk å få noe slikt tatovert et eller annet sted på kroppen - selv om jeg egentlig ikke ser for meg at jeg skal ha en diger tatovering på for eksempel overarmen.

Imens pryder badedamen og andre damer så vakkert tegnet av Gil Elvgren og andre pin-up-kunstnere gjestetoalettet mitt og inviterer alle som besøker det lille rommet til å ta livet med ro og slappe litt av og kanskje bla litt i noen av bøkene som også bor der inne.

Vårfølelse!!

Endelig har nesten alt snøen forsvunnet, og det føles godt! Keiserklokkene mine har begynt å spire skikkelig, og jeg ser at de første hvite kronene allerede har dukket opp. Det ser ut til at det blir en del krokus også i år, og jeg regner med at petuniaen er like villig som alltid til å blomstre. Perleblomster er det også enkelte steder, og tulipaner og påskeliljer av forskjellige slag. Dessuten plantet vi en del løk rundt omkring i fjor, så det skal bli spennende å se hva som titter opp av jorda om ikke så lenge.

Mens vi venter på at det skal spire og gro skikkelig ute tyr vi til enda litt mer pynt inne. Storesøster kom hjem med flott, rosa påskekanin på torsdag (var visst litt slitsom å lage, med filtenål og greier), og kaninen passer perfekt på kjøkkenbordet sammen med de flotte tulipanene som Storesøsters venninne kom med på lørdag som takk for lua jeg heklet til henne.

Man kan da vel neppe unngå å bli i godt humør av en slik flott kanin og deilige, rosa tulipaner?torsdag 18. mars 2010

HotMilk

Verdens fineste ammeundertøy? Mye mulig. Jeg har ventet i spenning en liten stund nå og ble kjempeglad da jeg åpnet postkassen min og fant de to splitter nye amme-bh'ene mine fra HotMilk der. Fantastisk flott at noen endelig har forstått at det er viktig å føle seg fin under klærne også når man ammer og lekker litt melk her og der. Det er vel ikke ved så mange andre anledninger at kvinner trekker opp genseren i full offentlighet og blottlegger både undertøy og det som skjuler seg bak. Problemet er vel egentlig å velge hvilken av modellene man skal ha, for det så er utrolig mye flott å velge mellom.

Jeg endte imidlertid opp med Cherry Bomb Chic...... og Silhouette of a SecretMen det er mange flere modeller på HotMilk, så det kan hende at jeg blir nødt til å gå til innkjøp av enda en - eller to.

Men nå er jeg i alle fall klar for ammingen, rent utstyrsmessig - så får jeg håpe at babyen ikke lar vente på seg så alt for lenge, selv om den selvsagt skal få lov til å ligge der inne og godgjøre seg helt til han/hun føler seg klar til å komme ut...

onsdag 17. mars 2010

True Blood

Jeg og min mann har i lengre tid vært en smule hekta på "True Blood", som er en serie fra HBO basert på bøkene til Charlaine Harris. Jeg har lest de første fire bøkene og fikk nettopp de neste fem i posten her om dagen, så det er vel et av leseprosjektene mine fremover. Jeg fikk 1. sesong på dvd til bursdagen, så jeg blir muligens nødt til å repetere både den og sesong to før sesong tre kommer, for det er lenge til den har premiere - faktisk ikke før i midten av juni, tror jeg.

Ikke vet jeg hvorfor vampyrer er så spennende, men denne serien er passe heftig og absurd - og svært underholdende - samtidig som den er full av spennende og merkelige karakterer. Jeg ser for meg at alt kommer til å ta enda mer av i sesong 3, og det skal bli skikkelig gøy!

Favoritten min er den over 1000 år gamle vikingen Eric Northman, selv om vampire Bill jo er selve bildet på hvordan jeg og mine studievenninner i sin tid innbilte oss at "The byronic hero" ville sett ut. Men man må jo holde en knapp på en ekte viking, da, til tross for at man har en hang til moody, brooding men with a dark past...


">

tirsdag 16. mars 2010

Min første amigurumi

Jeg overrasket meg selv med å sette meg ned og forsøke meg på en av figurene i den nyinnkjøpte boken min "Virka amigurumi". Jeg var ikke sikker på om jeg kom til å klare det, men det var visst ikke så vanskelig som jeg trodde... Dessuten kom Lillebror med oppmuntrende kommentarer underveis, og hans nesegruse beundring og kommentaren "Du kan alt du, Mamma!" etterpå var vel verdt det bitte lille strevet det var å produsere denne figuren.

Jeg brukte vel ikke mer enn ca en time til sammen på å lage ferdig den lille musen og jeg tror at den vil egne seg ypperlig som babyleke eller i en selvlaget uro sammen med andre av samme sort, gjerne sammen med noen fine blomster. Nå har jo Lillebror adoptert akkurat denne musen, men den var såpass gøy å lage at det nok kommer flere etter hvert.

Det slo meg plutselig at musen ikke har fått noen hale, men siden Lillebror ikke har kommentert det enda har han muligens besluttet at han kan klare å leve med den mangelen.Det er mye mulig at det kommer mange flere heklerier inn her etter hvert, for nå har endelig de deilige Harmony Wood-heklenålene mine fra Knit Picks kommet opp fra garnkurven og begynt å gjøre seg gjeldende. Jeg tror jeg må produsere noen smekker til babyen også etter hvert. Litt mer lekkert med heklede smekker enn de av plast og frotté.

Av min rikholdige produksjon

Jeg jobber som oversetter utenom lærerjobben, og det er en spennende utfordring. Så langt har det for det meste gått i HMS-manualer fra norsk til engelsk og triviallitteratur av typen husmorporno fra engelsk til norsk. I tillegg har jeg lest en del korrektur på ulike tekster og brosjyrer, samt fått bryne meg på en norsk oversettelse av en barnebok. Jeg har også hatt tekstforfatteroppdrag - noe som var kjempegøy. Det er spennende å jobbe med språk på en slik måte som dette og jeg ser for meg at dette er noe jeg kan trives med å gjøre resten av livet. Jeg er jo tross alt litt av en språknerd. Etter hvert håper jeg også å få muligheten til å bryne meg på litt mer "seriøs" litteratur.

Under skues bilder av henholdsvis "Lydias revansj", som er den første historiske kjærlighetsromanen jeg har oversatt (finnes i handelen nå, faktisk) og parallelloversettingen av "Rugly Puffs, the Bear Detective", som er å få kjøpt på amazon.uk.mandag 15. mars 2010

Jannes søte fristelser

Kreative Janne fra ND! lager de mest vidunderlige kreasjoner - og mange av dem treffer rett hjem hos meg og har følgelig funnet et hjem HOS meg. Jeg lar meg ofte friste, og synes det er ekstra gøy når smykkene/øredobbene/armbåndene er OOAK (one of a kind).

Janne er ekspert på å grave frem vintage smykkedeler og sette disse sammen på ulike måter slik at smykkeskattene hennes appellerer til ulike sider ved min personlighet - og slik at de passer til ulike anledninger. Jeg er redd for at jeg nok alltid kommer til å fortsette med å være avhengig av smykker og annet stæsj fra ND!...
Dette er øredobbene som startet det hele for min del. Jeg klikket meg tilfeldigvis inn på siden til Janne på facebook og falt pladask. Det er vel ikke noe mer å si om den saken. Avhengighet kan skapes så fort at man nesten ikke rekker å trekke pusten.
Og så måtte jeg jo selvsagt ha meg et armbånd som matchet øredobbene. (Det sier seg jo selv...) Dette er en spesialbestilling og et custom made armbånd som ble til ved at Janne laget ulike forslag og sendte bilder på mail til meg og så ble vi enige om det endelige resultatet i fellesskap. Armbåndet kan også brukes som smykke, for det følger med et forlengerkjede. Min nevø, som da var fire år, syntes det var det fineste smykket han noen sinne hadde sett, og jeg er vel tilbøyelig til å synes det samme selv.
Disse Art Deco-øredobbene er også en spesialbestilling, for jeg trengte ørepynt som matchet den smaragdgrønne silkekjolen min. De passet selvsagt helt perfekt til både kjolen og anledningen og henger forventningsfullt på badet og venter på neste passende anledning til å få være med meg på fest.
Dette smykket falt jeg også pladask for, og det tar seg svært pent ut i en særdeles dyp utringing. Jeg angrer en smule på at jeg ikke bestilte de matchende øredobbene i samme slengen, men fikk med meg et par nydelige, blå øredobber med tynne sommerfugler på som også passer perfekt til. Øredobbene og smykket er for øvrig en instant mood booster, så dersom jeg føler at dagen er trist og grå er det bare å ta på seg dette, så blir alt tusen ganger bedre.
Siden jeg jo alltid har vært svak for Bassett's Liquorice Allsort var det selvsagt ingen overraskelse at jeg følte at jeg var nødt til å anskaffe meg dette armbåndet. Dette kommer også med et forlengerkjede slik at jeg kan bruke det som smykke dersom jeg ønsker det. Det finnes matchende ørepynt, så muligens blir jeg nødt til å anskaffe meg det også etter hvert. Armbåndet er morsomt og lekent og passer aller best sammen med sorte klær - men også sammen med knall rosa eller gult (dersom jeg bare kunne finne flere plagg i den perfekte gulfargen...).

I tillegg til det over har jeg også snopet meg noen øredobber fra Jannes godtebutikk - og alt sammen er designet for å få den som bærer smykkene og øredobbene i godt humør, det er jeg sikker på. De har i alle fall den virkningen på meg.

Det smykket jeg bruker aller mest er Queen of Hearts-smykket som jeg faktisk fikk av Janne fordi jeg var så tålmodig da jeg ventet på at hun skulle få smykkedeler fra Det Store Utland til et av bestillingsverkene mine. Dronningen er passe vidunderlig og passe motbydelig på en og samme tid og ligger perfekt om halsen på meg. Det er nesten som om man kan høre henne skrike "Off with her head!".

I et av innleggene under kan man skue det aller mest vidunderlige smykket av dem alle: nemlig armåndet som jeg velger å kalle Off With Her Head-armbåndet mitt. Det er inspirert av Alice in Wonderland og er nok et eksempel for hvor flink Janne er til å grave frem flotte smykkedeler og til å sette det hele sammen på en fortreffelig måte.

Se noen av alle de flotte designene til Janne på epla.no

Til min mann, dersom han leser dette: Ja, jeg har fortjent alt sammen.

Nok en lue...By popular demand: en ny lue har blitt til, denne gang en rosa variant til min datters bestevenninne. Selvsagt kunne fargene vært enda sprekere, men det var ikke knall rosa Alfa-garn å oppdrive på den lokale garnbutikken. Jeg får muligens gå på skattejakt andre steder etter hvert. Kan godt tenke meg å teste ut hvordan resultatet blir dersom man hekler den i Eskimo fra Drops, så det får være neste lue-prosjekt innimellom alt det andre jeg holder på med. Men denne lua ble i alle fall en fin tvillinglue til den lilla min datter bestilte - så får jentene holde ørene varme sammen i matchende hodeplagg helt til vårsola gjør disse overflødige.

fredag 12. mars 2010

Hobbybøker og diverse prosjekter

Hvordan kan en person som elsker bøker OG garn kombinere disse lidenskapene? Ved hjelp av bøker om strikking og hekling, selvsagt... Min mann synes det begynner å bli mer enn nok av både bøker og garn i heimen - men den dagen han slutter å kjøpe filmer skal jeg heller slutte å kjøpe bøker og garn.

Jeg har jo alltid masse prosjekter på gang, og med disse vidunderlige bøkene (som bare er en liten brøkdel av samlingen min) dukker det stadig opp nye prosjekter man kan fordype seg i og drømme seg litt bort med.I denne boken er det utrolig masse fint babytøy. Favoritten min er den cardiganen som det er bilde av på forsiden, men det er også flotte tepper og haugevis med nydelige vester, gensere og cardigans inspirert av 20-, 30-, 40- og 50-tallet. Jeg har ikke strikket noe fra denne boken enda, men planen er å velge meg ut et prosjekt eller to herfra om ikke så alt for lenge...I denne boken får romantikeren i meg fullt utløp. Det er haugevis med fristende prosjekter å finne her i alt fra det tynneste garn i intrikate blondemønster til tykkere plagg som strikkes på tykkere pinner. Filosofien til forfatteren er at plaggene skal strikkes i ett stykke slik at det ikke blir behov for montering etterpå, og det er jo en fin filosofi;-) Jeg har ikke kommet så langt som å teste ut noen av disse oppskriftene enda, for jeg klarer ikke å bestemme meg for hva jeg liker best.Dette er "Wenna", som er hentet fra boken over. Jeg funderer litt på om det kan bli et prosjekt å plassere på to-do-lista, men det er vanskelig å bestemme seg. Det ser uansett ut som om det vil gå ganske så raskt å strikke den - og den er flott å se på.Denne boka kjøpte jeg i går. Min sønn har fått det for seg at jeg kan strikke og hekle alt han ber meg om, så han ville så gjerne ha seg et heklet kosedyr. I tillegg ønsker han seg en ullgenser med Darth Vader på den ene siden og Yoda på den andre siden. Jeg får se hva som kommer ut av det, men et heklet kosedyr vil vel ikke være en umulighet. Han venter for øvrig fremdeles på Sack-Boy, som jeg satte i gang med å strikke for et år siden men som aldri ble ferdig fordi jeg ikke klarte å få til tomlene... Det er i det hele tatt mange UFOs i strikkekurven(e) min(e)...Dette er en søt, liten sak som jeg har hatt en stund. Nok en gang har jeg kommet over et luksusproblem: nemlig hvilken av figurene jeg skal hekle først. Jeg holder en liten knapp på Nosferatu eller The Grim Reaper, men jeg må nesten se det litt an. Kanskje en liten ekspedisjon til et fabrikkutsalg for garn muligens er på sin plass snart. Hodet mitt renner over av alskens prosjekter, og denne utemmelige lidenskapen for garn og hobbybøker gjør at jeg aldri er helt á jour. Men kanskje målet ikke må være å hele tiden være á jour men å kunne drømme om fremtidige prosjekter og aldri gå tom for idéer.